Examen de admitere pe bază de dosare cu excepţia Facultăţii de Arhitectură
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 06.03.2021

Cum se va intra la Universitatea Tehnică

Examen de admitere pe bază de dosare cu excepţia Facultăţii de Arhitectură

GALERIE
examen
  • examen
- +

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) a definitivat deja o parte dintre detaliile cu privire la admiterea din acest an. Astfel, după cum anunţa „Ziarul de Iaşi” anterior, toate procedurile de admitere se vor realiza online, urmând să fie „depuse” virtual toate actele necesare, iar veridicitatea informaţiilor şi documentelor va fi asumată de fiecare viitor student pe baza unei declaraţii pe propria răspundere. 

„Dacă examenul de bacalaureat se va desfăşura, aşa după cum a anunţat Ministerul Educaţiei, în intervalul obişnuit, atunci admiterea la Universitatea Tehnică va începe, pentru studiile de licenţă, de pe data de 13 iulie, urmând să fie finalizată pe data de 27 iulie, iar listele finale să fie făcute publice pe data de 29 iulie”, a precizat prof.univ.dr.ing. Dan Caşcaval, rectorul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi. De asemenea, conform conducerii Politehnicii ieşene, admiterea pentru studiile de masterat se va prelungi comparativ cu anii anteriori, acest lucru fiind motivat de faptul că şi susţinerea lucrărilor de licenţă s-a prelungit, atât în cadrul TUIASI, dar şi în cazul altor instituţii de învăţământ universitar.

Astfel, cei care doresc să îşi depună dosarul pentru studiile de masterat la Politehnica ieşeană vor putea face acest lucru în intervalul 13 iulie - 5 august. „După cum am anunţat şi pe site-ul TUIASI, în cadrul calendarului de activităţi de final de an, studenţii noştri au la dispoziţie două săptămâni pentru pregătirea examenului de diplomă de la momentul încheierii anului universitar, la care se adaugă două săptămâni în care se poate susţine acest examen. Având în vedere că şi alte universităţi au decizii similare, am hotărât să prelungim perioada în care pot fi depuse dosarele pentru studiile de masterat“, completează rectorul TUIASI. O schimbare majoră anunţată de „Ziarul de Iaşi” şi reconfirmată de rectorul Politehnicii vizează admiterea pentru Facultatea de Automatică şi Calculatoare, una dintre cele mai „vânate” de către absolvenţii de liceu. Astfel, dacă în anii trecuţi se susţinea examen de admitere, în acest an, absolvenţii de liceu vor participa doar la un concurs de dosare.

„Absolvenţii de liceu se vor putea înscrie cu un singur dosar la toate facultăţile noastre, menţionând ordinea preferinţelor. Doar la Facultatea de Arhitectură se va susţine examen, având în vedere componenta vocaţională a acesteia, însă tot în mediul online, iar la Facultatea de Automatică şi Calculatoare se va lua în considerare media de la examenul de bacalaureat într-un anumit procentaj şi nota de la Matematică din cadrul examenului de bacalaureat sau de la Fizică, în funcţie de ce îl avantajează mai mult pe candidat”, a adăugat Dan Caşcaval. În ceea ce priveşte admiterea pentru românii de pretutindeni şi pentru cei din Republica Moldova, rectorul Politehnicii ieşene menţionează că procedurile s-au simplificat.

Astfel, dacă, în anii anteriori, viitorii studenţi trebuiau să depună o cerere şi către Ministerul Educaţiei, anul acesta, cererile pot fi depuse online. De asemenea, acest lucru elimină şi nevoia ca o echipă a Politehnicii să se deplaseze în Republica Moldova pentru a facilita admiterea. Numărul de locuri pentru studiile de licenţă, masterat şi doctorat nu au fost încă comunicate de către minister, însă rectorul Dan Caşcaval menţionează că speră ca numărul de locuri bugetate destinate românilor de pretutindeni să fie suplimentat, având în vedere numărul mare de cereri înregistrat în anii trecuţi. De asemenea, au fost solicitate mai multe locuri bugetate la licenţă şi pentru studenţii români, iar, conform conducerii Politehnicii, numărul de locuri la studiile de masterat va rămâne, cel mai probabil, acelaşi. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Nicolae GRECU

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Atunci, când Politehnica va fi un club puternic, când Copoul va fi un punct de atracţie pentru fotbaliştii din toată Moldova, atunci ne putem gândim şi la antrenorul necesar pentru a râvni la performanţă.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

În foiletonul de faţă autorul evidenţiază rolul pe care l‑a jucat proiectul MLD la trezirea printre tinerii cercetători a interesului pentru studiile biblico-filologice.

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

pr. Constantin STURZU

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

Mâine va fi hirotonit noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, Nichifor Botoşăneanul, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa sa din 25 februarie 2021. Acest post de Episcop-vicar era vacant după ce, anul trecut, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a fost ales şi întronizat Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Vorbim, aşadar, despre un eveniment rar, un moment istoric. În Catedrala Mitropolitană din Iaşi, precedenta hirotonie de episcop săvârşită a fost tocmai cea a Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul, în urmă cu 30 de ani, pe 25 martie 1991.

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Azi vă voi familiariza cu câteva dintre ideile şi teoriile unui om de ştiinţă, eseist, filozof şi fost trader, unul dintre cei mai cunoscuţi şi urmăriţi specialişti în înţelegerea probabilităţii, incertitudinii şi riscului. Fie că vorbim de lebădă neagră, (anti)fragilitate, sisteme complexe, stresor, şoc, criză, instabilitate, volatilitate sau predictibilitate, aceste noţiuni sunt extrem de criticate de către multe gulere scrobite ale orgolioşilor scientişti.

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

Dosar clasat

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.