Excelență în managementul interdisciplinar al medicinei dentare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Eveniment

Excelență în managementul interdisciplinar al medicinei dentare

GALERIE
afisunuFornaHescotalbuquerquecookDiozfreitasanna lellaGhandourForna2Forna3iihsanelodimanconiMonteirosaman
 • afisunu
 • Forna
 • Hescot
 • albuquerque
 • cook
 • Dioz
 • freitas
 • anna lella
 • Ghandour
 • Forna2
 • Forna3
 • iihsane
 • lodi
 • manconi
 • Monteiro
 • saman
- +

Medicina dentară contemporană se află în prezent la un moment de favorabilă metamorfozare, prin schimbarea denumirii în”medicină stomatologică”, conform Legii nr. 35/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății - aplicată la 16 februarie 2019 – având un profund caracter interdisciplinar.

Tehnologia digitală, pătrunsă de mai bine de 10 ani în Școala Ieșeană de Medicină Stomatologică, este abordată și de fiecare praxis sau clinică de specialitate, tehnicile și tehnologiile de vârf reprezentând o condiție importantă în asigurarea calității pe termen lung a actului medical.

În spiritul acestor deziderate, un eveniment de marcă al Școlii de Medicină Stomatologică din Iași îl reprezintă Al XI-lea Congres Internațional al Asociației Dentare Române pentru Educație (ADRE) și Ediția a XXIII-a a Zilelor Facultății de Medicină Dentară, UMF „Grigore T. Popa” Iași”EXCELENȚĂ ÎN MANAGEMENTUL INTERDISCIPLINAR AL MEDICINEI DENTARE”, care se desfășoară în perioada 21-23 martie 2019, sub coordonarea Prof. Univ. Dr. Norina Forna, Decan al Facultății de Medicină Dentară, UMF ”Grigore T. Popa”, și reunește peste 500 de participanți, din 13 țări (România, Turcia, Brazilia, SUA, Franța, Polonia, Maroc, Marea Britanie, Portugalia, Spania, Israel, Italia, Republica Moldova) și peste 60 de speakeri internaționali și naționali.


 Prof. Univ. Dr. Norina Forna

Ziua Mondială a Sănătății Orale ( 20 martie ) este marcată în acest eveniment amplu prin conferința ”Noua paradigmă a sănătății orale”, susținută de către Prof. Univ. Dr. Patrick Hescot, DMD, PhD (Franța), care a fost președinte al celei mai prestigioase organizații mondiale de medicină stomatologică, respectiv Federația Dentară Internațională (FDI), sub cupola căreia sunt prezente asociațiile și societățile de stomatologie ale tuturor țărilor din lume.

 
Prof. Univ. Dr. Patrick Hescot

Un alt moment important al congresului îl reprezintă secțiunea dedicată Zilei Internaționale a Sindromului Down (21 martie) – ocazie cu care se va înființa în cadrul Facultății de Medicină Dentară un nou Centru de Excelență, pentru pacienții disabilitațipsiho-motor – copii și adulți.

Practica medicală stomatologică, de la facultate la praxisuri, este nucleul preocupărilor oricărui individ ce dorește să se inițieze și să performeze în domeniu. În acest sens, congresul pune la dispoziția practicienilor o multitudine de workshop-uri ce guvernează câmpul de atracție al studenților, rezidenților, masteranzilor, doctoranzilor, medicilor specialiștișiprimari din toate specialitățile medicinei stomatologice.

Workshop-ul dedicat prevenției cancerului oral, coordonat de Prof. Univ. Dr. Norina Forna (ROMÂNIA), Prof. Univ. Dr. Patrick Hescot (FRANȚA) și Prof. Univ. Dr. Jean ChristopheFricain (FRANȚA), reunește 14 speakeri de marcă, dintre care menționăm:
 
Prof. Univ. Dr. Norina Forna

•    Prof. Univ. Dr. Anna Lella, DMD, MSc, PhD (Polonia) - FDI-ERO President,  

•    Prof. Univ. Dr. Jean ChristopheFricain, DDS, PhD, HDR – Specialist în Chirurgie orală, Spitalul Universitar Bordeaux, Franța

•    Prof. Univ. Dr. IhsanebenYahya, DDS, MD, PhD – consilier FDI, membră a Academiei Franceze de Chirurgie Dentară, Profesor la Universitatea de Stomatologie Casablanca, Maroc

•    Prof. Univ. Dr. SamanWarnakulasuriya, OBE, BDS (Hons), PhD – profesor la King’s College, Londra, Marea Britanie, și specialist în cadrul Centrului OMS pentru Cancer oral
    
•    Prof. Univ. Dr. Richard Cook, BDS (Hons), FDS, RCS, Eng, Profesor la departamentul de Medicină Orală, King’s College, Londra, Marea Britanie

•    Assoc. Prof. Dr. Giovanni Lodi (Italia) – Departamentul de Medicină Orală - EastmanDental Institute - UCL London și Profesor Asociat la UniversitàdegliStudi di Milano

•    Prof. Univ. Dr. Luis Monteiro DDS, PhD – Departamentul de Medicină și Chirurgie Orală, University Institute of HealthSciences, CESPU, Portugalia

•    Prof. Univ. Dr. Rui Albuquerque, LMD, MS, DAS, PhD - Profesor la departamentul de Medicină Orală, King’s College, Londra, Marea Britanie
    
•    Prof. Univ. Dr. MarcioDiniz Freitas, DDS, PhD - School of Medicine andDentistry, University of Santiago de Compostela, Spania

•    Prof. Univ. Dr. Pedro DizDios, MD, DDS, PhD - School of Medicine andDentistry, University of Santiago de Compostela, Spania
 
În cadrul acestei secțiuni se vor stabili coordonatele protocolului de colaborare cuprins în programul de proiect al ERO (European Regional Organization) – FDI (World DentalFederation), care se va derula în acest an, în luna septembrie, la San Francisco.

Dezideratele estetice ocupă un rol esențial, chiar primordial, în managementul pacientului cu disfuncții ale sistemului stomatognat, motiv pentru care workshop-ul coordonat de Dr. Imad Ghandour (Franța) – lector internațional și trainer pentru Vita, DentsplySirona, Shofu, Saremco, DumontInstruments, KurarayandKerr,cu experiență teoretică și practică vastă (de peste 10 ani), va dezvălui din tainele acestui domeniu atât de actual, cu profund impact în sfera digitală.Dr. Imad Ghandour

Domeniul antibioticelor, foarte implicat în terapia afecțiunilor stomatologice, acompaniază permanent Medicina Stomatologică; astfel, problemele sale specifice sunt dezbătute în Workshop-ul ”Antibioticele Mileniului III” – în cadrul căruia conferențiază Dr. Mihaela Moșneguțu, Director medical Antibiotice SA Iași.

Implantologia modernă completează în mod indispensabil stomatologia contemporană și este prezentă în congres prin multiple workshop-uri dedicate, organizate de companii ca Bredent, Biotec și Poka.


 Prof. Univ. Dr. Norina Forna

Utilizarea laserilor în stomatologie marchează era modernă a tehnicilor de vârf, fiind prezentă în congres prin conferința ”Laseri dentari – Ultimele Noutăți” și workshop-ul dedicat aplicațiilor laserilor în stomatologie, care se desfășoară sub coordonarea Dr. Francesco Maria Manconi (ITALIA) – lector național și internațional în Aplicațiile Laserilor în Stomatologie.Dr. Francesco Maria Manconi (ITALIA)

Alte workshop-uri care se vor desfășura în cadrul evenimentului abordează: instrumentarea mecanică a canalelor cu sistemul W&H Reciproc, tehnici de chirurgie și regenerare parodontală, tehnica „stamp“ de restaurare directă a leziunilor carioase utilizând rășinile compozite, modalități de reconstrucție ocluzală având la bază traiectoriile de dinamică mandibulară, abordarea urgențelor medicale și medico-dentare în praxis – simulare pe manechine și tehnici de analiză model: simulare DentScan – totalizând un număr de 10 workshop-uri propuse pentru participanții la congres.

Preocuparea permanentă pentru conceperea și realizarea unor proiecte dedicate fie practicii medicale, fie cercetării științifice interdisciplinare, este prezentă și în congres prin organizarea unei ample dezbateri cu tema ”Actualități și Perspective în Cercetare – Inovare”, la care vor participa reprezentați ai celor mai importante instituții de cercetare naționale și locale, precum și universități și academii, care sunt colaboratori deja consacrați ai Facultății de Medicină Dentară, UMF ”Grigore T. Popa”, Iași.

Board-urile a numeroase instituții, societăți și asociații profesionale naționale și internaționale, au colaborat și au creat un parteneriat real cu ADRE (Asociația Dentară Română pentru Educație) și Facultatea de Medicină Dentară, UMF ”Grigore T. Popa”, Iași, pentru reușita acestui eveniment de înaltă ținută științifică:

•    ASRRO – Societarea Română de Reabilitare Orală

•    ADEE – Association for DentalEducation in Europe

•    BaSS – BalkanStomatological Society

•    FDI – World DentalFederation

•    ERO-FDI – FDI-European Regional Organization

•    WHO – World HealthOrganization

•    CID-CDF – La ConferenceInternationale des Doyens des Facultes de Chirurgie Dentaire

•    d' ExpressionFrancaise

•    Academy of Dentistry International

•    Colegiul Medicilor Stomatologi Iași

•    Societatea de Medici și Naturaliști Iași

•    Asociația Medicilor Stomatologi cu Practică Privată din România

•    Societatea Studenților Stomatologi Iași
alături de Academia Română, Academia de Științe Medicale România, Academia Oamenilor de Știință din România și ANCD – Academie Nationale de Chirurgie Dentaire – sub egida cărora congresul științific are loc.

Un moment istoric pe care acest eveniment îl va reliefa este și Aniversarea a 71 de Ani de Învățământ Medical Stomatologic Ieșean, aflată pe fundalul Aniversării a 140 de ani de existență a Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” din Iași. Facultatea de Medicină Dentară din Iași este contemporană cu instituțiile similare din București și Cluj Napoca, la moment aniversar aducându-se un omagiu mentorilor care au inițiat, format și dezvoltat acest vast domeniu.

Medicina stomatologică, adusă la standardele cele mai înalte, reunește la Iași în perioada 21-23 martie elite profesionale, constituindu-se într-un autentic reper în arealul academic și științific național și internațional.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Riscuri şi costuri pandemice

Alexandru LĂZESCU

Riscuri şi costuri pandemice

Dacă nu se iese din cercul vicios în care mediatizarea sufocantă împinge guvernele către o continuare a măsurilor restrictive severe de o manieră unidimensională care ignoră riscurile economice şi societale, pandemia va provoca sechele cu urmări potenţial catastrofale.

Filmuletul zilei

opinii

Un chip pururi adorat

Nichita DANILOV

Un chip pururi adorat

A luminat ea, femeia, vreodată, inima lui bântuită de disperare şi dorinţă de moarte? În întunecatele clipe ale existenţei sale, şi-a adus oare aminte Eminescu de trecerea Veronicăi prin viaţa sa? Sau a fost şi ea o dezamăgire pustiitoare, cum deseori e existenţa oricăruia dintre noi pentru un altul? A fost ea picătura de neant ce a umplut paharul suferinţei sale sau stropul de lumină ce i-a împrăştiat, fie şi pentru o clipă, întunericul?

Un spectacol de Ziua Culturii Naţionale

Dana ȚABREA

Un spectacol de Ziua Culturii Naţionale

De Ziua Culturii Naţionale, 15 ianuarie 2021, Teatrul din Iaşi a oferit publicului un spectacol dezgheţat, plin de miez şi lipsit de emfază. Carmen Dominte a câştigat cu „Sindromul Quijote” prima ediţie a proiectului Lecturi3, un parteneriat între Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri”, Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi şi revista ALECART, având ca scop promovarea dramaturgiei contemporane din ţară şi Republica Moldova prin spectacole-lectură.

Regele „cârpaci” şi virtuţile secundare

Michael ASTNER

Regele „cârpaci” şi virtuţile secundare

Eram încă la ţară, la Amnaş, când am auzit, nu mai ştiu la ce emisiune de pe Radio România Actualităţi, cum că în epocă un caricaturist de la nu ştiu ce revistă de umor l-a prezentat pe regele Carol I drept cârpaci. Adică, vezi Doamne, ditamai regele umbla cu lucruri cârpite. Nu ţin minte, din păcate, de ce anume era vorba, de ciorapi sau altceva, dar asta n-are importanţă: ideea e că s-a făcut mişto de Carol I pe tema asta aşa, de parcă Regatul României era o ţară nu săracă, nu recent născută undeva la periferia Europei, ci vreuna cu vechime într-ale civilizaţiei şi-a bunăstării!

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.