Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Eveniment unic în țară, la Iași: 50 de toboșari, consacrați și debutanți, vor cânta simultan șase piese rock renumite în Grădina Palas (P)

GALERIE
tobosari (4)tobosari (3)
  • tobosari (4)
  • tobosari (3)
- +

50 de toboșari de toate vârstele, de la școlile de muzică din Iași și nu numai, vor cânta simultan șase piese rock cunoscute la nivel internațional la 50 de seturi de tobe acustice. Evenimentul live va avea loc pe 25 august 2022, în Grădina Palas. „Toboșariada” este un proiect inedit, unic în țară, care face parte dintr-un proiect muzical amplu, „Iași Music Experience”, desfășurat la Iași în perioada 24 – 26 august 2022. 

„La această activitate participă tineri de toate vârstele din toate școlile de muzică din Iași, care știu să cânte la tobe, precum și profesorii lor, dar și artiștii toboșari din Iași care se alătură pentru a demonstra frumusețea și posibilitățile acestui instrument și pentru a-l prezenta și altor tineri care pot încerca și o astfel de activitate în timpul lor liber. «Toboșariada» este singura manifestare de acest fel din țară și urmărește în acest fel recunoașterea la nivel național a valorilor și a culturii ieșene”, a precizat artistul Petran Paveliuc, inițiator și organizator al proiectului „Iași Music Experience”.

Ideea unui concert de tobe simultan a venit de la părintele unuia dintre tinerii toboșari, după modelul unor evenimente similare din alte țări. 

„Sunt mai multe astfel de inițiative în SUA, Europa, chiar și cu 1.000 de muzicanți live. A fost și ca o reacție post-pandemie legată de faptul că unii dintre cei mai afectați financiar și emoțional au fost tocmai instrumentiștii din formațiile live care nu au mai putut performa deloc în perioada pandemiei și a fost nevoie să se reorienteze. De asemenea, există o generație de tineri care de ani buni învață să cânte la instrumente muzicale, despre care nu știm, care merită să fie prezentați, iar acum pot participa la un eveniment de această amploare”, a explicat medicul Ionuț Nistor, părinte al unui tânăr toboșar și inițiator al „Toboșariada”.

Organizatorii susțin că acest proiect vine în întâmpinarea nevoilor de afirmare şi de recunoaştere a calităţilor muzical artistice, ce reprezintă cele mai întâlnite nevoi, în rândul tinerilor artişti din domeniul muzical, din Iași și România. Totodată, proiectul va contribui la îmbunătăţirea culturii muzicale a artiştilor şi spectatorilor. 

„Mă bucur că voi cânta la un eveniment unde tobele vor fi actorul principal. Va fi o experiență unică atât pentru toboșari cât și pentru spectatori. În sfârșit, acest instrument primește atenția pe care o merită și mă bucur că Iașul este primul oraș din România care face un eveniment de acest gen să devină realitate”, a precizat Silvan Plăcintă, unul dintre tinerii toboșari care vor participa la eveniment. 

Proiectul muzical „Iași Music Experience” presupune organizarea a șapte mari activități: Musical Encanto, Concert Simfonic Muzică de Film, Concert trupe ieșene Muzică de Film, Toboșariada, Recital trupa ieșeana Missed Call, Romanian Guitar Contest (RGC), Romanian Bass Contest (RBC) – în premieră națională. 

Tinerii artiști vor avea mai multe oportunități prin intermediul proiectului „Iași Music Experience”: debutul în rândul publicului, evaluarea obiectivă realizată de către persoane calificate, feedbackul constructiv cu privire la prestația artistică (la repetiții și după spectacole), promovarea în rândul consumatorilor de muzică, apariția pe site-uri de specialitate, implicare alături de tineri artiști de același nivel, dar și alături de artiști consacrați. De asemenea, publicul ieșean care va participa la eveniment va avea ocazia să cunoască tineri muzicieni, într-un nou tip de spectacol în Iași.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Indiscreţia jurnalistică

Ioan Alexandru TOFAN

Indiscreţia jurnalistică

Cele mai intime şi ferite aspecte ale unei vieţi individuale ajung mărfuri publice. Asta ca să fie clar că suntem toţi la fel, indiferent de ceea ce facem: anatomia ne leagă, ne face să fim asemenea geniilor. Lectura presei ne linişteşte, pentru că ne arată că nimeni nu-i perfect. Aşadar, să ne culcăm voioşi pe-o ureche, că avem de ce.

opinii

„Rabla” pentru politicieni

Briscan ZARA

„Rabla” pentru politicieni

Eu aş vota un politician sincer care ar spune în plină campanie electorală: „Stimaţi alegători, eu nu mă pricep cu adevărat la administraţie, mă orientez mai întotdeauna după cum bate vântul şi după cum îmi iese şi mie ceva. Eu candidez la această funcţie pentru că voi avea un salariu bun şi mai multe beneficii la pachet. Ăsta-i adevărul. Dacă mă credeţi şi încă doriţi să mă votaţi, bine, dacă nu, asta-i viaţa!...”

În faţa ispitei

Cristina DANILOV

În faţa ispitei

Suntem adesea în fața unei alegeri – să cedăm sau nu în fața ispitei? Adesea, oamenii nu realizează situația pe care o au și consecințele care pot veni din cedarea în fața ispitei. Acţionează emoțional, în funcţie de situaţie, motiv pentru care se întâmplă atât de multe greşeli în viaţa lor. De dragul unei plăceri mai mici, o persoană poate sacrifica o plăcere mai mare, de dragul unei aventuri, o relație stabilă, cedând în fața ispitei. Anticipând ceva bun, care poate fi primit aici și acum, o persoană începe să experimenteze emoții puternice care îl privează de capacitatea de a gândi în perspectivă. 

Din nou despre Marcel Chirnoagă

Nichita DANILOV

Din nou despre Marcel Chirnoagă

Spirit neliniştit, înrudit cu Hieronymus Bosch, Albrecht Dürer, Rembrandt, Francisco de Goya, William Blake, Gustave Doré, Khalil Gibran, Marcel Chirnoagă face parte din marea familie a artiştilor vizionari, care au schimbat percepţia noastră asupra lumii. El este un maestru al liniei, al luminii şi al umbrelor încrustate pe placa de metal, topite în bronz sau cioplite în piatră.

pulspulspuls

Pentru cine e întâlnirea de la filiala partidoiului?

Pentru cine e întâlnirea de la filiala partidoiului?

Iacătă, stimaţi telespectatori, ce instantaneu fain ne-a trimis un binevoitor, după ce l-a pescuit de pe tarlaua feisbucistă, de pe pagina unui băiat de bine, amic din zona sforarilor politici de Bahlui. 

Caricatura zilei

Ședințe despre Comasare

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri