anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Eveniment Realitatea Virtuală, tehnologie pentru prezent – Iași, 26 mai 2022 (P)

GALERIE
Afis-eveniment-VR
 • Afis-eveniment-VR
- +

Realitatea virtuală reprezintă o tehnologie a prezentului, iar utilizarea tehnologiilor VR iese din sfera gaming-ului, devenind utilă în instruirea angajaților, în mediul educațional, în sectorul medical, pe segmentele de arhitectură, inginerie și construcții sau pentru dezvoltarea de produse. Pe 26 mai 2022, compania ieșeană de tehnologie Quartz Matrix aduce la Iași kit-urile de Virtual Reality produse de HP și premiate în 2021 la CES Innovation Awards, iF Design Awards și reddot Design Awards.

Echipamentele VR HP Reverb G2 vor putea fi testate la evenimentul care va avea loc la sala Cuza a hotelului Unirea din Iași, începând cu ora 14. În cadrul evenimentului, se va consemna și o premieră prin găzduirea primei degustări de vinuri care va fi realizată prin intermediul unei crame virtuale. Participanții vor putea experimenta alegerea vinului cu ajutorul realității virtuale, iar apoi îl vor primi turnat în paharul real de pe masă.

Întâlnirea se adresează reprezentanților instituțiilor și companiilor din domeniile: educație, medical, industrie, proiectare, arhitectură, inginerie sau producție pentru a descoperi:

 • Modalități alternative de a cerceta și testa principii științifice
 • Căi de a realiza simulări pentru proceduri de training sau de mentenanță
 • Cum poate fi scurtat ciclul de dezvoltare al produselor și simplificate fluxurile de lucru
 • Moduri în care puteți face ajustări de proiectare înainte de a lansa game noi

Agenda evenimentului

Ora 14:00 Welcome Coffee

Ora 14:30 Introducere în Realitatea Virtuală, tehnologie pentru prezent | Bogdan Suchar, moderator

Ora 14:40 Soluții și echipamente HP pentru companii și mediul universitar | Adrian Ionescu, Enterprise Account Manager @ HP Inc.

Ora 15:20 How close is Mixed Reality to maturity? | Dragoș Silion, AR/VR Technical Creator @ ColorfulCoding

Ora 15:30 Testarea headset-urilor HP Reverb G2

Ora 16:00 Degustare de vin din Metaverse | Vali Tătar, Somelier

Participarea la eveniment se face pe baza unei înscrieri pe pagina dedicată evenimentului Realitatea Virtuală, tehnologie pentru prezent.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.