anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Evaluarea Naţională se încheie azi la Iaşi. Rezultatele, marţi

Are loc ultima probă, cea de Matematică. În judeţ nu este niciun elev înscris la proba „Limba maternă”, care are loc mâine.

GALERIE
evaluare nationala
 • evaluare nationala
- +

Elevii ieşeni vor participa astăzi la ultima probă scrisă pentru ei din cadrul Evaluării Naţionale, cea la Matematică, la nivelul judeţului nefiind înscris niciun candidat pentru proba la Limba şi literatura maternă. Astfel, sunt aşteptaţi astăzi în cele 170 de centre de examinare un număr de 6.031 de elevi: 6.030 din seria curentă şi unul din seriile anterioare. 

Potrivit raportării de la prima probă a Evaluării Naţionale, au absentat însă 420 de elevi la proba scrisă la Limba română, numărul acestora urmând, cel mai probabil, să crească la proba scrisă la Matematică. Cu toate acestea, procentual se aşteaptă ca peste 90% dintre elevii înscrişi să participe la probele scrise. Tot astăzi vor susţine examenul la Matematică 38 de elevi din 23 de şcoli ale judeţului Iaşi pentru care Comisia judeţeană de evaluare naţională a propus adaptarea procedurilor de susţinere a examenului în vederea asigurării condiţiilor de egalizare a şanselor, fiind vorba de elevi cu diferite deficienţe.

La nivelul judeţului Iaşi, din numărul total de elevi înscrişi, 2.987 sunt din mediul rural şi 3.044 din mediul urban, fiind organizate 117 de centre de examinare în mediul rural şi 56 în mediul urban.

Potrivit calendarului Evaluării Naţionale, proba la Limba şi literatura maternă va fi susţinută vineri, 25 iunie, la nivelul judeţului Iaşi nefiind înscrişi candidaţi. Primele rezultate vor fi afişate marţi, 29 iunie, până la ora 14.00, comunicarea acestora urmând să se facă anonimizat, atât în centrele de examen, cât şi pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale. Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ioan Alexandru TOFAN

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ceea ce lipsea, acum 145 de ani, învăţământului superior românesc, era o veritabilă comunitate academică, o formă vie de interacţiune şi dezbatere între membrii breslei învăţătorilor. Cam asta lipseşte şi acum. Suntem prieteni între noi, ne sunăm şi ne vedem din când în când, mai organizăm conferinţe şi colocvii, scriem în aceleaşi reviste şi, rar, ne recenzăm cărţile. Tot din prietenie, mai degrabă. Dar instituţiile unde ne petrecem mare parte a zilei, Universităţile patriei, nu par a se hrăni, cum ar fi normal, din prieteniile noastre.

opinii

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

Criză majoră de încredere în politicienii români

Dan TAPALAGA

Criză majoră de încredere în politicienii români

Lipsa cronică de încredere în liderii politici şi în actualul sistem de partide nu anunţă nimic bun. În momente de criză economică majoră, în situaţia în care inflaţia va muşca şi mai tare din puterea de cumpărare, pe fondul stării generale de iritare amplificate de războiul din Ucraina, este nevoie doar de o scânteie şi butoiul cu pulbere riscă să sară în aer provocând explozii sociale în lanţ.

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Ioan STANOMIR

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Nici o altă întrebare nu este mai obsedantă în istoria intelectuală a Rusiei decât cea care priveşte propria ei identitate. De trei secole, din clipa în care Petru cel Mare a acordat Moscovei hlamida imperială, Rusia se află prinsă în acest dialog frenetic cu Occidentul. În această oglindă pe care i-o întinde civilizaţia pe care o imită, dar şi pe care o detestă, Rusia îşi poate contempla propriul chip.

pulspulspuls

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Aşadar, numai ce s-a vorbit la Şcoala politică de vară de pe Bahlui despre şansele fostului premier MRU la candidatura pentru funcţia supremă în târg, că au şi apărut două căi divergente în parcursul său ipotetic. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.