Evenimente notabile marţi şi miercuri, în organizarea Junimea-Scriptor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 27.10.2021

Evenimente notabile marţi şi miercuri, în organizarea Junimea-Scriptor

GALERIE
junimea scriptor (1)junimea scriptor (2)
  • junimea scriptor (1)
  • junimea scriptor (2)
- +

Clubul Junimea-Scriptor, de promovare a dialogului, a pregătit două întâlniri săptămâna viitoare pentru iubitorii de literatură din Iaşi cu invitaţi de peste hotare.

Astfel, marţi, de la ora 12.12, va avea loc întâlnirea cu numărul 148 din seria a VIII-a pe Platforma „Cucuteni” din Parcul Copou. În atenţia publicului ieşean este adus volumul semnat de Vania Atudorei (din Canada), Jurnal de întâlniri excepţionale, apărut în Colecţia Dialog XXI. Volumul va fi prezentat de către Ioan Răducea, invitaţi la întâlnire fiind dr. Mariana Apetroaie (Alaska - USA), prof. univ. dr. Ioan Drăgan (Cluj-Napoca), tenor Valentin Borsu (Calgary, Canada), prof. univ. dr. doc. Lora Bostan, dr. Tudor Lazaruc, Robert Best (SUA), prof. univ. dr. academician Ionel Miron, prof. univ. dr. – decan Liviu Miron, prof. univ. dr. Lucian Fusu, Emanuel Foşalău, prof. univ. dr. Ion Iordache, dr. Simona Constantinescu, farmacist Cristina Atudorei, dr. Irina Pescaru. În cadrul evenimentului este pregătit şi un recital inedit susţinut de către Alexandru Axenti, virtuoz violonist în cadrul Orchestrei „Camerata” din Chişinău. Amfitrion al întâlnirii este Lucian Vasiliu.

Miercuri, de la aceeaşi oră şi în acelaşi spaţiu, va avea loc întâlnirea cu numărul 149 a Clubului Junimea-Scriptor, de această dată fiind adusă în atenţia publicului ieşean volumul semnat de Jaromír Typlt (din Cehia), Sau aproape, apărut în Colecţia Cuvinte migratoare. Volumul va fi prezentat de către Şerban Axinte, cu participarea poetului şi traducătorului Mircea Dan Duţă. Amfitrionii întâlnirii de miercuri sunt Simona Modreanu şi Lucian Vasiliu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Şcoala în pătrăţele

Ioan Alexandru TOFAN

Şcoala în pătrăţele

Nu ştim să facem ore online sau să folosim calculatorul în şcoală, altfel decât ca pe un telefon mai mare. Putem învăţa, ce-i drept, dar asta cere timp. Dar putem, între timp, să încercăm să preţuim mai mult şcoala, iar apoi, cred, învăţământul online nu ar mai fi o problemă.

Filmuletul zilei

opinii

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Florin CÎNTIC

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Într-o tăcere asurzitoare, a trecut complet neobservată aniversarea celor o sută de ani de la naşterea ultimului Suveran al României. Între timp, s-a fâsâit şi cel mai mare miracol postdecembrist - transformarea haimanalelor securiste ale anilor 90 din detractori mizerabili ai monarhiei în propagandişti excitaţi care-şi smulgeau părul din cap şi îmbăloşau catafalcul regal cu elogiile lor false, în urmă cu patru ani. Dar de asta există arhivişti: să ne ajute să nu uităm! 

Era odată...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Era odată...

Şi iernile parcă erau mai ierni pe vremea aceea! Ori poate să mă fi prea moşnegit eu şi să văd binele numai în trecut? Nu ştiu copil să nu fi mers cu uratul sau cu colindatul, că pe atunci ne lăsau părinţii, nu se temeau că o să păţim nu ştiu ce chestii nasoale şi nu ne dădeau o sută de lei sau de euro numai să stăm cuminţi acasă; şi răsuna tot satul pe atuncea de hăăăi-hăi, de pristandaua la muzicuţă, de zornăitul salbelor cu clopoţei ale mascaţilor sau de mugetul buhaiului (oare ştiţi ce-i acela „buhai” sau vă trebuie şi pentru asta o expoziţie etnografică?), cum nu găsiţi voi pe internet oricât aţi căuta.

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Alex VASILIU

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Scriind în săptămânile trecute despre dirijorii Cristian Mandeal şi Ion Baciu, am selectat din comentariile concertelor orchestrei Filarmonicii ieşene, publicate de Liliana Gherman în revista „Cronica” din 1966 până în 1995. Erau analize de natură publicistică, spre înţelesul cititorului aflat pe o treaptă superioară a perceperii, a plăcerii în domeniul artei sunetelor cultivate, dornic să înţeleagă mai mult, să-şi pună în relaţie impresiile formate în sala de concert cu impresiile cronicarului. 

pulspulspuls

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Ei bine, dragi cetitori, nu ştim dacă aţi găsit până acum timp ca să aruncaţi un ochi pe trecutul sau prezentul celor care sunt prezentaţi ca fiind oamenii lui Dragnea în târg, dar iote că noi am găsit oleacă de vreme şi, din ce-am aflat, ne-am pus deja mâinile-n cap când am văzut cam ce se prezintă pe piaţă, de către unii, ca fiind alternativa post-pandemică pentru votanţii PSD. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.