anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

sambata, 01.04.2023

Evacuarea PSD din spaţiu: Primăria vine cu precizări suplimentare

GALERIE
sediul PSD Iasi
 • sediul PSD Iasi
- +

Contractul de închiriere prevede rezilierea dacă chiriaşul, respectiv filiala judeţeană a partidului, recurge la modificări în spaţiu fără avizul municipalităţii. Ce s-a întâmplat, în fapt, acolo?

Primăria a venit ieri cu precizări noi în privinţa intenţiei de evacuare a Organizaţiei PSD Iaşi din spaţiul situat pe bd. Ştefan cel Mare pe care îl ocupă. Motivul este deja cunoscut: lucrări fără autorizaţie efectuate în interiorul clădirii. Aceasta a anunţat municipalitatea, este un monument de arhitectură vechi de aproximativ un secol, înscris şi identificat prin Cod LMI IS-II-m-B-04068 în Lista Monumentelor Istorice, la poziţia 1263. PSD Iaşi a dobândit calitatea de locatar în baza unui contract de închiriere din 27 iunie 2014 (pentru etajul 2). Cu o săptămână în urmă, precizează Biroul de Presă al Primăriei, Direcţia Exploatare Patrimoniu a înştiinţat filiala social-democrată în legătură cu încetarea contractului şi, în consecinţă, cu obligaţia de a elibera spaţiul închiriat în termen de 30 de zile.

Comunicatul Primăriei precizează că, aşa cum prevede contractul, orice modificare în construcţie sau de funcţional trebuia să aibă avizul municipalităţii. De asemenea, reprezentanţii Primăriei au accesul permis pentru a controla respectarea clauzelor contractuale, iar subînchirierea totală sau parţială a spaţiului, cât şi folosirea acestuia de către altă persoană fizică sau juridică este interzisă. Cum modificările sunt „făcute de către locatar, fără autorizaţie de construire şi fără acordul proprietarului şi avizul Direcţiei Judeţene de Cultură“, contractul a fost reziliat, ceea ce „obligă locatarul la predarea necondiţionată a spaţiului în termen de 30 zile de la notificarea comunicată de către locator, cu suportarea consecinţelor rezultate din contract până la acea dată“. Totodată, Primăria a cerut PSD readucerea imobilului închiriat la starea iniţială, refacerea în totalitate a elementelor care au suferit modificări, suportarea prejudiciilor aduse autorităţii publice locale prin acţiunile ilegale săvârşite asupra imobilului etc.

Practic, înainte să elibereze spaţiul, PSD trebuie să refacă un perete pe care l-a desfiinţat. Preşedintele Organizaţiei Judeţene, Maricel Popa, s-a arătat indignat: „Este un act copilăresc, răzbunător. Mihai Chirica era în PSD când au început lucrările. Lui doar asta îi place, cancanuri, scamatorii, artificii, în loc să se ocupe de proiectele Iaşului“. Social-democraţii au replicat că nu aveau nevoie de autorizaţie şi că vor ataca în instanţă demersul Primăriei. În paralel, ancheta privind intervenţiile asupra clădirii constituie subiectul unui dosar deschis la Parchet. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Greierii din capul „furnicuţei”

Nicolae GRECU

Greierii din capul „furnicuţei”

Cazul Dorinel Munteanu nu este izolat: climatul de scandal care domină fotbalul românesc, iniţiat de oameni de fotbal cu calităţi îndoielnice, este girat chiar de către zeii care au scos acum 30 de ani lumea în stradă.

opinii

Eufemismele (V)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (V)

Comentarea metamorfozelor mereu surprinzătoare ale fenomenului discursiv pe care îl numim eufemizare continuă pe marginea unor exemple din aria terminologiilor profesionale.

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Dorin DOBRINCU

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Tema unionismului – în mod explicit unirea României cu Republica Moldova (sau invers) – a fost destul de populară în ultimul deceniu, în mai mare măsură la vest de Prut, în creştere la est de râu. Nu este de mirare că mulţi politicieni de la Bucureşti sau Chişinău, activişti de diverse orientări, cetăţeni în căutare de notorietate s-au agăţat de subiect şi l-au rostogolit în media, pe reţelele sociale, la manifestaţii felurite, la adunări electorale, conferinţe, l-au inscripţionat pe clădiri publice sau pe marginea căilor de comunicaţii.

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

Ioan STANOMIR

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

La centenar, constituţia de la 1923 întruchipează paradoxurile epocii interbelice: mai mult decât oricare alt text, ea ilustrează reuşitele şi imperfecţiunile sistemului de guvernare al României Mari. Lichidată în 1938 de lovitura de stat carlistă, repusă în vigoare parţial la 1944, înlocuită cu ordinea totalitară comunistă, spre a fi invocată mai apoi în anii de după 1989, constituţia de la 1923 devine, o dată cu trecerea timpului, imaginea libertăţii pe care noile tiranii o înlătură. În posteritate, constituţia de la 1923 este mai elocventă şi memorabilă decât în intervalul ei de aplicare concretă. În lupta cu dictaturile secolului XX, legea fundamentală de la 1923 este mobilizată ca un semn al moderaţiei şi al domniei legii.

pulspulspuls

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

PULS

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

Dacă e uichend, haideţi pe astăzi să fie una fără politicieni, că aşa ne-am şoptit în barbă acuma ceva vreme: măcar sâmbăta să nu-i mai vedem prin faţa ochilor pe aici pe la rubricuţă! Aşadar, să fie una cu „Bă, tu iar n-ai şapcă?”. Adicătelea cu ţaigheri şefi, foşti sau actuali. Iar pe astăzi avem veşti noi despre unul fost, actualmente pensionar baban. 

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.