anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Evenimente dedicate aniversarii Majestatii Sale Regelui Mihai I. Implineste 95 de ani

GALERIE
regele mihai
 • regele mihai
- +

Programul evenimentelor publice dedicate aniversarii Majestatii Sale Regelui Mihai I la implinirea varstei de 95 de ani:

Piesa de teatru scrisă de Regele Mihai I și Regina Ana, avanpremiera radiofonică în foaierul Sălii Radio

Joi, 20 octombrie 2016, ora 12

•      În prezenţa Alteţei Sale Regale Principesa Maria, la Centrul de Presă al Societăţii Române de Radiofuziune, din foaierul Sălii Radio (strada General Berthelot, nr. 60–64, sector 1), la ora 12, va avea loc audiţia spectacolului “Alegerea”, piesă de teatru într-un act scrisă la Versoix în anul 1960 de Regele Mihai I şi Regina Ana, realizată de Teatrul Naţional Radiofonic.

•      Piesa de teatru se va difuza, în premieră, la Radio România Actualităţi, în ziua de 25 octombrie 2016, la ora 23.05.

•      Adaptarea radiofonică şi regia artistică sunt semnate de Ion Andrei Puican, iar din distribuţie fac parte Ion Caramitru, Victor Rebengiuc, George Mihăiţă, Marius Bodochi, Dorin Andone, Marius Călugăriţa, Marcelo Cobzariu şi Daniela Ioniţă Marcu.

•      Accesul presei este liber.

Vernisajul expoziţiei de fotografie Regele Mihai, o copilărie fericită” la Castelul Pelişor

Luni, 24 octombrie 2016, ora 14.30

•      În prezenţa Alteţei Sale Regale Principele Radu, în Holul de Onoare al Castelui Pelişor, la ora 14.30, va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie „Regele Mihai, o copilărie fericită” realizată de Asociaţia „România Culturală”.

•      Cu această ocazie vor lua cuvântul dr. Georgeta Filitti, drd. Beatrice Todireanu, preşedintele Asociaţiei „România Culturală”, dr. Narcis Dorin Ion, directorul general al Muzeului Naţional Peleş, dr. Cristian Petcu, secretarul general al Institutului Cultural Român şi dr. Ioan Opriş.

•      Expoziţia cuprinde imagini inedite din copilăria Regelui Mihai, care provin din trei colecții importante: colecția de familie a cunoscutului fotoreporter interbelic Iosif Berman, arhiva Casei Regale și Biblioteca Academiei Române.

•      Accesul presei este liber.

Ceremonie de decorări la Castelul Peleș

Luni, 24 octombrie 2016, ora 16

•      Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei, va decora în numele Majestății Sale Regelui Mihai I, în Holul de Onoare al Castelului Peleș, la ora 16, o serie de personalități și colaboratori ai Casei Majestății Sale Regelui, din țara noastră și de peste hotare.

•      Alături de Principesa Moștenitoare se vor afla Principele Radu şi Principesa Maria.

•      Ceremonia va fi urmată, la ora 17, de o recepție în Salonul Maur.

•      Accesul presei este liber.

Aniversarea în familie a Majestății Sale Regelui

Marți, 25 octombrie 2016

•      La reședința privată din Elveția, Majestatea Sa Regele Mihai I va aniversa împlinirea vârstei de 95 de ani alături de Alteța Sa Regală Principesa Elena și de Alteța Sa Regală Principesa Sofia.

Concert de gală la Ateneul Român

Marți, 25 octombrie 2016, ora 18

•      În prezența Altețelor Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu, Ateneul Român va găzdui, începând cu ora 18, a noua ediţie a concertului anual de binefacere organizat de Fundaţia Principesa Margareta a României. Fondurile obținute în urma concertului vor fi folosite în beneficiul programului Tinere Talente, prin intermediul căruia Fundația oferă burse de studiu tinerilor artiști aflați în situații materiale dificile.

•      În debutul concertului, Principesa Moștenitoare Margareta va da citire mesajului cu prilejul aniversării Majestății Sale Regelui Mihai I, la împlinirea vârstei de 95 de ani.

•      Concertul va fi oferit de către violonistul Roman Kim, alături de Orchestra Fundaţiei Principesa Margareta a României, dirijată de maestrul Tiberiu Soare. După concert, în foaierul Ateneului Român, va avea loc expoziția bursierilor programului Tinere Talente.

•      Alături de Principesa Moștenitoare și Principele Radu, va fi prezentă Principesa Maria.

•      Accesul presei este permis în baza acreditării prealabile.

Seară la Palatul Cotroceni dedicată Regelui Mihai I

Marţi, 25 octombrie 2016, ora 19

•      În Salonul Cerchez al Palatului Cotroceni, la ora 19, va avea loc lansarea cărții „Anul regal”, publicată de Editura Adenium.

•      După lansare, participanții la eveniment vor urmări filmul „Războiul Regelui” realizat de John Florescu.

•      Accesul presei este permis în baza acreditării prealabile.

Prezentarea publică e emisiunii filatelice „Motoarele, pasiune regală” în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”

Joi, 27 octombrie 2016, ora 17

•      Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu vor lua parte, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”, la prezentarea publică a emisiunii filatelice „Motoarele, pasiune regală”, dedicată aniversării a 95 de ani ai Majestății Sale Regelui Mihai I, realizată de Romfilatelia.

•      Cu această ocazie, Corul Regal va suţine un scurt recital.

•      În foaierul Aulei, Romfilatelia va organiza un stand cu mărci poștale, iar Curtea Veche Publishing va fi prezentă cu un stand de carte regală.

•      Accesul presei este liber.

Vizită regală la Colegiul Tehnic Feroviar “Mihai I” din Bucureşti

Vineri, 28 octombrie 2016, ora 11.30

•      Alteța Sa Regală Principesa Maria va vizita Colegiul Tehnic Feroviar “Mihai I” din Bucureşti (strada Butuceni, nr. 10, sector 1), începând cu ora 11.30.

•      Cu această ocazie, Principesa Maria va oferi Colegiului bustul Majestăţii Sale Regelui Mihai realizat de sculptorul Valentin Tănase.

•      De asemenea, Principesa Maria va premia câştigătorii unui concurs pe teme de istorie şi competiţiei sportive “Cupa Regelui”.

•      Accesul presei este liber. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Alexandru LĂZESCU

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Într-un fel chiar şi Eurovisionul a arătat de ce mulţi europeni, mai ales cei din grupul nordic şi de pe flancul estic, nu au deloc încredere că o Europă suverană sub comandă franco-germană, decuplată de „anglo-saxoni”, le-ar putea asigura securitatea.

opinii

Cântăreţul cântăreţilor

Briscan ZARA

Cântăreţul cântăreţilor

Era o situaţie aproape incredibilă. E ca şi cum ai accepta la un concert de operă pe cineva care nu are voce decât de cântat sub duş, doar că să primească şi acela un salariu, din milă, din compasiune sau vreun interes. De fapt nu cred că exagerez dacă zic că în asta constau de fapt eşecurile pe bandă rulantă din toate domeniile de activitate din această ţară: lipsa de profesionalism a oamenilor.

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Cristina DANILOV

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Avem o provocare imensă, tocmai conștientizăm că sinuciderea există, că este o situație care necesită intervenție urgentă, că depășește situația în care cineva vrea doar să atragă atenția. Am auzit pe cineva spunând „Hai să vorbim despre sinucidere ca să nu mai vorbim despre sinucideri”, așa că va trebui, că ne place sau nu, să vorbim despre asta.

Preşedintele îngrijorării noastre

Mihai DORIN

Preşedintele îngrijorării noastre

Trăim vremuri grele, războiul e la fruntarii, starea de sărăcie şi depresie a populaţiei se adânceşte, iar ca un blestem cu repetiţie, clasa politică a coborât la cel mai de jos nivel de competenţă din toată istoria noastră post-decembristă. 

pulspulspuls

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Stimaţi ieşeni, vă oferim pe astăzi un pasaj, unul mic dar tare interesant, din rechizitoriul care a dus la condamnarea la 10 ani a fostului premare de Bucureşti Sorin Oprescu. 

Caricatura zilei

Putkirnson

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X