Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Europa League: uriaşi în lumea piticilor

GALERIE
mutu-petrolul-flamurtari
  • mutu-petrolul-flamurtari
- +

Petrolul Ploieşti a tranşat în ultimele zece minute disputa din Albania cu Flamurtari Vlorë şi s-a calificat în turul III preliminar al Ligii Europa. La fel şi CFR Cluj, învingătoare la Jagodina

* Flamurtari - Petrolul 1-3 (1-1), în tur 0-2

Flamurtari: I. Lika - Arbëri, Douglas, Kuqi, Mici - Muzaka ('87 - Meto), Telushi ('63 - Gerxho), Lena, G. Lika - Shehaj ('67 - Licaj), Zeqiri. Antrenor: Ernest Gjoka.

Petrolul: Peçanha - Alcenat, Geraldo, Gerson, Fanchone ('77 - Beţa) - Hoban, De Lucas - Nepomuceno ('60 - Priso), Mutu, Teixeira - Tamuz ('72 - Albin). Antrenor: Răzvan Lucescu.

Arbitru: Jan Valasek (Slovacia).

Cartonaşe galbene: Zeqiri, Mici / Nepomuceno

1-0, min. 37: Lena înscrie nestingherit cu capul, după o angajare în adâncime a lui Lika;

1-1, min. 39: Teixeira primeşte un balon de la Mutu la marginea careului, fentează portarul şi trimite î   n stânga lui;

1-2, min. 84: o minge respinsă din careu ricoşează la De Lucas, care îl driblează pe Gerxho şi trimite mingea în plasă.

1-3, min.90: În urma unei acţiuni combinative a ploieştenilor, Albin îl lansează în careu pe Teixeira, acesta simulează şutul, dar pasează înapoi şi Priso înscrie sub bară, în zona părăsită de portar.

Aşa cum antrenorul Răzvan Lucescu a atras atenţia înainte de meci, echipa Flamurtari nu este numai o "autobază deghizată" aşa cum s-a prezentat la Ploieşti, ci şi o echipă care ştie să construiască şi să atace. Este de înţeles că Lucescu şi-a construit jocul pe apărare la început, însă apărarea ploieşteană s-a arătat vulnerabilă tocmai în aceste momente de iureş albanez, chiar şi portarul Peçanha a comis-o în două rânduri, în min. 8, când a pasat la adversar, centrarea lui Lika fiind irosită de Shehaj, şi în min. 25, când a părăsit poarta inoportun. În minutul 17, a fost faza care ar fi putut limpezi multe: Teixeira a luat la dribling doi albanezi, a fost blocat prin fault în careu, dar nu s-a acordat nimic. Totuşi, golul albanez a venit conform desfăşurării ostilităţilor, însă ploieştenii au reuşit să reacţioneze imediat, prin omul meciului, Filipe Teixeira.

Cu trei goluri de înscris pentru calificare, albanezii aveau o sarcină mult mai dificilă în partea secundă, dar Răzvan a arătat prudenţă în joc, fără a neglija situaţiile bune de contraatac, cum a fost cea a lui Tamuz în min. 52. Iniţiativa au avut-o gazdele (autorul golului, Lena, a bâlbâit o minge bună în min. 73, iar şase minute mai târziu, Lika era cât pe ce să nimerească colţul lung), însă cu cât energiile şi timpul gazdelor s-au consumat, cu atât mai mult Petrolul a trecut la cârma jocului. Şutul lui Mutu, respins anevoios de portar a fost semnalul unui final în care prahovenii au înscris două goluri frumos desenate şi care au dus Petrolul în turul III preliminar, unde va întâlni un adversar mult mai pretenţios, cehii de la Skoda Plzen.  De altfel şi Astra Giurgiu va întâlni o echipă cehă în turul III preliminar, pe Slovan Liberec.

FC Jagodina - CFR Cluj  0-1 (0-0), în tur 0-0

Jagodina: Djuricic - Milinkovic, Simac, Gasic, Filipovic - Mitosevic - Arsenijevic, Cvetkovic, Djuric ('85 - Martinovic), Jakimovski ('62 - Lepovic) - Susnjar ('85 - Stoicev). Antrenor:. Mladen Dodic.

CFR Cluj: Felgueiras - Susic, Rada, Larie, Camora - Monroy, Muniru - Deac ('90^3 - Jakolis), Negruţ ('85 - Christian), Costea ('69 - Guima) - Tadé. Antrenor: Vasile Miriuţă.

Arbitru: Bastian Dankert (Germania).

Cartonaşe galbene: Cvetkovic, Arsenijevic  / Tadé

0-1, min. 81: centrare a lui Deac şi Guima reia din cădere de la 5 metri în poartă.

După o perioadă surprinzător de lungă de tatonare, sârbii au atacat mai susţinut, în timp ce clujenii au plimbat mingea, dispecerul Florin Costea încercând să-şi pună coechipierii în situaţii de gol, fără să reuşească întrucât sârbii au ştiut să micşoreze spaţiile. Ocaziile în această repriză fadă au fost doar trei, ambele de partea sârbească. La prima ('27), Susnjar ratează intercepţia la o centrare extrem de periculoasă, în min. 43, portarul clujean Felgueiras a avut un reflex uluitor la lovitura de cap a lui Jakimovski, acelaşi jucător trimiţând de puţin pe lângă poartă în minutul adiţional.  În partea a doua, CFR a mai echilibrat jocul iar meciul a fost decis de inspiraţia antrenorilor: Dodic şi-a scos cel mai periculos om din teren, Jakimovski, iar Miriuţă l-a scos pe Costea (care dădea semne de oboseală) şi l-a introdus pe Guima, care s-a remarcat prin pase precise, dar şi prin curse fulgerătoare pe partea dreaptă, pentru ca în min. 81 să înscrie ca un autentic vârf. Cel mai bun jucător clujean, Mario Felgueiras, a salvat cel puţin trei situaţii de gol, s-a accidentat în două rânduri, dar a reuşit să ducă meciul la bun sfârşit. În final sârbii au atacat haotic, CFR fiind echipa calificată pentru dubla din turul III cu Dinamo Minsk.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri