anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Eveniment naţional dedicat arhitecturii, la Iaşi: va dura 4 zile

GALERIE
cl iasi
 • cl iasi
- +

Iaşul va găzdui, simultan cu alte oraşe din ţară, cea de-a XIV-a ediţie a Bienalei Naţionale de Arhitectură (BNA). În acest sens, Asociaţia Arhitecţilor din Iaşi va încheia un acord cu Primăria, iar administraţia locală va acorda un sprijin financiar de circa 60.000 lei.

BNA va cuprinde 15 secţiuni ale unui concurs profesional, în cazul Iaşului urmând a avea loc galele de premiere pentru fotografie de arhitectură şi recuperarea patrimoniului şi interpretarea identităţii.

„Bienala se va desfăşura simultan în 9 oraşe din ţară, în strânsă legătură cu evoluţia fenomenului arhitectural, pentru a dovedi că excelenţa se întâlneşte pretutindeni în ţară şi pentru a omagia eforturile şi reuşitele din toate colţurile ţării“, se arată într-o adresă a Asociaţiei Arhitecţilor din Iaşi (AAI) înaintată Primăriei.

Pe parcursul celor 4 zile ale manifestării vor avea loc expoziţii, conferinţe, un tur al monumentelor din centrul Iaşului cu tramvaiul de epocă, o cafenea artistică şi un tur al mănăstirilor din jurul oraşului. Acordul ce urmează a fi încheiat între AAI şi Primărie vizează ca municipalitatea să acorde un sprijin financiar de circa 60.000 lei.

Un alt parteneriat pe care municipalitatea îl va semna va fi cu Universitatea „Al.I. Cuza“ pentru organizarea unui conferinţei anuale dedicate Societăţii de geografie din ţară. În acest caz, sprijinul financiar acordat de la bugetul local va fi de 40.000 lei. Evenimentul va avea loc la începutul lunii septembrie.

„La manifestarea academică desfăşurată la Iaşi vor participa circa 250 de cercetători, profesori din Europa, Africa, Asia, America de Nord şi America de Sud, reprezentanţi ai mai multor societăţi de geografie din diverse ţării ale lumii“, se arată într-un document-suport pentru aprobarea de către CL a parteneriatului.

Nu în ultimul rând, plenul CL va avea pe ordinea de zi a şedinţei din 23 iulie şi un proiect pentru aprobarea a unei sume de 60.000 lei pentru finanţarea de proiecte sportive în sensul sprijinării a trei evenimente organizate de Club Sportiv Reflex Iaşi („Viaţa în paşi de dans“ - 20.000 lei), Enpi Iaşi (competiţii şi stagii de pregătire naţionale şi internaţionale - 30.000 lei) şi ACS Prosperitatea Iaşi pregătire sportivă - 10.000 lei).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.