Eveniment științific internațional de prestigiu în teritoriul medicinei dentare la Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

Eveniment

Eveniment științific internațional de prestigiu în teritoriul medicinei dentare la Iași

GALERIE
unudoitrei
 • unu
 • doi
 • trei
- +

Grefat pe aceste deziderate ale medicinei dentare contemporane va avea loc la Iași, 10-12 mai 2018, un amplu și unic eveniment științific internațional, respectiv cea de-a 23-a ediţie a Congresului Societăţii Balcanice de Stomatologie (BASS), organizat de Asociaţia Dentară Română pentru Educaţie (ADRE) și Asociaţia Societatea Română de Reabilitare Orală (ASRRO), având ca președinte de congres pe Prof.univ.dr. Norina Forna, Preşedinte ales al Societăţii Balcanice de Stomatologie şi Decan al Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa" din Iaşi.

Medicina dentară a înregistrat în ultimii ani progrese spectaculoase, aducând față în față digitalul cu analogul, terapia specifică a tânărului cu cea a pacientului geriatric, totul sub semnul avangardei, al esteticii și funcționalității.


Această manifestare de prestigiu ce se va desfăşura la Palas Hall va reuni peste 700 de participanţi din peste 20 de țări, 500 de lucrări ştiinţifice, expoziţii de aparatură și echipamente medicale de specialitate, conferinţe și sesiuni știinţifice.

Această ediție reper pentru comunitatea medicală Europeană, continuă tradiția evenimentelor științifice derulate sub egida Societăţii Balcanice de Stomatologie (BaSS), una dintre cele mai importante organizaţii profesionale în domeniul stomatologiei din ţările balcanice. Un fapt  deosebit de important este că acest congres are loc pentru a patra oară în România, însă pentru prima oara la Iași.

Tema congresului aduce în prim plan terapiile specifice tânărului, respectiv ale pacientului vârstnic, abordări sub egida interdisciplinarităţii şi avangardei,  cu profund impact în practica medicală actuală, care se confruntă cu obstacole în rezolvarea optimă a acestor extreme de vârstă, caracterizate de aspecte particulare morfo-funcționale.

Reunirea numelor de marcă din medicina dentară internatională cu ocazia celei de a 23-a ediții a Congresului Bass, va propulsa oraşul Iaşi în centrul comunităţii ştiinţifice dedicate analizei evoluției manoperelor practice, a tehnicilor și tehnologiilor în teritoriul medical dentar conectat la interdisciplinaritate.

Speakeri  de marcă din întreaga lume vor oferi detalii despre cele mai recente actualităţi în domeniile clinice şi fundamentale, acoperind subiecte variate, ancorate în diferite entități clinice, racordând astfel practicianul la ultimele noutăți în domenii medicale de top.

Manifestările Congresului vor avea un caracter interdisciplinar, adresându-se atât practicienilor, medicilor stomatologi, cât şi specialiştilor din domeniul medical, tinerilor medici rezidenţi şi studenţi.

Problematicile esențiale ale medicinei dentare din punct de vedere formativ, vor fi analizate în cadrul meselor rotunde organizate cu ocazia congresului BASS, la care vor participa toți decanii facultăților de medicină dentară balkanice, creând astfel premisele uniformizării curriculare și stabilirii strategiilor de atingere a standardelor de performanță și competitivitate în arealul european. Esențiale pentru succesul terapeutic sunt platformele educaţionale cu profund impact în finalitatea clinică, bazate pe aspectele  corelative dintre  aportul tehnicilor  şi tehnologiilor de avangardă, și analiza individualizată a fiecărui caz clinic, aceste subiecte regăsindu-se în subiectele meselor rotunde derulate în cadrul evenimentului științific balkanic.

În cadrul prelegerilor susținute se vor regăsi tehnologii de ultimă oră, ultimele aspecte evolutive în  imagistică 3D, tehnici robotizate, tehnologii de realitate virtuală augumentată, tehnici ca Digital Smile Design, aplicații laser, etc., prin care, atât calitatea actului medical, cât și traiectoriile de evaluare de precizie și diagnosticare precoce a cazului pot fi aduse la cele mai înalte exigențe de funcționalitate și estetică.

În egală măsură, aspectele practice vor fi prezente prin numeroasele work-shopuri ce racordează practicianul la tehnici contemporane din teritoriul restaurărilor odontale sau din sfera în permanența evoluției a reabilitărilor implanto-protetice.

Împletirea admirabilă dintre noutățile medicale dentare în terapia tânărului și a pacientului geriatric, stabilirea de strategii privind armonizarea curriculară și modalitățile de atingere a performanței în spațiul balkanic, cu aspectele sociale notabile  vor transforma această manifestare științifică într-un real reper al congreselor BASS sub semnul interdisciplinarității, al al competitivității și al avangardei.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

A avea sau a nu avea amendamente

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.