Eurodeputatul Fidesz participant la orgia gay reclama România pentru discriminare la CE
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 15.01.2021

Eurodeputatul Fidesz participant la orgia gay reclama România pentru discriminare la CE

GALERIE
Joszef Szajer
  • Joszef Szajer
- +

Între interpelările făcute de Joszef Szajer, prins la orgia gay la Bruxelles, în calitate de europarlamentar, este una și despre „Discriminarea împotriva minorității maghiare din România”. Cu această ocazie, Szajer a cerut Comisiei Europene să se asigure că există egalitate.

Astfel, într-o întrebare parlamentară din august 2020, adresată Comisiei Europene, el susține următoarele: „În iunie 2019, la Cimitirul eroilor din Valea Uzului, România, situat într-o regiune locuită în marea majoritate de comunitatea maghiară, au izbucnit tensiuni interetnice. În timpul evenimentelor violente, un grup de români a scandat în mod repetat <expulzați maghiarii din țară!>.

Incidentul a făcut obiectul unei anchete judiciare. Procurorul local a considerat solicitarea ca fiind nefondată și a declarat că afirmațiile nu au vizat o comunitate, în ansamblul său, și nu au fost adresate unui grup minoritar definit, cum ar fi persoanele cu dizabilități sau minoritățile sexuale. Prin urmare, ele nu pot fi considerate discursuri de incitare la ură, deși au vizat în mod clar etnicii maghiari. ONG-ul român Active Watch a condamnat hotărârea și a solicitat Inspecției Judiciare să investigheze acest caz.

1. Articolul 2 din Tratatul privind Uniunea Europeană consacră respectarea drepturilor minorităților, nediscriminarea și egalitatea. Pot fi tolerate într-un stat membru acțiuni discriminatorii de acest gen?

2. Ținând seama de eforturile depuse de Comisie pentru a combate discursul de incitare la ură și discriminarea, care este opinia sa cu privire la nesprijinirea și neprotejarea corespunzătoare de către un stat membru a victimelor discursurilor de incitare la ură?

3. Ce măsuri are în vedere Comisia pentru a combate discriminarea și a se asigura că toți cetățenii din România sunt tratați în mod egal?”.

Ce s-a întâmplat de fapt la Valea Uzului: În 6 iunie 2019, cimitirul internațional din Valea Uzului a fost scena unor tensiuni între mai multe organizații românești, jandarmi și maghiarii formaseră un lanț în jurul acestui disputat cimitir, în încercarea de a împiedica pătrunderea românilor. Situația a degenerat după ce mai mulți români au rupt poarta cimitirului și au pătruns în incinta acestuia. Mai mulți maghiari au fost loviți cu steaguri, pietre și au fost scuipați, pe fond de melodii patriotice, imnul României și în scandări precum „Marș afară”, „Marș la Budapesta” sau „Afară cu ungurii din țară”. În cele din urmă, maghiarii au părăsit zona și asociațiile românilor, în frunte cu preoți, au pus lumânări la morminte și s-au ținut slujbe de comemorare, conform hotnews.ro.

Dosarul a fost clasat anul acesta de procurori, care au susținut că „dacă incitarea se adresează unei sau unor persoane determinate și nu unei categorii de persoane, nu există infracțiunea prevăzută de art.369 Cod Penal (infracțiunea de incitare la ură și discriminare), ci o instigare individuală sau plurală, ca formă a participației, în măsura în care sunt îndeplinite condițiile acesteia. În prezenta cauză, cuvintele jignitoare au fost adresate unui număr limitat de persoane, respectiv celor care au refuzat să permită intrarea în cimitir a persoanelor care au fost autorizate în acest sens”. 

Presa de la Budapesta a întreținut constant ideea că președintele Iohannis și România discriminează etnicii maghiari. 

Continuarea, pe newsweek.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

UDMR, Trump, Şoşoacă

Claudiu RAUS

UDMR, Trump, Şoşoacă

Da, nu e la modă, dar haideţi să vedem şi partea bună a ceea ce considerăm îndeobşte că este mai rău în politica românească!

Filmuletul zilei

opinii

Veşti din Lumea Nouă

Alexandru CĂLINESCU

Veşti din Lumea Nouă

Revista Le Point consacră săptămâna aceasta un excelent dosar „noilor fanatici”. E vorba de ravagiile pe care le fac ideologia decolonială, delirul identitar, discursurile dogmatice, cenzura, intimidarea, confuzia întreţinută în mediile universitare etc. E aiuritor ce teze de doctorat se pot susţine acum. Două exemple, printre multe altele: „Decolonizarea lui Venus: mitul naşterii Afroditei, receptarea clasică în Renaştere şi constituirea unui corpus teoretic estetico-decolonial” sau „Studiu queer şi decolonial al literaturii irlandeze”.

Brian May

Neculai SEGHEDIN

Brian May

Da, este vorba de acel Brian May, de la formaţia Queen, cel care a compus „We Will Rock You”, „Save Me”, „Who Wants to Live Forever”, „Too Much Love Will Kill You”, „The Show Must Go On” ş.a. May este, poate, dintre artiştii celebri ai lumii, cel care are şi o briliantă carieră ştiinţifică. 

Aritmetica lui Chirieac

Nicolae CREŢU

Aritmetica lui Chirieac

Pentru cine urmăreşte, măcar din când în când, „ecourile” în media ale actualităţii politice postelectorale, ca aceea de acum, ar fi un joc ademenitor să anticipezi, încă de la anunţarea rezultatelor votului, „ariile” preferate ale „tenorilor”/hosts, sau „abonaţi” ca invitaţi-analişti, în funcţie de atâtea semne mai vechi, acumulate, de înregimentare. 

pulspulspuls

Vorba e de arginţi, tăcerea e de aur lingou, dar tot tabla cutată vedem că are valoare la Iaşi

Vorba e de arginţi, tăcerea e de aur lingou, dar tot tabla cutată vedem că are valoare la Iaşi

Tensiune mare zilele acestea în Cejăul de la casa cu pătrate, stimaţi telespectatori, şi asta zice-se că mai ales după ce prezidentul Iohannis a avut o reacţie foarte dură la adresa şefului de acolo, dom’ Costel, aşa cum ştiţi. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.