anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 03.12.2022

Eveniment “Let’s Act” la Colegiul “Vasile Alecsandri” de Ziua Mondială a Educaţiei

GALERIE
liceu-alecsandri
 • liceu-alecsandri
- +

Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Iași organizează astăzi, 5 octombrie, evenimentul de multiplicare a proiectului Erasmus + „Let's Act”, cu ocazia Zilei Mondiale a Educației. Vor participa aproximativ 120 de profesori din unitățile de învățământ din Iași, din țară și din Republica Moldova. Coordonatoarea proiectului este prof. Mihaela Ionescu, directoarea adjunctă a Colegiului Național „Vasile Alecsandri”  din Iași. Aceasta va prezenta participanților proiectul și platforma de învățare „Let’s Act!”.

Activitatea începe la ora 10:00, în sala de festivități a colegiului. Vor fi prezente invitați ai autorității locale - reprezentanta Primăriei Iași, Elena Farca, șef serviciu Relații Internaționale, și ai Inspectoratului Școlar Județean Iași, alături de invitatul special, prof. univ. emerit dr. Ionel Miron, membru titular al Academiei Oamenilor de Știință din România, de reprezentanți ai societății civile - Irina Isăscilă, co-manager UtilDeco, Fundația „Alături de voi” România și parteneri din Republica Moldova.

„Prin acest eveniment, organizat de Ziua Mondială a Educație, ne propunem să generăm  activități de informare, educare, conștientizare și motivare a profesorilor, elevilor și a întregii comunități, pentru a acționa împreună în vederea realizării obiectivelor de dezvoltare durabilă și pentru a crea un viitor durabil”, spune conducerea.

Vor avea loc două expoziții fotografice: Portret al unui continent încărcat de energie, opera artistului italian Marco Garofalo, și Viața verde prin caleidoscopul unei tinere fotografe, realizată de eleva Roman Alexia Gabriela, din clasa a XI-a. Totodată, se vor desfășura și patru ateliere interactive, moderate de profesorii Colegiului Național „Vasile Alecsandri” din Iași, pe tema echității sociale. Acestea sunt: Drumul de la egalitate la echitate socială. Cum construiesc podul, Economie circulară și dezvoltare durabilă, a protecției mediului, Gândește sustenabil! și Educația autentică între „fac” și „fake”.

Profesorii participanți s-au înregistrat prin intermediul formularului online distribuit pe canalele de comunicare. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Patria nu e tribunal

Pavel LUCESCU

Patria nu e tribunal

Nu există unitate de măsură pentru patriotism. Şi, prin urmare, nu există mai mult sau mai puţin patrioţi. Există în schimb o infinitate de grade de intensitate a relaţiei cu propria patrie, de la pura indiferenţă, la pura pasiune, dar nimic care să justifice instituirea vreunui tribunal al patriotismului.

opinii

China şi „stabilitatea socială”

Alexandru CĂLINESCU

China şi „stabilitatea socială”

China are o frumoasă tradiţie: în timpul aşa-zisei „revoluţii culturale”, fotografiile „duşmanilor poporului” erau lipite pe toţi pereţii şi pe toate gardurile. Regimul a reuşit să insufle teama de decădere socială, eficient şi pervers mijloc de coerciţie. Aşa stând lucrurile, orice mişcare de protest împotriva dictaturii partinice este un act de mare curaj.

George „Gogu” Constantinescu (2)

Neculai SEGHEDIN

George „Gogu” Constantinescu (2)

Integrala invenţiilor lui George Constantinescu a fost scrisă la Cluj, editată şi tipărită la Iaşi şi donată Muzeului Politehnicii din Bucureşti. Asta şi pentru ca legătura între cele trei oraşe să fie şi alta decât cea din butada conform căreia legile se gândesc la Cluj, se scriu la Bucureşti şi se aplică la Iaşi.

Evanghelia înfăşată în scutece de Prunc

pr. Constantin STURZU

Evanghelia înfăşată în scutece de Prunc

De ce ne ajunge atât de uşor la inimă colindul? Pentru că el nu este altceva decât Evanghelia înfăşată în scutece de Prunc. 

pulspulspuls

Letopiseţul giudeţului nostru: despre cum a botezat Mihai Chirica un cronicar şi cum a decontat musiu Paralexe deplasarea la Cremenal din visteria publică

Letopiseţul giudeţului nostru: despre cum a botezat Mihai Chirica un cronicar şi cum a decontat musiu Paralexe deplasarea la Cremenal din visteria publică

Pentru astăzi ne-am propus să-l tragem de urechi pe primarul târgului nostru, onorabilul edil Mihai Chirica, care a greşit impardonabil o referire la denumirea celui mai proaspăt liceu din oraş, care poartă numele cronicarului Miron Costin. 

Caricatura zilei

Iohannis și gazele

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.