EXCLUSIV: Anul trecut juca în Champions League, acum vine la Poli! Iașul aduce un jucător cu peste 200 de meciuri în primele ligi

joi, 13 iunie 2024, 03:00
2 MIN
 EXCLUSIV: Anul trecut juca în Champions League, acum vine la Poli! Iașul aduce un jucător cu peste 200 de meciuri în primele ligi

Politehnica Iași este la un pas de a parafa al doilea transfer al verii, după extrema braziliană Tailson, de la FC Santos. Formația ieșeană e foarte aproape de a-l achiziționa, liber de contract, pe fundașul stânga David Atanaskoski (FOTO), care poate evolua și mijlocaș stânga.

Jucătorul care împlinește 28 de ani pe 21 august a evoluat în ultimele două sezoane la FK Partizani Tirana, echipă cu care a cucerit un titlu de campion (2023) și unul de vicecampion (2024) al Albaniei. Până atunci, el a mai fost legitimat în țara natală la Teteks Tetovo (2014-2016), Horizont Trnovo (2016), Akademia Pandev Brera Strumica (2017-2020), Macedonia Petrov (2020-2021 și 2022), dar și la Șahtior Karagandî, în Kazahstan, în stagiunea 2021-2022.

Fost internațional de tineret al Macedoniei de Nord, Atanaskoski a fost mai mereu titular în carieră, bifând 120 de meciuri în prima ligă din Macedonia de Nord, 63 în eșalonul de elită al Albaniei, 20 în prima divizie din Kazahstan. Totodată, are două prezențe în Champions League, în 2023, una în Europa League, 11 în Conference League și alte 13 în diferite Cupe interne.

David Atanaskoski este așteptat astăzi în cantonamentul Politehnicii, care are loc la Cheile Grădiștei, în județul Brașov. Funcție de nivelul său de pregătire și de oficializarea colaborării, care pare o formalitate, părțile ajungând la un consens, jucătorul ar putea debuta duminică la Poli, în primul meci de verificare al verii. Acesta va avea loc în cantonament, în compania ASC Hărman.

Imediat după testul cu echipa din Liga a IV-a brașoveană, Poli va reveni acasă, urmând ca săptămâna viitoare să se pregătească la baza proprie, din Iași. În Copou ar mai putea să apară la antrenamente și alte noutăți, Politehnica dorind să mai aducă încă minimum patru jucători.

Atanaskoski a fost adus pentru că antrenorul principal al Politehnicii, Anthony „Tony” Da Silva, nu îl consideră pe Ștefan Ștefanovici fundaș stânga, ci mijlocaș.

În aceste condiții, Poli va avea trei fundași laterali în lot. Ceilalți doi sunt nord-macedoneanul Todor Todoroski, pe dreapta, și Rareș Ispas, pe stânga, ultimul fiind privit ca o variantă viabilă și pe dreapta.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii