Comunicat de presă

Eveniment unic în România: Gala pentru Demnitate, Iaşi, 2023. S-a dat startul nominalizărilor Ambasadorilor pentru Demnitate!

luni, 06 noiembrie 2023, 11:20
3 MIN
 Eveniment unic în România: Gala pentru Demnitate, Iaşi, 2023. S-a dat startul nominalizărilor Ambasadorilor pentru Demnitate!

Echipa ONG-ului ieşean Asociaţia Moral Compass, alături de principalii săi parteneri în organizare (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei – UAIC Iaşi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi), a lansat campania de nominalizare a Ambasadorilor pentru Demnitate – ediţia 2023.

„În această a doua ediţie a evenimentului Gala pentru Demnitate (9-10 decembrie 2023), reflectoarele vor fi centrate pe oamenii ce îşi fac misiune din a apăra demnitatea, de această dată din întreaga regiunea a Moldovei (în prima ediţie, cea pilot, au fost nominalizări doar din judeţul Iaşi), promovând acele cadre didactice, terapeuţi, logopezi, etc care cred în potenţialul fiecărei persoane cu dizabilităţi. Dorim să le fie recunoscute meritele, să le fie celebrate eforturile şi, deopotrivă, să transmitem mesajul că se poate lucra întru demnitate şi diversitate, atât timp cât ne propunem să apărăm interesul superior al beneficiarului, afirmă organizatorii evenimentului.

Nominalizările pentru cele 5 categorii propuse (profesor psihopedagog, logoped, terapeut, profesor de sprijin, consilier implicat în activităţi de integrare) pot fi transmise până pe 20 noiembrie 2023, folosind formularul disponbil online: https://forms.gle/wr6gb7p9QbRt2at68. Câştigătorii vor fi anunţaţi pe 10 Decembrie, în cadrul festiv al Galei pentru Demnitate.

Gala pentru Demnitate este singurul eveniment din România care onorează eforturile şi rezultatele profesioniştilor care, prin tot ceea ce fac şi transmit, luptă pentru demnitatea persoanelor cu dizabilităţi. Ediţia din acest an este programată pe 10 Decembrie 2023 (16.00-19.00), la Hotel Internaţional – Palas Iaşi, iar organizatorii au în vedere trei obiective principale:

  1. Decernarea Premiilor Ambasador pentru Demnitate (premierea oamenilor din zona Moldovei ce lucrează pentru în sprijinul şi pentru demnitatea persoanelor cu dizabilităţi)
  2. Lansarea colecţiei de cărţi din seria Ştiinţele Educaţiei JUNIOR – Bufnilă şi Lumea copiilor speciali – (autori: Alexandra Maftei şi Oana Dănilă), Editura Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi
  3. Strângerea de fonduri pentru continuarea programului „1000 de ore de terapie” (program destinat copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi şi, mai ales, familiilor acestora), respectiv înfiinţarea Centrului Compass şi şi oferirea de sprijin material şi emoţional beneficiarilor.

Evenimentul festiv de pe 10 decembrie va fi precedat de o Conferinţa Naţională Interdisciplinară de Psihopedagogie Specială, programată pe 9 Decembrie.

Pe lângă aceste momente, la Gală participanţii se vor putea bucura de momente artistice (recital de pian, violoncel şi flaut, spectacol de teatru), dar şi de o licitaţie caritabilă. Printre protagoniştii momentelor artistice vor fi şi beneficiarii programului „1000 de ore de terapie” – ediţia 2023. Accesul este gratuit, în limita numărului de locuri disponibile.

„Ne dorim ca această a doua ediţie a Galei pentru Demnitate să continue călătoria frumoasă şi cu sens începută în Decembrie 2022. Programul 1000 de ore de terapie ne-a ajutat să ajungem acolo unde a fost cu adevărat nevoie de noi, însă ne-a şi arătat că e nevoie de un efort susţinut, pe termen lung, pentru a ne atinge obiectivele. Mai mult decât atât, sperăm ca, la această a doua ediţie, să reuşim să strângem fondurile necesare pentru înfiinţarea Centrului Compass un spaţiu polivalent în care copiii şi tinerii cu dizabilităţi să beneficieze- gratuit, desigur – de suportul emoţional, material şi social de care au nevoie. , completează organizatorii.

Evenimentul este susţinut de Partenerul Gold al Ediţiei a II-a a Galei pentru Demnitate – Kaufland România.

Oricine doreşte să se implice în atingerea obiectivelor Gale – în calitate de sponsor, partener sau ambasador – poate contacta echipa Moral Compass via e-mail (moral.compass.ong@gmail.com) sau telefonic (0730589473 sau 0744400950).

Detalii despre asociaţie şi despre eveniment: www.moralcompass.ro / www.facebook.com/Moral.Compass.ONG.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii