anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Eveniment unic în țară, la Iași: 50 de toboșari, consacrați și debutanți, vor cânta simultan șase piese rock renumite în Grădina Palas (P)

GALERIE
tobosari (4)tobosari (3)
 • tobosari (4)
 • tobosari (3)
- +

50 de toboșari de toate vârstele, de la școlile de muzică din Iași și nu numai, vor cânta simultan șase piese rock cunoscute la nivel internațional la 50 de seturi de tobe acustice. Evenimentul live va avea loc pe 25 august 2022, în Grădina Palas. „Toboșariada” este un proiect inedit, unic în țară, care face parte dintr-un proiect muzical amplu, „Iași Music Experience”, desfășurat la Iași în perioada 24 – 26 august 2022. 

„La această activitate participă tineri de toate vârstele din toate școlile de muzică din Iași, care știu să cânte la tobe, precum și profesorii lor, dar și artiștii toboșari din Iași care se alătură pentru a demonstra frumusețea și posibilitățile acestui instrument și pentru a-l prezenta și altor tineri care pot încerca și o astfel de activitate în timpul lor liber. «Toboșariada» este singura manifestare de acest fel din țară și urmărește în acest fel recunoașterea la nivel național a valorilor și a culturii ieșene”, a precizat artistul Petran Paveliuc, inițiator și organizator al proiectului „Iași Music Experience”.

Ideea unui concert de tobe simultan a venit de la părintele unuia dintre tinerii toboșari, după modelul unor evenimente similare din alte țări. 

„Sunt mai multe astfel de inițiative în SUA, Europa, chiar și cu 1.000 de muzicanți live. A fost și ca o reacție post-pandemie legată de faptul că unii dintre cei mai afectați financiar și emoțional au fost tocmai instrumentiștii din formațiile live care nu au mai putut performa deloc în perioada pandemiei și a fost nevoie să se reorienteze. De asemenea, există o generație de tineri care de ani buni învață să cânte la instrumente muzicale, despre care nu știm, care merită să fie prezentați, iar acum pot participa la un eveniment de această amploare”, a explicat medicul Ionuț Nistor, părinte al unui tânăr toboșar și inițiator al „Toboșariada”.

Organizatorii susțin că acest proiect vine în întâmpinarea nevoilor de afirmare şi de recunoaştere a calităţilor muzical artistice, ce reprezintă cele mai întâlnite nevoi, în rândul tinerilor artişti din domeniul muzical, din Iași și România. Totodată, proiectul va contribui la îmbunătăţirea culturii muzicale a artiştilor şi spectatorilor. 

„Mă bucur că voi cânta la un eveniment unde tobele vor fi actorul principal. Va fi o experiență unică atât pentru toboșari cât și pentru spectatori. În sfârșit, acest instrument primește atenția pe care o merită și mă bucur că Iașul este primul oraș din România care face un eveniment de acest gen să devină realitate”, a precizat Silvan Plăcintă, unul dintre tinerii toboșari care vor participa la eveniment. 

Proiectul muzical „Iași Music Experience” presupune organizarea a șapte mari activități: Musical Encanto, Concert Simfonic Muzică de Film, Concert trupe ieșene Muzică de Film, Toboșariada, Recital trupa ieșeana Missed Call, Romanian Guitar Contest (RGC), Romanian Bass Contest (RBC) – în premieră națională. 

Tinerii artiști vor avea mai multe oportunități prin intermediul proiectului „Iași Music Experience”: debutul în rândul publicului, evaluarea obiectivă realizată de către persoane calificate, feedbackul constructiv cu privire la prestația artistică (la repetiții și după spectacole), promovarea în rândul consumatorilor de muzică, apariția pe site-uri de specialitate, implicare alături de tineri artiști de același nivel, dar și alături de artiști consacrați. De asemenea, publicul ieșean care va participa la eveniment va avea ocazia să cunoască tineri muzicieni, într-un nou tip de spectacol în Iași.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alexandru LĂZESCU

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alegerile din Italia accentuează tendința de a aduce valorile culturale și raporturile dintre Comisia Europeană și statele membre în centrul disputelor electorale viitoare din UE.

opinii

Dreptate en detail

Briscan ZARA

Dreptate en detail

Ceea ce este şi mai interesant e că fiind alese arbitrar, legile care garantează menţinerea dreptăţii pot fi la fel de uşor schimbate precum pelincile unui bebeluş. Sunt atâtea dreptăţi pe lume că ai de unde alege. Ceea ce ieri era ilegal, azi e chiar obligatoriu, ceea ce e azi împotriva legii, mâine poate fi permis sau chiar încurajat.

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Cristina DANILOV

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Mulţi adulţi tratează fricile copiilor în mod condescendent. Ce dacă se teme, e normal, spunem, copilul va creşte şi totul va trece; sau - toţi ne-am temut cândva de ceva şi iată, am crescut şi nu ne-a mai mâncat lupul. Dar, în acelaşi timp, adulţii tac mâlc despre cât de multe necazuri le-a cauzat frica în copilărie, şi poate că şi acum, doar că ei au învăţat să le ascundă bine. 

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Mihai DORIN

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Indiferent de finalul războiului din Ucraina, abţinerea noastră de la acte revărsânde şi iresponsabile, chiar şi atunci când ştim că teritoriile răpite României rămân o rană deschisă, o ţară ca a noastră, dacă e ţară demnă şi nu accident al istoriei, nu poate abdica de la onoare şi solidaritate cu valorile lumii libere. Întrucât din credinţă şi asumarea acestor valori ne-am născut şi noi, ca naţiune şi stat. Nu Rusia ne-a fost naş, ci ideile şi valorile lumii libere.

pulspulspuls

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment deosebit se pune la cale în filiala liberalilor ieşeni, o procedură extraordinară de măsurare a potenţialului politic al unor candidaţi. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.