anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Eveniment medical de anvergură la Iași, cu specialiști din opt țări (P)

GALERIE
Daciana-Branisteanu-1-1
 • Daciana-Branisteanu-1-1
- +

De zece ani, Primăvara Dermatologică Ieşeană (PDI), o manifestarea ştiinţifică naţională cu participare internaţională, reuneşte specialişti de renume, medici, rezidenţi, farmaciști, asistenți medicali şi studenţi care doresc să afle ultimele noutăţi în domeniu. Iniţiativa evenimentului aparţine prof. univ. dr. Daciana Brănişteanu, de la Facultatea de Medicină a Universității de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi, șeful Clinicii de  Dermatologie din cadrul Spitalului Clinic CF. Conferința este organizată de Asociaţia Dermatologilor din Moldova (ADEM), sub egida Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa”, a Societății Române de Dermatologie, a Societății de Medici și Naturaliști,a Colegiului Medicilor și Farmaciștilor și a Spitalului Clinic CF.

PDI va reuni o serie de prelegeri, work-shopuri și cursuri susținute de peste 100 de lectori din România, specialiști cu cărți de vizită impresionante, și alți 14 speakeri din opt țări. Temele abordate vor fi nu doar din dermatologie, ci și din cardiologie, alergologie, oftalmologie, imunologie, chirurgie vasculară, medicina de urgență și multe alte domenii conexe.

Activitatea medicală se va concentra în jurul temelor mari, ca un fir roșu care a început în 2012 și care a continuat de-a lungul celor zece ediții succesive. Vor fi prezentate noutăți din tot ceea ce înseamnă etiopatogenia și tratamentul unor boli încă neelucidate complet în dermatologie. „Facem referire la psoriazis, la dermatita atopică, la vitiligo, la cancerele cutanate, la cazurile rare din dermatologie. Vor fi și cursuri pre și posteveniment care se ocupă de alte aspecte foarte importante ale dermatologiei. Vorbim despre chirurgia dermatologică, metode de investigații performante, mai exact ecografia cutanată și rolul ei în diagnosticul și urmărirea diverselor boli dermatologice. Vom accentua și interesul nostru în dezvoltarea cunoștințelor în rândul dermatologilor legate de dermatoscopie și importanța ei în diagnosticul bolilor specifice, a spus prof. univ. dr. Daciana Brănișteanu. Foarte important va fi și dialogul legat de implantul de păr și șansele de a da rezultate satisfăcătoare. „Vom avea și un curs de tehnici combinate anti aging, microneedling și peelinguri performante cu substanțe active incluse în nanozomi și care permit ulterior expunerea la soare fără restricții a pacienților. Nu vorbim doar de tehnici de înfrumusețare, ci și de tehnici medicale de ștergere a cicatricilor care apar în cursul unor boli cum ar fi acneea, varicela sau cicatricile posttraumatice ori sclerodermia și de inconveniențele majore provocate de tulburările de pigmentare, cu referire la vitiligo sau melasma, a completat președintele ADEM

Un punct aparte al PDI este continuarea dezvoltării experienței dermatologului ca membru al echipei interdisciplinare în tratamentul bolii venoase cronice. La Iași vor sosi chirurgi vasculari de marcă, specialiști cu preocupări în patologia venoasă periferică. Evenimentul va avea loc în perioada 3-7 mai, la Hotel Internațional. Ca o premieră, în acest an și Primăria Iași s-a alăturat ca partener.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.