Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

EXCLUSIV Amanta care rupe tăcerea. Medicul Paul Botez, prins într-o telenovelă cu copii din flori şi proces de paternitate

GALERIE
Paul Botez
  • Paul Botez
- +

Cel mai cunoscut chirurg ortoped din Iaşi este protagonistul unui proces de paternitate aflat pe rolul Judecătoriei Iaşi. Doctorul Paul Botez, şef de clinică la Spitalul de Recuperare, este chemat la bară de o fostă pacientă pentru a recunoaşte un copil pe care l-ar fi conceput în urmă cu şase ani.

Ieşeanca Elena S., de 34 de ani, cere cu insistenţă magistraţilor ieşeni ca Paul Botez să fie supus unei expertize ADN, cerere refuzată de doctorul ieşean, a cărui principală apărare este reprezentată de faptul că, spune el, ar fi fost plecat timp de câteva zile din ţară în perioada concepţiei. Potrivit documentelor oficiale deţinute de „Ziarul de Iaşi“, presupusa amantă a lui Paul Botez l-ar fi cunoscut pe doctorul ieşean cu ocazia unei consultaţii de la Spitalul de Recuperare. De altfel, se arată în aceleaşi documente, Botez recunoaşte că o ştie pe Elena S., recunoaşte că a ajutat-o pe aceasta cu bani, însă susţine că între ei nu ar fi fost decât o relaţie de amiciţie.

Acuzaţiile aduse medicului Botez

Potrivit acţiunii de chemare în judecată intentate de ieşeanca Elena S., aceasta l-ar fi cunoscut pe Paul Botez pe 12 mai 2008, cu ocazia unei intervenţii chirurgicale la un picior. „Operaţia a decurs normal, însă a fost necesar să revin pentru a se verifica evoluţia acesteia, motiv pentru care am fost chemată în sâmbătă următoare la control. Când am revenit sâmbătă, m-am aşteptat să mă întâlnesc cu doamna doctor Creţu, care participase şi dumneaei la operaţie, însă la cabinet se afla doar doctorul Botez.

După ce a examinat operaţia, am mai stat de vorbă cu pârâtul şi am hotărât că data viitoare când este de consultat să se deplaseze acesta la mine acasă, pentru a nu mai veni eu la spital“, spune Elena S. în acţiunea depusă la Judecătorie. Femeia susţine că între ea şi medicul Botez ar fi început atunci o relaţie amoroasă, concretizată la începutul lunii ianuarie 2009, spune ea, prin concepţia unui copil. „Precizez că nu cunoşteam că pârâtul este căsătorit, atunci aflând acest lucru. Pârâtul nu a fost de acord cu sarcina, nu m-a susţinut în această perioadă, având o atitudine foarte distantă. Nici chiar în perioada sarcinii, când am fost din nou la control cu piciorul, acesta nu a înţeles să vorbească cu mine, ignorându-mă total“, mai declară Elena S.

Ieşeanca menţionează că Paul Botez ar fi fost singurul bărbat cu care a întreţinut raporturi intime în perioada concepţiei copilului. De asemenea, femeia mai susţine că Paul Botez ar fi refuzat să recunoască băiatul, dar că i-ar fi spus că „va avea grijă de el“. „La câteva luni de la naşterea copilului, în ziua botezului, pârâtul mi-a adus o sumă de bani pentru copil, şi de atunci a contribuit lunar pentru creşterea sa. De asemenea, îi cumpăra jucării, obiecte de îmbrăcăminte şi alte necesare. Precizez faptul că noi am continuat relaţia pe care o începusem, că minorul îl percepe pe pârât ca fiind tatăl său, chiar i se adresează cu «tăticu’», iar pârâtul nu are nimic împotrivă“, a mai spus Elena S. Ieşeanca spune că, deşi nu petrece foarte mult timp cu Paul Botez, cei doi ar merge împreună la cumpărături, iar că acesta s-ar duce periodic la ea pentru a se întâlni cu minorul.

De asemenea, mai susţine Elena S., unii dintre prietenii lui Botez ar şti despre copilul pe care medicul se presupune că l-ar avea cu amanta sa. În final, Elena S. menţionează că l-a dat în judecată pe Paul Botez întrucât acesta refuză să-şi asume responsabilitatea paternă permanentă. „Consider că atât timp cât cu siguranţă pârâtul este tatăl copilului, este normal ca minorul să cunoască acest aspect prin legalizarea acestei situaţii cu toate drepturile implicite“, încheie ieşeanca.

Medicul:„Sunt simplu amic“

Elena S. cere în instanţă ca, în cazul în care Paul Botez nu îşi va recunoaşte presupusul copil, să fie supus unei expertize ADN. Medicul ieşean are însă o altă variantă a acestei poveşti. Botez a depus o întâmpinare în care recunoaşte că o ştie pe Elena S., însă spune că ar fi „simplu amic“ cu aceasta. „Este adevărat că în anul 2008 am cunoscut-o pe S. Elena cu ocazia unei intervenţii chirurgicale pe care am efectuat-o.

De asemenea, este adevărat că aceasta a revenit de mai multe ori la cabinet pentru control şi că, astfel, am devenit simpli amici, însă nimic mai mult decât atât“, spune Paul Botez, potrivit documentului citat. Principala apărare a renumitului ortoped se referă la faptul că, relatează acesta, nu s-ar fi aflat în ţară în perioada în care ar fi fost conceput cel care îi poartă numele mic.

„Reclamanta susţine că minorul a fost conceput la începutul lunii ianuarie 2009, iar din certificatul medical constatator reiese faptul că durata sarcinii a fost de 39 de săptămâni. Coroborând toate aceste date şi făcând un simplu calcul matematic, rezultă faptul că minorul ar fi fost conceput undeva spre sfârşitul lunii decembrie 2008 - începutul lunii ianuarie 2009, mai exact în săptămâna 29 decembrie - 4 ianuarie. Precizez că, în perioada de timp mai sus menţionată, subsemnatul, împreună cu soţia mea şi alţi câţiva prieteni, am fost plecat din ţară, mai exact în Austria, sens în care este imposibil ca subsemnatul să fiu tatăl minorului în cauză“, menţionează Paul Botez. Acesta a ataşat la dosar o adeverinţă din care ar reieşi că a fost cazat în acea perioadă la un hotel din Austria.

Paul Botez se apără şi în privinţa acuzaţiei cum că i-ar fi dat bani Elenei S. pentru a avea grijă de copil. Acesta spune că în timpul consultaţiilor ieşeanca îi povestea că îi este greu ţinând cont că va fi o mamă tânără, divorţată şi cu posibilităţi materiale destul de reduse. „Fac precizarea că, în urma acestor relatări, am început să nutresc sentimente de compasiune pentru aceasta şi mi-am propus ca, în limita posibilităţilor, să o ajut“, susţine medicul. Botez neagă şi faptul că i-ar fi dat ieşencei sume da bani cu ocazia botezului minorului. Referitor la banii pe care i-ar fi dat lunar pentru copil, ortopedul notează: „Faptul că o ajutam din când în când - nu lunar - pe reclamantă cu diverse sume de bani apare ca fiind fără nicio relevanţă, cu atât mai mult cu cât, aşa cum am zis, am făcut toate acestea privindu-le ca un act de caritate, şi nicidecum nu mi-am imaginat că numita S. Elena s-ar folosi de acestea şi, într-o prezentare distorsionată a realităţii, mi-ar putea solicita să recunosc faptul că sunt tatăl acestui minor“, mai spune Botez. Reporterul „Ziarul de Iaşi“ l-a contactat ieri telefonic pe Paul Botez, însă acesta a refuzat dialogul. „Vă ocupaţi cu tot felul de prostii. Nu am nimic de comentat“, a spus dr. Botez înainte de închide telefonul.

Referat Parchet: Botez, relaţie extraconjugală şi cu o altă asistentă

Ortopedul Paul Botez este judecat în prezent de Tribunalul Iaşi într-un dosar de luare de mită în care este acuzat de Parchet că ar fi condiţionat actul medical în cazul unui pacient de-al său. Botez ar fi primit 4.000 de lei de la denunţător pentru a-l opera pe acesta la şold, fiind prins ulterior în flagrant de anchetatori.
În documentele Parchetului se precizează că Paul Botez ar avea o altă relaţie cu o asistentă de la Spitalul de Recuperare, cu care ar avea un alt copil.

În urma percheziţiei din biroul său, procurorii au descoperit acolo 65.000 de lei, 44.865 de euro, 2.500 de dolari şi 80 de ruble ruseşti. „Despre această sumă, învinuitul Botez Paul a precizat că-i aparţine în mare parte asistentei-şefe Grierosu Carmen cu care are o relaţie afectivă, împreună având şi un copil. Audiată fiind, Grierosu Carmen a declarat că nu are nicio sumă de bani în biroul lui Botez Paul“, au scris procurorii. Potrivit CV-ului personal, Paul Botez are 62 de ani, este căsătorit şi are doi copii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri