EUROINVENT, cel mai mare salon de invenții din Europa de Sud-Est, la Iași

joi, 05 mai 2016, 15:28
2 MIN

Cel mai mare salon de invenții din Europa de Sud-Est – EUROINVENT își va deschide, oficial, porțile, pe 20 mai, la ora 11,00, la Palas Iași. 

”Vineri și sâmbătă (20 și 21 mai) publicul și specialiștii vor putea vedea peste 500 de creații din 42 de țări, din toate domeniile: de la autovehicule la software, de la cosmetice la nano-tehnologii, invenții și cercetări care se vor întrece pentru a lua marile premii puse la bătaie de organizatori”, explică asist.univ.dr.ing. Andrei Victor Sandu de la Universitatea Tehnică ”Gh. Asachi” și președinte al Forumului Inventatorilor Români. 

EUROINVENT este un eveniment european de elită în domeniul inovării și cercetării, singurul din România care se desfășoară cu sprijinul IFIA – International Federation of Inventors’ Associations și WIIPA – World Inventions Intellectual Property Associations.

EUROINVENT promovează creativitatea românească în context european, și a celei europene în context internațional, prin expunerea contribuțiilor școlilor academice, a institutelor de cercetare, dar și a inventatorilor individuali. 

EUROINVENT nu s-ar putea organiza in conditii optime fara sprijinul:

WEICON, KESZ Romania, Tenaris Silcotub, QUARTZ MATRIX, COTNARI, NESCAFE, Merlin’s Vitamin Aqua, EXONIA, ARTIS IT UNIVERS, Fundatia Dan Voiculescu Pentru Dezvoltarea Romanei, ADVERTO, COLIBRI Consulting, INCD URBAN INCERC, OSIM Bucuresti, Asociatia Dentara Romana pentru Educatie, Infinity Trophy, Protect Mark, AdMediaGroup, Rotaract Iasi Copou. 

”De 8 ani consecutiv, Iașul devine, în luna mai, gazda cercetătorilor și inventatorilor din întreaga lume, veniți la Expoziția Europeană a Creativității și Inovării EUROINVENT . 

Organizat pentru prima dată în 2009 – Anul European al Creativității, la inițiativa Centrului de Informare Europe Direct Iași și a Forumului Inventatorilor Români, cu sprijinul a două dintre cele mai cunoscute universități din România: Universitatea ”Al.I.Cuza Iași”, Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” Iași, EUROINVENT se desfășoară de anul trecut în parteneriat cu instituții academice cu prestigiu internațional: Universiti Malaysia Perlis, Ubudiyah University Indonezia și Malaysian Research & Innovation Society”, detaliază ing. Paul Matei, coordonatorul Centrului de Informare Europe Direct Iași.

La prima ediție la Euroinvent au expus inventatori și cercetători din 6 țări care au etalat peste 150 de invenții. În 2014, salonul ieșean de inventică expunea peste 400 de invenții, cercetări și cărți din peste 20 de țări, anul acesta depășind pragul de 500 de creații ale inventatorilor și cercetătorilor din întreaga lume.

Sub auspiciile EUROINVENT se vor desfăşura următoarele evenimente:

1.  Inventions and Research Exhibition

2.  International Conference on Innovative Research – ICIR

3.  Technical-Scientifical, Artistic and Literary Book Salon

4.  European Visual Art Exhibition

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii