Eveniment grandios al Operei Iași pe Esplanada Palatului Culturii: „Magia serii în sunet și lumină”

marți, 19 septembrie 2023, 08:43
2 MIN
 Eveniment grandios al Operei Iași pe Esplanada Palatului Culturii: „Magia serii în sunet și lumină”

Opera Națională Română din Iași organizează vineri, cu începere de la ora 20:00, în fața Palatului Culturii Iași, o gală în aer liber, care poate fi urmărită gratuit. Evenimentul, intitulat „Magia serii în sunet și lumină”, este unul de tradiție, în acest an ajungându-se la a XII-a ediție.

Spectacolul, care va fi coordonat muzical de Vladimir Lungu, va aduce pe scenă soliștii, Corul, Corul de Copii, Baletul și Orchestra Operei Iași. În cadrul regalului artistic susținut de îndrăgiții artiști ieșeni, publicul va putea urmări o selecție de duete, terțete și sextete din lucrări lirice faimoase, momente coregrafice renumite și pagini orchestrale celebre.

Reprezentația va fi pigmentată și de un spectaculos joc de artificii.

„În fiecare din ultimii ani, în luna septembrie, am oferit publicului nostru drag un eveniment de înaltă ținută artistică, „Magia serii în sunet și lumină”. Gala, care este unul dintre cele mai importante puncte din calendarul liric românesc, promovează adevărate valori artistice și are un impact puternic. În fiecare an, spectacolul a fost urmărit de mii de spectatori, din Iași, dar și din Moldova și din țară, unii venind special în Capitala Moldovei pentru a petrece o seară magică, alături de artiști deosebiți. La ediția din 2023 am pregătit câteva momente speciale, care sunt convins că vor face ca reprezentația să rămână în memoria afectivă a publicului” a declarat managerul interimar al Operei Naționale Române din Iași, Andrei Fermeșanu, care a adăugat: „Pornind de la realitatea spectacolului de operă, a cărui reușită depinde de conlucrarea mai multor sectoare, artistice și tehnice, am pregătit un repertoriu alcătuit preponderent din ansambluri solistice ca expresie și simbol ale vocilor și emoțiilor individuale subsumate unui mesaj compact, convergent. Deși, prin excelență, solistica presupune individualitate, înțelesul profund al spectacolului de operă se relevă prin interacțiunea personajelor. Contrastante sau complementare, tipologiile rolurilor compun o lume a diversității caleidoscopice”.

În această lună, Opera Iași va mai organiza încă două evenimente: „Giselle”, de Adolphe Adam – pe 26 septembrie și „Lucia di Lammermoor”, de Gaetano Donizetti – pe 30 septembrie. Cele două spectacole vor începe la ora 18:30 și vor avea loc în Sala Mare.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii