Evul mediu: primarul din Schitu Duca amenință și agresează cetățenii comunei (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă

Evul mediu: primarul din Schitu Duca amenință și agresează cetățenii comunei (P)

GALERIE
Foto USR Schitu DucaFoto Primăria Schitu Duca
  • Foto USR Schitu Duca
  • Foto Primăria Schitu Duca
- +

Echipa USR Schitu Duca, alături de Dan Lungu, senator USR de Iași, atrag atenția asupra faptului că actualul primar al comunei Schitu Duca, județul Iași, Mihai Mihalache, are un comportament abuziv față de cetățenii comunei chiar în incinta primăriei, atunci când aceștia merg să depună documente sau să solicite diverse lămuriri. Printre acuzele aduse actualului primar al comunei se numără atât violența fizică, cât și cea verbală - cetățenii reclamând în repetate rânduri faptul că acesta a folosit la adresa lor injurii și amenințări.

Astfel, printre reclamațiile cetățenilor se numără cea a doamnei Mirela Grigoraș, membră USR Schitu Duca. În momentul în care aceasta a mers la Registratura Primăriei pentru a depune o solicitare pentru informații de interes public, primarul comunei, Mihai Mihalache, a refuzat să o primească și a jignit-o folosind injurii, în mod repetat. „Domnul primar m-a întâmpinat cu o serie de injurii atât la adresa mea, cât și la adresa altor cetățeni care au mai încercat să depună solicitări. Am început să plâng când am realizat că tocmai primarul comunei îmi vorbește în asemenea hal și, în final, după multe lămuriri insistente, am reușit să obțin un număr de înregistrare și să depun documentul. Mai mult, domnul Mihai Mihalache m-a și amenințat, spunându-mi că pentru binele meu, ar trebui să evit să mai merg în satul Schitu Duca”, a precizat Mirela Grigoraș, cetățean al comunei.   

„Pot enumera multe episoade în care primarul nostru a fost lipsit de respect – atât în interacțiunile sale cu mine, cât și cu mulți alți locuitori ai comunei. Domnul Mihalache încearcă să încurce orice persoană își dorește să obțină vreun răspuns oficial din partea primăriei, mizând pe faptul că aceasta se va da în cele din urmă bătută și va renunța. Ne-am săturat cu toții de amenințările sale și nu ne dorim decât să știm în ce fel sunt cheltuiți banii noștri publici, care sunt investițiile primăriei și cum putem face în așa fel încât comuna noastră să evolueze și să dispună de condiții decente de trai pentru toți cetățenii!”, a spus Vasilica Cârlescu, președinte USR Schitu Duca.

Acestui conflict i se adaugă un altul, declanșat în urma discuțiilor legate de o parcelă de teren a unui cetățean, pe care primarul a ocupat-o în mod abuziv. Pe lângă violența verbală, primarul a dat dovadă și de violență fizică, agresându-l pe cetățean în momentul în care acesta a cerut lămuriri, de față cu fiica acestuia minoră. „Ulterior, după conflictul nostru - în care efectiv a sărit să mă bată cu o lopată - a venit la mine acasă poliția și reprezentanții ei mi-au spus să merg la spital, dacă sunt rănit, să mă internez. Eu din păcate nu am o situație financiară atât de bună și nu-mi permit să pierd timp pe drumuri. Fiica mea, minoră, a încercat să filmeze tot episodul și când primarul a realizat, a început să o jignească și pe ea. După ceartă, a trimis la mine acasă și asistentul social, care mi-a adus tot felul de acuze false. E inadmisibil să mai acceptăm așa ceva, oamenii trebuie să știe ce face și cum se folosește de resursele publice, în interesul său personal”, a precizat Petronel Ilașcu, locuitor al satului Dumitreștii Gălății.  

„Am fost la Schitu Duca la sfârșitul săptămânii trecute, alături de colegii mei din filiala locală și  din echipa USR Iași. Auzisem de nenumărate ori de obiceiurile primarului de acolo de a nu respecta legislația  și de practicile sale samavolnice, deja celebre, din presa locală și regională, dar am întâlnit acum oameni în carne și oase care mi-au povestit ce li s-a întâmplat lor personal și m-am îngrozit. Practici medievale în secolul 21, în buza Iașului. E halucinant! .Agresiunile și amenințările nu-și au locul nicicum, dar cu atât mai puțin într-o instituție publică. Clar, locul lui Mihai Mihalache nu e într-o primărie!  Trebuie să facem cunoscute abuzurile lui și să încurajăm cetățenii să le identifica ca atare și să le taxeze, ori de câte ori ele se petrec”, a declarat Dan Lungu, senator USR de Iași.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ultimul val

Cătălin ONOFREI

Ultimul val

Câţi oameni au înţelepciunea de a se îndoi de lucrurile în care cred cu atâta tărie?

Filmuletul zilei

opinii

Tokyo – motivul nostalgiei

Victor BEJAN

Tokyo – motivul nostalgiei

Trăgând cu ochiul, prin televizor, către Jocurile Olimpice de la Tokyo, nu se poate să nu mă ducă memoria și la lumea sportului nostru bahluian „oropsât”, vorba lui Creangă.

Măştile lui Adrian Marino (II)

Florin CÎNTIC

Măştile lui Adrian Marino (II)

În preambulul centenarului de la naştere (5 septembrie) aş cere îngăduinţa ca să amorsez dezbaterea reluând acest text, în trei părţi, scris în 2015, la un deceniu de la moartea cărturarului. E o discuţie care se cuvine făcută fără patimă, dar şi fără parti pris-uri, pentru a descrie şi devoala măştile succesive care se întrevăd sub chipul sever, aulic, al ieşeanului apostat.

...Şi parfumul de tei în Copou

Radu PĂRPĂUȚĂ

...Şi parfumul de tei în Copou

Se întâlneau în jurul Universităţii. Se plimbau, ţinându-se de mână, pe dealul Copoului şi pe străzile din jur: până la Biblioteca Eminescu şi luând-o apoi câteva sute de metri spre Păcurari, până-n parcul Copou spre liceul Negruzzi sau prin încrengătura de uliţe repezi din sus de liceu, pe partea cealaltă până ieşeau în Sărărie - în acest din urmă loc chiar nu-i întâlnea nimeni cunoscut. Când se întâlneau cu vreun profesor de-al lor, le era ruşine şi îşi desprindeau repede mâinile, deşi - îşi dădeau seama - profesorul sau profesoara zâmbeau când îi vedeau. Lui i s-a părut că a văzut o dată un fel de înduioşare în ochii unei profesoare la vederea lor.

pulspulspuls

Iaca secretul dosarului surpriză care a adus un vice nou la Roznovanu!

PULS

Iaca secretul dosarului surpriză care a adus un vice nou la Roznovanu!

Vă povesteam ieri aicea la rubricuţă, stimaţi telespectatori, despre cum s-a făcut şi s-a dres încât noul vice dat afară din USR, junele Ciorăpel, avea deja dosarul făcut, la cheie, ca să conteste în instanţă decizia partidului de a-l exclude, contestaţie fără de care omul ar fi rămas fără mandat şi, evident, ciuciu vice dup’aia. 

Caricatura zilei

Propunere de nou sport olimpic

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.