anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 07.08.2020

EXCLUSIV: Achiziţiile controversate făcute de Beatrice Rancea, la verificat

GALERIE
Beatrice Rancea
  • Beatrice Rancea
- +

Un amplu control trimis de Ministerul Culturii a ajuns alaltăieri la Opera ieşeană. Şase specialişti în achiziţii vor consulta toată săptămâna actele din ultimii doi ani. „Am vrut să se facă lumină în cazul acestor acuze vehiculate“, ne-a declarat aseară ministrul Bogdan Gheorghiu. „Este foarte bine că au venit“, spune Beatrice Rancea.

 

Ministerul Culturii a trimis la Opera Naţională Română din Iaşi unul dintre cele mai mari echipe de control de când Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, a preluat mandatul. Acesta a declarat pentru „Ziarul de Iaşi“ că echipa este compusă din şase experţi, în condiţiile în care cea care a efectuat verificările de la Biblioteca Naţională, după sesizările în legătură cu petrecerile organizate în unele săli, a fost alcătuită din patru persoane.

„Am trimis un corp de control format din şase specialişti pe domeniile juridic, economic şi achiziţii, pentru că o componentă importantă a scandalului mediatic era legată şi de partea de achiziţii. Am trimis acest control pentru a pune capăt speculaţiilor şi informaţiilor din spaţiul public şi pentru a nu se crea vreo impresie că ministerul şi ministrul ar acoperi anumite nereguli. Am vrut să se facă lumină în cazul acestor acuze vehiculate şi se va face o analiză minuţioasă timp de o săptămână“, a declarat Bogdan Gheorghiu. Corpul de control a ajuns în seara zilei de duminică la Iaşi după ce, în prealabil, au trimis o amplă listă de documente solicitate din anii 2018-2019, atât financiare, cât şi cu caracter administrativ, legate de statele de funcţii şi de angajări.

Contactată de „Ziarul de Iaşi“, Beatrice Rancea a declarat că se bucură că a venit acest corp de control, pentru a pune capăt tuturor discuţiilor, şi că Opera le va pune la dispoziţie toate actele necesare. „Este foarte bine că au venit, controlul poate să dureze atât cât este nevoie, evident că avem toate actele şi documentele pregătite în urma tabelelor pe care ni le-au cerut înainte de a veni la Iaşi“, a declarat managerul Operei. Aceasta a mai precizat şi că documentele pe care „Ziarul de Iaşi“ semnala că lipsesc în legătură cu decorurile de la Bal Mascat şi care fuseseră cerute cu executorul judecătoresc de la angajatele de la achiziţii au fost identificate şi puse la dispoziţia corpului de control. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dar la Primărie când se ajunge?

Ionuț BENEA

Dar la Primărie când se ajunge?

Arestarea lui Cristin Zămosteanu este doar vârful unui aisberg pe care procurorii trebuie să-l arate la adevărata sa dimensiune.

Filmuletul zilei

opinii

O călătorie ratată

Alexandru CĂLINESCU

O călătorie ratată

Frumoase sunt, în schimb, ilustraţiile, cărţi poştale aflate în colecţia autorului. Altfel, încercarea lui Radu Mârza de a ne fi ghid într-o călătorie care se anunţa promiţătoare este un eşec. Am dus-o până la capăt din obligaţie profesională: mărturisesc însă că am fost tentat să cobor la prima staţie.

Inventica

Neculai SEGHEDIN

Inventica

În anul 1983 eram în Munţii Orăştiei, la Sarmisegetuza Ulpia Traiana. Am intrat în magazinul sătesc, care era „cu de toate”, unde am găsit o carte care m-a fascinat de cum am deschis-o: „Inventica” de Pierre Verone, Editura Albatros, Colecţia Lyceum. Să cumperi cărţi atunci când urci pe munte cu rucsacul în spate, recunosc, nu atestă o inteligenţă prea grozavă, ba dimpotrivă, mai ales atunci când nu eşti chiar o forţă a naturii...

Geopolitrucuri

Nicolae CREŢU

Geopolitrucuri

Aproape că nu e zi care să treacă fără vreo ştire, comentarii şi dezbateri (o vocabulă, aceasta din urmă, mai puţin compromisă decât mulţimea de „talk-show”-uri în care nu numai că nu se dezbate nimic, dar domneşte o „armonie” adormitoare, între eternii lor „abonaţi”, mereu aceiaşi şi tare temători de polemos) gata să citeze ierarhii, rating-uri pe scala cărora România (deci noi, românii) se situează foarte jos. 

pulspulspuls

Cum i-a păcălit sforarul combinator Piramidon pe tăţi din breaslă

Cum i-a păcălit sforarul combinator Piramidon pe tăţi din breaslă

Caricatura zilei

Degustare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.