Colectivul BOMBEI militează împotriva bombelor!

Europa stă pe un butoi de pulbere; românii preferă butoaiele de vin

duminică, 20 februarie 2022, 11:28
3 MIN
 Europa stă pe un butoi de pulbere; românii preferă butoaiele de vin

La ora la care scriem astea tensiunea pluteşte în aerul Europei şi chiar al lumii: oştile stau faţă în faţă şi se privesc peste o graniţă nu foarte îndepărtată. Au mai fost situaţii de criză, însă ne despărţeau de ele multe mii de kilometri; maieul e mai aproape de trup decât paltonul şi Ucraina e mai aproape de România decât Coreea, de exemplu. 

La ora la care scriem încă nu s-a întâmplat nimic, dar orice e posibil: în caz că acum, la ora la care citiţi, unii stau pe norişori, cântă la harfă şi îşi fac vânt cu aripioarele, iar alţii nu se mai plâng de facturile la încălzire, fiindu-le cald în cazanele cu smoală, înseamnă că poate s-o fi întâmplat ceva între timp. Dacă nu, nu.

                                                        *         *         *

În principiu, dacă începe ceva, televiziunile vor invita mii de analişti specialişti, buni la dat sfaturi (asta, în caz că vor mai exista asemenea analişti, precum şi telespectatori, să-i urmărească): ei ne vor sfătui să ne adăpostim în boxe şi beciuri; cei mai bucuroşi de sfat vor fi unii bărbaţi, care de-abia aşteptau o ocazie de a coborî în boxă ori beci, spre disperarea doamnelor (care, până atunci, le ascunseseră cheile de jos, să nu mai aibă acces la bidoane şi damigene).

Dacă se va ajunge la rachete şi bombe dintre cele care fac o ciupercă mare, analiştii supravieţuitori îi vor sfătui pe telespectatorii supravieţuitori să nu consume apă, că e "cu radiaţii"; cei mai bucuroşi vor fi tot aceiaşi bărbaţi, care de-abia aşteptau o ocazie de a nu mai bea apă, spre disperarea aceloraşi doamne. Românii vor fi sfătuiţi şi să nu consume verdeţuri din piaţă, pe motiv că au depuneri radioactive; mulţi vor refuza sfatul, pe motiv că alimentele din supermarketuri au chimicale şi mai periculoase.

Auzind că radiaţiile pot provoca mutaţii genetice, unii compatrioţi vor fi chiar bucuroşi şi dornici de aşa ceva, amintindu-şi de filmele cu supereroi, şi îşi vor băga păianjeni după guler, ca să-i ciupească şi să se transforme în Spider Man: Omul Păianjen e un personaj invidiat de mulţi pentru că se poate căţăra pe ziduri, deci poate ajunge să se uite pe geam la vecina de la etajul opt, când face duş, sau poate ieşi la orice oră din casă, tot pe geam, să meargă la băut, fără ştirea soţiei care păzeşte uşa. În fine, orice s-ar întâmpla, chiar dacă Europa stă pe un butoi de pulbere, românii preferă oricând să stea lângă un butoi de vin.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii