EURO-2024

Punem punctul pe știi

Euro 2024: Turcia „condamnă” suspendarea „nedreaptă” a lui Demiral de către UEFA

vineri, 05 iulie 2024, 19:26
1 MIN
 Euro 2024: Turcia „condamnă” suspendarea „nedreaptă” a lui Demiral de către UEFA

Ministrul turc al Sportului a condamnat vineri „decizia nedreaptă” a UEFA, care l-a suspendat pe fundaşul turc Merih Demiral pentru două meciuri, după ce acesta a făcut un gest controversat, marţi seară,, după meciul cu Austria.

„Condamnăm decizia nedreaptă şi părtinitoare a UEFA, care nu are temei juridic şi pe care o considerăm pur politică”, a scris ministrul Osman Askin Bak, pe reţeaua de socializare X.

Merih Demiral a făcut gestul de adunare al „Lupilor gri”, o grupare de extrema dreaptă din Turcia şi a fost suspendat „pentru nerespectarea principiilor generale de conduită, pentru încălcarea regulilor fundamentale de bună conduită, pentru utilizarea evenimentelor sportive pentru demonstraţii cu caracter nesportiv şi pentru discreditarea fotbalului”, după cum sună motivarea UEFA.

Merih Demiral va lipsi din meciul din sferturile de finală pe care Turcia îl va disputa în compania echipei Ţărilor de Jos, sâmbătă, la Berlin. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat că va fi prezent la acest meci.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii