Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

EXCLUSIV! Aceasta este casa din Tomești jefuită de 200.000 de lei (FOTO)

GALERIE
casa tomesti jefuita
  • casa tomesti jefuita
- +

Jaful a avut loc chiar înainte de Crăciun, pe 21 decembrie. Proprietarii au lipsit de acasă aproximativ o oră, timp în care hoții au forțat poarta de acces cu o rangă. Hoții s-au speriat atunci când au găsit ușa de la intrarea în casă deschisă și, inițial, au plecat de acolo.

Răufăcătorii sunt aceeași care au rămas fără BMW în urma unei acțiuni a Poliției. Vezi mai multe detalii aici: Doi tineri au rămas fără BMW după ce i-a oprit Poliția. Jaf de 200.000 de lei

Au revenit la poartă și au sunat. Pentru că nu s-a răspuns la interfon, cei doi hoți si-au făcut curaj și au întrat. Au răscolit casa și au furat aproximativ 20.000 de euro și bijuterii, prejudiciul total fiind estimat la circa 200.000 de lei.

Polițiștii au luat urma celor doi hoți din Neamț cu ajutorul camerelor de luat vederi. Printre ipotezele polițiștilor, cei doi hoți au acționat la pont: familia din Tomești tocmai vânduse un autoturism în Suceava, cu câteva zile înainte de Crăciun. De asemenea, autoturismul BMW ridicat astăzi dimineață de către polițiști este probă în dosar iar pasagerii sunt audiați în prezent. Proprietarii, care detin mai multe sali de jocuri de noroc in localitate, nu au dorit sa faca declaratii pe marginea acestui subiect, ei au spus doar că așteaptă să vadă ce le spune Poliția. 

UPDATE: Precizarile Politiei

"Astăzi, 5 ianuarie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași au efectuat 8 percheziții domiciliare, în județele  Iași și Neamț, într-un dosar penal de furt calificat. 3 persoane au fost reținute.

Din cercetări a reieșit că, în seara de 21 decembrie 2021, doi bărbați, din județul Neamț, ar fi pătruns, prin efracție, într-o locuință din județul Iași, de unde ar fi sustras bani, bijuterii din aur, ceasuri și obiecte vestimentare, prejudiciul estimat fiind de peste 200.000 de lei.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperiți și ridicați, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 20.000 de lei și 15.000 de euro.

De asemenea, a fost indisponibilizat un autoturism, în valoare de aproximativ 15.000 de euro și a fost ridicată o armă neletală supusă autorizării.

5 persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru cercetări.

În urma audierilor, 3 bărbați au fost reținuți, doi din județul Neamț și unul din județul Iași, bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat.

La acțiune au participat luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Iași, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Iași".

UPDATE 1: Alexandru Niculita este printre cei retinuti de politisti. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri