anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Comunicat de presă

Evul mediu: primarul din Schitu Duca amenință și agresează cetățenii comunei (P)

GALERIE
Foto USR Schitu DucaFoto Primăria Schitu Duca
 • Foto USR Schitu Duca
 • Foto Primăria Schitu Duca
- +

Echipa USR Schitu Duca, alături de Dan Lungu, senator USR de Iași, atrag atenția asupra faptului că actualul primar al comunei Schitu Duca, județul Iași, Mihai Mihalache, are un comportament abuziv față de cetățenii comunei chiar în incinta primăriei, atunci când aceștia merg să depună documente sau să solicite diverse lămuriri. Printre acuzele aduse actualului primar al comunei se numără atât violența fizică, cât și cea verbală - cetățenii reclamând în repetate rânduri faptul că acesta a folosit la adresa lor injurii și amenințări.

Astfel, printre reclamațiile cetățenilor se numără cea a doamnei Mirela Grigoraș, membră USR Schitu Duca. În momentul în care aceasta a mers la Registratura Primăriei pentru a depune o solicitare pentru informații de interes public, primarul comunei, Mihai Mihalache, a refuzat să o primească și a jignit-o folosind injurii, în mod repetat. „Domnul primar m-a întâmpinat cu o serie de injurii atât la adresa mea, cât și la adresa altor cetățeni care au mai încercat să depună solicitări. Am început să plâng când am realizat că tocmai primarul comunei îmi vorbește în asemenea hal și, în final, după multe lămuriri insistente, am reușit să obțin un număr de înregistrare și să depun documentul. Mai mult, domnul Mihai Mihalache m-a și amenințat, spunându-mi că pentru binele meu, ar trebui să evit să mai merg în satul Schitu Duca”, a precizat Mirela Grigoraș, cetățean al comunei.   

„Pot enumera multe episoade în care primarul nostru a fost lipsit de respect – atât în interacțiunile sale cu mine, cât și cu mulți alți locuitori ai comunei. Domnul Mihalache încearcă să încurce orice persoană își dorește să obțină vreun răspuns oficial din partea primăriei, mizând pe faptul că aceasta se va da în cele din urmă bătută și va renunța. Ne-am săturat cu toții de amenințările sale și nu ne dorim decât să știm în ce fel sunt cheltuiți banii noștri publici, care sunt investițiile primăriei și cum putem face în așa fel încât comuna noastră să evolueze și să dispună de condiții decente de trai pentru toți cetățenii!”, a spus Vasilica Cârlescu, președinte USR Schitu Duca.

Acestui conflict i se adaugă un altul, declanșat în urma discuțiilor legate de o parcelă de teren a unui cetățean, pe care primarul a ocupat-o în mod abuziv. Pe lângă violența verbală, primarul a dat dovadă și de violență fizică, agresându-l pe cetățean în momentul în care acesta a cerut lămuriri, de față cu fiica acestuia minoră. „Ulterior, după conflictul nostru - în care efectiv a sărit să mă bată cu o lopată - a venit la mine acasă poliția și reprezentanții ei mi-au spus să merg la spital, dacă sunt rănit, să mă internez. Eu din păcate nu am o situație financiară atât de bună și nu-mi permit să pierd timp pe drumuri. Fiica mea, minoră, a încercat să filmeze tot episodul și când primarul a realizat, a început să o jignească și pe ea. După ceartă, a trimis la mine acasă și asistentul social, care mi-a adus tot felul de acuze false. E inadmisibil să mai acceptăm așa ceva, oamenii trebuie să știe ce face și cum se folosește de resursele publice, în interesul său personal”, a precizat Petronel Ilașcu, locuitor al satului Dumitreștii Gălății.  

„Am fost la Schitu Duca la sfârșitul săptămânii trecute, alături de colegii mei din filiala locală și  din echipa USR Iași. Auzisem de nenumărate ori de obiceiurile primarului de acolo de a nu respecta legislația  și de practicile sale samavolnice, deja celebre, din presa locală și regională, dar am întâlnit acum oameni în carne și oase care mi-au povestit ce li s-a întâmplat lor personal și m-am îngrozit. Practici medievale în secolul 21, în buza Iașului. E halucinant! .Agresiunile și amenințările nu-și au locul nicicum, dar cu atât mai puțin într-o instituție publică. Clar, locul lui Mihai Mihalache nu e într-o primărie!  Trebuie să facem cunoscute abuzurile lui și să încurajăm cetățenii să le identifica ca atare și să le taxeze, ori de câte ori ele se petrec”, a declarat Dan Lungu, senator USR de Iași.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spaima Constituţiei

Cătălin ONOFREI

Spaima Constituţiei

Asta-i pohta ce-au pohtit?

opinii

Omnia Vincit Amor

Florin CÎNTIC

Omnia Vincit Amor

Ca cercetător care a lucrat pe arhiva Mircea Eliade existentă la Colecţiile Speciale ale bibliotecii Regenstein a Universităţii din Chicago, mă întreb în fiecare an, pe 22 aprilie, ce mai rămâne din amintirea marelui istoric al religiilor azi, când discursul demolator este atât de hotărât cu predecesorii „incorecţi politic”. Însă, oricât de înverşunaţi ar fi detractorii lui, un singur lucru nu i-l pot lua: iubirea pe care i-a purtat-o Christinel.

Dorul şi amintirea de-a pururi

Grigore ILISEI

Dorul şi amintirea de-a pururi

În acest Floral 2022, în ziua de 18, cu 80 de ani în urmă, a venit pe lume în Bălăbăneşti, judeţul Covurlui, Ecaterina Şerbu, din 22 noiembrie 1965 Ecaterina Ilisei. S-a petrecut acea naştere de prunc în locul cu pricina, pentru că aici, în aşezarea dintre dealuri şi văi ameţitoare, îi duseseră soarta şi misia pe Constantin Şerbu, subofiţer de jandarmi şi şef de post, şi pe soţia lui Aneta, născută Moldoveanu, din părţile Constanţei, părinţii Ecaterinei. 

Enescu în presa română (I)

Alex VASILIU

Enescu în presa română (I)

Selecţii din interviurile acordate în România de George Enescu au fost publicate sporadic de-a lungul timpului, însă muzicologul şi compozitorul Laura Manolache a avut iniţiativa ordonării cronologice în două volume a unui număr impresionant de răspunsuri la întrebările jurnaliştilor. 

pulspulspuls

Iacătă-l la interval pe conţilierul premarelui Mihai Chirica, cu o postare de zile mari

Iacătă-l la interval pe conţilierul premarelui Mihai Chirica, cu o postare de zile mari

La sfârşitul săptămânii trecute, mai precis vineri, spre seară, consilierul de taină al primarului Chirica, inegalabilul Radu Botez, a produs o cugetare care a zguduit gândirea geoeconomică actuală în contextul războiului din Ucraina. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X