Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

EXCLUSIV! Accident cu victime la Tarom: vinovatul avea două PET-uri de bere „la bord“ (FOTO&VIDEO)

GALERIE
IMG_4786IMG_4783IMG_4784IMG_4785IMG_4786IMG_4787IMG_4788IMG_4791IMG_4792IMG_4793IMG_4795IMG_4796IMG_4797IMG_4798IMG_4799IMG_4800IMG_4801IMG_4802IMG_4803IMG_4804
  • IMG_4786
  • IMG_4783
  • IMG_4784
  • IMG_4785
  • IMG_4786
  • IMG_4787
  • IMG_4788
  • IMG_4791
  • IMG_4792
  • IMG_4793
  • IMG_4795
  • IMG_4796
  • IMG_4797
  • IMG_4798
  • IMG_4799
  • IMG_4800
  • IMG_4801
  • IMG_4802
  • IMG_4803
  • IMG_4804
- +

 

Un individ beat a băgat în spital doi tineri după ce a provocat un accident grav, ieri după-amiază, în faţă la agenţia Tarom de pe strada Arcu. Constantin Botezatu, de 39 de ani, agent de pază la firma Mo­lid Security, s-a urcat la volanul unui autoturism Hyundai şi, din cauza beţiei şi a vitezei, a intrat în plin în spatele unui taxi, apoi s-a oprit în scările de la intrarea în Colegiul Naţional. În maşina acestuia se aflau mai mulţi tineri, unul dintre ei ajungând la spital cu ca­pul spart şi plin de sânge. Cea­laltă victimă este un bărbat care se afla în taxi. Clientul se urcase de cu­rând în taxi, iar după câteva se­cun­de au fost loviţi din spate, chiar în momentul în care şoferul pleca. Pasagerul a fost rănit grav la coloană şi la cap şi a fost scos cu greu de către echipajul SMURD sosit la faţa locului. Martorii au po­vestit că şoferul din Hyundai conducea cu viteză dinspre Fun­daţie către Arcu, şi că a fost cât pe ce să lovească şi alte maşini. „Ve­nea cu viteză foarte mare. Eu spun că avea 100 km/h. A intrat în intersecţie cu foarte mare viteză, a fost cât pe ce să izbească o maşină albă, dar a evitat-o la limită. Şoferul nu a putut să stă­pânească maşina şi a lovit spatele taxiului, după care şi-a continuat drumul, izbindu-se de scările şcolii“, a spus o tânără care asistase la accident. Şoferul vinovat le-a spus poliţiştilor că nu a reuşit să evite taxiul. „Am făcut tot posibilul să îl evit, dar nu am putut“, a spus acesta.

Poliţiştii de la Ru­tieră au încercat fără succes la început să-l facă pe bărbat să sufle în etilotest, pentru că acesta se pre­făcea că nu ştie procedura. Du­pă mai multe încercări, poliţiştii au reuşit să-i facă testul cu aparatul Deager. Etilotestul a arătat că şoferul consumase o cantitate în­semnată de alcool, reieşind o concentraţie de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. „Am băut cam două peturi de bere, partea mea“, le-a spus acesta poliţiştilor.

Pe nu­mele lui a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. „În cazul acestui accident a fost deschis un dosar penal pe numele lui Constantin B., pentru conducerea pe drumurile publice sub influenţa alcoolului şi pentru vătămare corporală din culpă. Bărbatul a fost transportat la spital, unde i-au fost recoltate două probe biolo­gice în vederea stabilirii alcoo­lemiei din sânge“, a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt în cadrul Poliţiei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri