anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.10.2020

Eveniment istoric: A fost inaugurată singura librărie din oraşul teleormănean Alexandria

GALERIE
librarie
  • librarie
- +

Singura librărie din oraşul teleormănean Alexandria unde sunt vândute exclusiv cărţi şi care va aloca spaţiu evenimentelor culturale a fost inaugurată miercuri, în prezenţa ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Librăria reprezintă o iniţiativă a Asociaţiei „Mihai Murar”, care dezvoltă şi proiectul „Biblioteca Mobilă”, prin care doreşte amplasarea, în parcuri, lângă şcoli şi în alte zone populare, inclusiv în mediul rural, a unor biblioteci mici, mobile, unde oamenii pot dona şi împrumuta cărţi.

„Sunt convins că aceasta va deveni un punct de atracţie şi de sprijin pentru toţi tinerii din Alexandria. Deşi mă onorează implicarea în calitate de ministru al Culturii în acest proiect, mă întristează faptul că abia în 2020 se întâmplă acest gest de normalitate în judeţul Teleorman. Aş fi vrut să fac o trecere în revistă a cifrelor cu privire la abandonul şcolar, la analfabetismul funcţional şi chiar la procentul de promovabilitate la evaluarea naţională sau la bacalaureat, însă, acestea sunt prea bine ştiute de teleormăneni şi de întreaga Românie”, a declarat ministrul, potrivit unui comunicat.

El a continuat: „Întrebarea este ce putem face pentru a creşte şansele copiilor şi tinerilor spre un viitor în care să nu mai fie marginalizaţi. Răspunsul, în teorie este simplu: infrastructura culturală trebuie să fie asigurată într-un mod atractiv atât de instituţiile publice, cât şi printr-un parteneriat onest cu mediul privat şi cu societatea civilă”. Librăria din Alexandria se adresează atât locuitorilor din oraş, cât şi celor din judeţul Teleorman şi va fi doar un loc de unde pot fi cumpărate cărţi şi vor avea loc evenimente culturale şi artistice. Tinerii fără posibilităţi materiale vor putea avea acces la un computer în incinta librăriei, pentru a-şi face temele sau pentru a se documenta.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Chirica: vechile probleme ale noului mandat

Claudiu RAUS

Chirica: vechile probleme ale noului mandat

Iată ce provocări uriaşe vă stau în faţă în acest mandat, domnule primar!

Filmuletul zilei

opinii

Necrofilie mediatică

Alexandru CĂLINESCU

Necrofilie mediatică

Când anunţă moartea cuiva, în principiu a unei personalităţi cunoscute (ceea ce nu e întotdeauna cazul), site-ul derapează în grandilocvenţă şi în automatisme goale de sens. Astfel, orice deces reprezintă un „doliu uriaş”.

Fake news în alegerile din R. Moldova

Radu POPESCU

Fake news în alegerile din R. Moldova

Studiourile Mosfilm de la Chişinău!

O întâlnire de promoţie, altfel

Nicolae CREŢU

O întâlnire de promoţie, altfel

Întâlnirile studenţilor de altădată, între ei şi cu profesorii lor, m-au făcut întotdeauna să gândesc o astfel de revedere peste ani ca pe o adevărată Sărbătoare, nu numai a ataşamentului faţă de Alma Mater ca „spaţiu” şi climat ale acelei vârste tinere către care se revine ca spre o matcă de „start”, intelectuală şi afectivă, dar şi a unei solidarităţi de breaslă, între discipolii de „atunci”, deveniţi ei înşişi profesori, şi formatorii lor de odinioară. Altfel spus, nu atât o întoarcere în timp, cât un dialog al generaţiilor de profesionişti ai catedrei, deschis şi viu, întemeiat pe reciproca preţuire a unei asemenea colegialităţi lărgite, fără hotare de vârstă, care începuse odată cu absolvirea însăşi.

pulspulspuls

Păreri, păruieli şi mânăreli. Iarăşi despre listele PSD Iaşi

Păreri, păruieli şi mânăreli. Iarăşi despre listele PSD Iaşi

Multe păreri am mai auzit ieri despre loviturile la gioale date la Iaşi dar şi la Bucureşti despre alcătuirea listelor de candidaturi de la PSD, multe au fost şi tânguielile vizavi de faptul că madam Gavrilă nu merita un asemenea tratament (lucru valabil în bună măsură, dar nu chiar în totalitate, căci dânsa doarme acum aşa cum şi-a aşternut politic în ultimii ani, nu-i aşa?). 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.