anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

COMUNICAT DE PRESĂ

Eveniment special în cadrul Misiunii economice Afaceri.ro Texas: se înfrăţeşte Iaşul cu Houston

GALERIE
TexasTexas1
 • Texas
 • Texas1
- +

Ediţia specială a unei Misiuni Economice sub egida Afaceri.ro în Statele Unite ale Americii - Texas: Houston, Austin si Dallas - se va desfăşura în perioada 9 - 20 martie 2018, fiind dedicată valorificării potenţialului de colaborare dintre România şi statul Texas şi având ca obiectiv organizarea de întâlnirivizite de lucru şi prezentări de documentare cu persoane cheie din companii, universităţi, spitale şi instituţii publice. Cu ocazia acestui eveniment va fi încheiat acordul bilateral de începere a procesului de înfrăţire a Municipiului Iaşi cu City of Houston, Texas.

Vestea începerii unui proces de înfrăţire menit să consolideze şi mai mult relaţiile româno-americane ar trebui să încurajeze firmele româneşti să participe la misiunea din martie şi să valorifice oportunităţile şi deschiderile puse la dispoziţie. Semnarea acordului bilateral este considerat un pas foarte important pentru conectarea regiunii Moldova cu mediul de afaceri, tehnologic şi academic din Texas, SUA.

Comunitatea antreprenorială din Iaşi îşi propune o cooperare internaţională prin diferite proiecte din domeniul afacerilorcercetării în medicină, al cooperării IT şi al activităţilor culturale şi educaţionale, astfel încât locuitorii din ambele oraşe să se alăture şi să beneficieze pe deplin de ele. Delegaţia Afaceri.ro va organiza întâlniri şi vizite de lucru în oraşele Houston, Austin şi Dallas în perioada 9 - 20 martie 2018, cu scopul de a deschide oportunităţile din domeniile respective şi de a încuraja relaţiile economice, educaţionale şi culturale de lungă durată cu statul Texas.

Semnarea acordului oficial de către reprezentanţii oraşelor Iaşi şi Houston este un prim pas dintr-un proces mai îndelungat, iar facilitatorii acestui demers promit urmărirea îndeaproape a tuturor detaliilor, cu scopul asigurării succesului acestui ambiţios proiect. Persoanele interesate să afle mai multe detalii despre această misiune economică sunt invitate să acceseze pagina oficială - http://www.afaceri.ro/afaceri-ro-texas-2018-economic-mission/ - sau să contacteze organizatorii la evenimente@arhipelago.com.

Despre

Misiunile economice Afaceri.ro sunt derulate cu scopul de a ajuta companiile româneşti cu potenţial de internaţionalizare. Acestea le oferă participanţilor oportunităţi de a explora pieţe externe, de a înţelege mecanismele de pătrundere pe noi pieţe a produselor româneşti, de a lega contacte potenţiale ce se pot transforma în afaceri profitabile. Acest program are la activ reuşite concrete şi rezultate pe multiple planuri. Până în acest moment au fost realizate misiuni economice în Beijing, Shanghai, Tel Aviv, Viena, Expo Milano, Chişinău, Cernăuţi, Bălţi, Oslo, Odesa, Londra, Southampton, Las Vegas, San Francisco, New York, Expo Astana Kazahstan, Moscova, Vladivostok, Hong Kong şi Macao.

Marius Alexa

0745 501 941

marius.alexa@arhipelago.com

Director Afaceri.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un vis de vară după Bacalaureat

Ioan Alexandru TOFAN

Un vis de vară după Bacalaureat

Nimeni nu s-a gândit, probabil, că elevul nu se stresează decât atunci când se întâlneşte cu absurdul unui sistem de învăţământ centrat pe el şi nu când i se cere să fie creativ, să gândească şi să ia în piept marile probleme ale culturii.

opinii

O lume a celorlalţi

Codrin Liviu CUȚITARU

O lume a celorlalţi

Personajele lui Ondaatje stau, prin urmare, sub semnul „dublei critici”, adică, în limbajul postcolonial, sub semnul „dublei identităţi”. De aici rezultă tipologii maleabile, dar şi, paradoxal, neconcesive.

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

George ŢURCĂNAŞU

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

În orice societate, sistemul administrativ este conceput în scopul eficientizării gestiunii resurselor umane şi naturale ale unui teritoriu. E necesar ca acest sistem să fie flexibil şi să articuleze într-o manieră echilibrată şi funcţională necesităţile fiecărui nivel de organizare (local, judeţean, regional etc.), conform principiului subsidiarităţii.

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

Bogdan ILIESCU

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

„My advice to other disabled people would be, concentrate on things your disability doesn't prevent you doing well, and don't regret the things it interferes with. Don't be disabled in spirit as well as physically.” (Sfatul meu pentru alte persoane cu dizabilităţi ar fi să vă concentraţi asupra lucrurilor pe care dizabilitatea dvs. nu vă împiedică să le faceţi bine şi să nu regretaţi lucrurile cu care interferează. Nu fiţi dezabilitaţi spiritual, aşa cum sunteti fizic.) Stephen Hawking

pulspulspuls

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Rămaşi orfani la capitolul vizibilitate după ce mamaia Omida Şoşo a fost dată afară din partid şi, implicit, şi din filiala de Iaşi, în care a fost aleasă senatoare, cică ieşenii din acest partid au o mare problemă în ultima vreme: nu prea există în spaţiul public. 

Caricatura zilei

Rusia și-a amintit de Alaska

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.