EXCLUSIV: Achiziţiile controversate făcute de Beatrice Rancea, la verificat
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

EXCLUSIV: Achiziţiile controversate făcute de Beatrice Rancea, la verificat

GALERIE
Beatrice Rancea
  • Beatrice Rancea
- +

Un amplu control trimis de Ministerul Culturii a ajuns alaltăieri la Opera ieşeană. Şase specialişti în achiziţii vor consulta toată săptămâna actele din ultimii doi ani. „Am vrut să se facă lumină în cazul acestor acuze vehiculate“, ne-a declarat aseară ministrul Bogdan Gheorghiu. „Este foarte bine că au venit“, spune Beatrice Rancea.

 

Ministerul Culturii a trimis la Opera Naţională Română din Iaşi unul dintre cele mai mari echipe de control de când Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, a preluat mandatul. Acesta a declarat pentru „Ziarul de Iaşi“ că echipa este compusă din şase experţi, în condiţiile în care cea care a efectuat verificările de la Biblioteca Naţională, după sesizările în legătură cu petrecerile organizate în unele săli, a fost alcătuită din patru persoane.

„Am trimis un corp de control format din şase specialişti pe domeniile juridic, economic şi achiziţii, pentru că o componentă importantă a scandalului mediatic era legată şi de partea de achiziţii. Am trimis acest control pentru a pune capăt speculaţiilor şi informaţiilor din spaţiul public şi pentru a nu se crea vreo impresie că ministerul şi ministrul ar acoperi anumite nereguli. Am vrut să se facă lumină în cazul acestor acuze vehiculate şi se va face o analiză minuţioasă timp de o săptămână“, a declarat Bogdan Gheorghiu. Corpul de control a ajuns în seara zilei de duminică la Iaşi după ce, în prealabil, au trimis o amplă listă de documente solicitate din anii 2018-2019, atât financiare, cât şi cu caracter administrativ, legate de statele de funcţii şi de angajări.

Contactată de „Ziarul de Iaşi“, Beatrice Rancea a declarat că se bucură că a venit acest corp de control, pentru a pune capăt tuturor discuţiilor, şi că Opera le va pune la dispoziţie toate actele necesare. „Este foarte bine că au venit, controlul poate să dureze atât cât este nevoie, evident că avem toate actele şi documentele pregătite în urma tabelelor pe care ni le-au cerut înainte de a veni la Iaşi“, a declarat managerul Operei. Aceasta a mai precizat şi că documentele pe care „Ziarul de Iaşi“ semnala că lipsesc în legătură cu decorurile de la Bal Mascat şi care fuseseră cerute cu executorul judecătoresc de la angajatele de la achiziţii au fost identificate şi puse la dispoziţia corpului de control. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.