anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Evenimente la Iași de Ziua Naţională a Lecturii: Horaţiu Mălăele, la „Negruzzi”

GALERIE
ziua lecturii
 • ziua lecturii
- +

Astăzi, de Ziua Naţională a Lecturii, au loc o serie de evenimente culurale atât la nivelul unităţilor şcolare, dar şi desfăşurate de către instituţii de cultură de la nivelul municipiului Iaşi.

Astfel, Muzeul Naţional al Literaturii Române a pregătit o serie de programe culturale care vor avea loc pe parcursul zilei. La Muzeul „Mihail Sadoveanu” va avea loc inaugurarea expoziţiei Titu Maiorescu şi Spiru Haret - deschizători de carte, dedicată memoriei acestor iniţiatori ai fenomenului extins al lecturii. De la ora 10, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi”, va avea loc dezbaterea online Impactul lecturii în şcoală şi în societate, la care vor participa Cătălin-Mihai Ştefan, educator muzeal, şi Lăcrămioara Agrigoroaiei, muzeograf la MNLR Iaşi. În parteneriat cu Muzeul Naţional al Literaturii Române Bucureşti va avea loc o dezbatere despre importanţa lecturii la care vor participa elevi din Capitală şi din Iaşi. Evenimentul începe de la ora 10, invitate fiind scriitoarele Nicoleta Dabija şi Antonia Mihăilescu, iar de la ora 11 scriitorul Dan Lungu şi actorul Horaţiu Mălăele se vor întâlni cu elevii de la Colegiul „C. Negruzzi”. De la ora 14 va avea loc activitatea de educaţie literară Albumul cu poezii: Otilia Cazimir, în mediul online, evenimentul fiind realizat în parteneriat cu Liceul Teoretic Naţional Bucureşti, iar de la ora 17 va avea loc un atelier de lectură şi despre crirerea creativă. Evenimentul va putea fi urmărit lice pe pagina de Facebook Junimea XXI.

La aceste evenimente se adaugă şi activităţi pregătite de Biblioteca Judeţeană. În mediul online vor avea loc, de la ora 9, „Lectură din istorie”, cu fragmente lecturate de profesor pensionar Delia Sârbu, de la 10 va avea loc o masă rotundă intitulată „Impactul Lecturii în şcoală şi în societate”, iar de la aceeaşi oră se va desfăşura şi „Lecturi din legende şi basme” cu texte citite de către bunicii de la Căminul de Pensionari „Sf. Cuvioasă Parascheva”.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.