anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Eveniment inedit într-o locaţie din Păcurari. IT-ul, tehnologia blockchain şi arta îşi dau mâna în weekend la Iaşi

GALERIE
ArtEast Gallery, blockchain
 • ArtEast Gallery, blockchain
- +

Ieşenii interesaţi de noile tendinţe în lumea artei şi aşa numitele NFT-urilor (non-fungible token), adică lucrări în format digital, pot participa în acest weekend, pe 22 ianuarie, la o dezbatere la care vor participa specialişti din zona IT, dar şi artişti. Evenimentul este organizat la galeria recent inaugurată, ArtEast Gallery, evenimentul fiind realizat în parteneriat cu Asociaţia pentru Ospitalitate Culturală (AOC) şi FabLab. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 22 ianuarie, de la ora 16.00, în spaţiul expoziţional din Strada Păcurari nr. 108.

La „ArtEast Talks” este invitat Gabi Dumitriu, consultant blockchain, care va vorbi despre istoria NFT-urilor (non-fungible token) şi aplicaţiile lor în domeniul artei, cei prezenţi având mai apoi ocazia să adreseze întrebări despre acest domeniu. „Dobândirea cunoştinţelor în zona de cripto-art poate face diferenţa azi în cariera de artist. Arta digitală a luat amploare odată cu noua tehnologie Blockchain. Astfel au apărut multe platforme digitale bazate pe această tehnologie ce permit utilizatorilor să creeze, să vândă, să cumpere, să colecţioneze lucrări de artă în format digital şi nu numai. Aşa au apărut NFT-urile, care au caracterul unicităţii şi sunt văzute ca obiecte din viaţa reală, cu patru proprietăţi esenţiale: nu pot fi reproduse, nu pot fi falsificate, nu se supun inflaţiei şi au garanţii de proprietate”, explică Gabi Dumitru. Specialistul subliniază că Iaşul s-ar putea foarte mult în această zonă, având în vedere faptul că industria IT este una foarte dezvoltată

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.