Angajaţii unei firme de stat în insolvenţă primesc prime de 1.000 de lei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Boieria din regiile autonome

Angajaţii unei firme de stat în insolvenţă primesc prime de 1.000 de lei

GALERIE
bani manna (5)
  • bani manna (5)
- +

Cei 3.600 de angajaţi ai Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN), unitate care are datorii la bugetul de stat şi furnizori de peste 800 de milioane de lei şi care se află în proces de reorganizare, vor primi prime de Paşte de câte 1.000 de lei, conform contractului colectiv de muncă.

Directorul general al RAAN, Marius Preda, a declarat, ieri, că fiecare angajat primeşte, conform contractului colectiv de muncă, o primă de Paşte în valoare de 1.000 de lei. “Facem tot posibilul să plătim aceste prime până în Paşte, până în data de 5 mai. Dacă nu, le vom achita imediat după Paşte”, a precizat Preda. Liderul Sindicatului Romag Prod, Florin Rogobete, a explicat, luni, că în contractul colectiv de muncă este prevăzut ca primele de Paşte să fie achitate în luna în care are loc această sărbătoare, neexistând cadrul legal pentru ca ele să fie plătite în luna aprilie, în condiţiile în care Paştele este în 5 mai. RAAN are 3600 de angajaţi, pe platformele Romag Termo, Romag Prod, RAAN Exevutiv, dar şi la Sucursala Cercetări Nucleare (SCN) Piteşti şi Sucursala de Inginerie Tehnologică pentru Obiective Nucleare (SITON) Bucureşti. În prezent, Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare se află într-o procedură de reorganizare. De asemenea, angajaţii Mechel Câmpia Turzii au primit prime de Paşte de 200 de lei, iar muncitorii disponibilizaţi au primit diferenţa din salariile compensatorii, acţionarul companiei susţinând că nu mai există niciun fel de întârzieri la plata drepturilor băneşti la niciuna dintre unităţile Mechel din România. Potrivit unui comunicat transmis, ieri, de acţionarul Mechel, Invest Nikarom, luni s-a finalizat procesul de achitare a tuturor restanţelor salariale la Mechel Câmpia Turzii. “Actualii angajaţi au primit salariul restant, avansul pentru luna aprilie, dar şi prima de Paşte. De asemenea, a fost achitat în întregime restul din suma aferentă salariilor compensatorii pentru persoanele disponibilizate în luna februarie 2013. Măsura face parte din planul de achitare integrală a obligaţiilor faţă de angajaţi şi de personalul disponibilizat anterior, plan pe care noul acţionar majoritar l-a anunţat după preluarea întreprinderilor Mechel din România”, se arată în comunicat. În plus, angajaţii Societăţii Naţionale a Huilei (SNH) din Valea Jiului - de la minele Lonea, Livezeni, Vulcan şi Lupeni - vor primi, de Paşte, tichete cadou în valoare de 400 de lei şi vor avea liber în perioada 1- 6 mai, zilele de 2 şi 3 mai urmând să fie recuperate. Vicepreşedintele Sindicatului Muntele, Adrian Jurca, a spus că administraţia companiei şi sindicatul au încheiat un protocol pentru acordarea primelor de Paşte, dar şi pentru stabilirea programului de lucru al angajaţilor SNH pentru luna mai. Potrivit lui Jurca, prima de Paşte va fi sub formă de tichete cadou în valoare de 400 de lei atât pentru angajaţii care lucrează la suprafaţă, cât şi pentru cei care îşi desfăşoara activitatea în subteran.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Încercând să revină la formulele tradiţionale de abordare în chestiunea conflictului israeliano-palestinian, formule care au eşuat de fiecare dată în trecut, şi la negocierile cu Iranul, administraţia Biden nu a făcut decât să destabilizeze şi mai mult situaţia din regiune facilitând probabil ascensiunea grupării teroriste Hamas.

Filmuletul zilei

opinii

Eu, El, Supremul

Nichita DANILOV

Eu, El, Supremul

În ciuda dansului diplomatic mai mult sau mai puţin impus din afară, fiecare parte stă la cotitură şi aşteaptă ca partea adversă să facă un pas greşit şi să clacheze.

Plugarul şi moartea

Dana ȚABREA

Plugarul şi moartea

Nu e foarte evident ce se petrece în Plugarul şi moartea deoarece, dincolo de revolta protagonistului faţă de fenomenul morţii - o revoltă deopotrivă disperată şi sfidătoare - sau de justificările aduse de personajul Moartea, nu avem o poveste aşa cum poate ne-am fi aşteptat. Cu toate acestea, datorită proiecţiilor şi a filmărilor, unele realizate de sus, a modului în care se jonglează cu decorul din scenă şi cu cel proiectat, deşi oarecum static, luând forma unei meditaţii de scenă, spectacolul are un ritm al său, chiar dacă unul mai mult interior, la care contribuie culorile, formele, hiperbolele artistice (imagini supradimensionate) şi sunetele.

Cale bătută de la ţară la oraş

Michael ASTNER

Cale bătută de la ţară la oraş

Gata. Bagajele-s făcute.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

Rabla

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.