anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Firmele unor asistente medicale sau rude ale lor, cei mai mari beneficiari ai fondurilor CJAS Iaşi pentru asistenţa medicală oferită pacienţilor acasă

(EXCLUSIV) Băieţii deştepţi din Sănătate: Îngrijirile la domiciliu, afacere în familie la Iaşi

GALERIE
ingrijire la domiciliu
 • ingrijire la domiciliu
- +

Asistentele medicale sunt printre cele mai de succes reprezentante ale firmelor care oferă servicii medicale. Potrivit ultimelor decontări ale Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) în domeniul îngrijirilor medicale la domiciliu, două asistente medicale şi doi copii ai unor angajaţi din sistemul de sănătate par să fi „descoperit“ reţeta succesului: firmele pe care le reprezintă, furnizori de îngrijiri medicale la domiciliu aflaţi în contract cu CJAS, încasează lunar, cu unele interschimbări între ele, cele mai mari sume de la această categorie de servicii specializate. 

Astfel, o asistentă medicală de la Spitalul CF Paşcani, fiica sa, o asistentă medicală de la SAJ Iaşi, substaţia Paşcani, şi fiul unui medic de familie care are cabinet în Păcurari obţin de la CJAS printre cele mai mari sume pentru îngrijiri medicale la domiciliu, de ordinul zecilor de mii de lei lunar.

Conform decontărilor CJAS Iaşi din primele patru luni din 2017, în domeniul îngrijirilor me­dicale, firmele Cristionmed SRL, Help & Safe Med SRL, Radisam Med SRL şi Herma Med Care SRL sunt cele mai câştigate dintre cei 28 de furnizori care oferă servicii similare. Astfel, în lunile ianuarie şi aprilie, pe primul loc în topul decontărilor s-a situat Help & Safe Med SRL, furnizor de servicii me­dicale reprezentat legal de Dag­mara Samachiş, asistentă me­dicală la Spitalul CF din Paşcani. Firma asistentei a decontat servicii medicale în valoare de 30.000 de lei în prima lună a anului, şi alte 26.000 de lei în luna a patra. Potrivit Oficiului Naţional al Re­gistrului Comerţului, Help & Safe Med SRL funcţionează din 2012 în Paşcani, Dagmara Samachiş, în vârstă de 46 de ani, având puteri depline.

„Ne caută lumea“

„Vă pot spune că sunt foarte mulţi pacienţi care ne caută, pentru că au nevoie de noi. În jurul Paşcaniului sunt multe comune în care oamenii bolnavi nu au cum să ajungă la tratament, şi atunci apelează la noi pentru serviciile pe care i le-a recomandat medicul de familie sau medicul specialist. În firmă sunt şapte an­gajaţi care se ocupă de pacienţii din diferite localităţi, iar adresa­bilitatea este din ce în ce mai mare“, ne-a declarat Dagmara Samachiş. Potrivit CJAS, în celelalte două luni pentru care sumele decontate către îngrijiri medicale la domiciliu au fost făcute publice, în topul decontărilor s-a poziţionat furnizorul Cristionmed SRL - societate deţinută de Irina Cristi­na, asistent medical la SAJ Iaşi, substaţia Paşcani. Firma asistentei medicale a încasat în luna februarie peste 44.000 de lei de la CJAS, în timp ce în luna martie a decontat servicii de peste 37.000 de lei. Conform ONRC, Cristionmed SRL are sediul social în sat Bou­reni, comuna Moţca, şi funcţio­nează din 2013. „Eu îmi fac programul la firmă în funcţie de programul pe care îl am la serviciu, la Ambulanţă. Am încercat să găsesc o alternativă pentru a nu pleca din ţară. Vă pot spune că firma noastră oferă servicii me­dicale pe o arie destul de răspân­dită, şi că avem atât de multe solicitări încât nu putem face faţă. În firmă sunt şapte asistenţi şi un doctor care supervizează activitatea. Un avantaj al nostru este că avem asistenţi medicali din mai multe comune, astfel că cel de la Mirosloveşti se ocupă de pacienţii de acolo, cel de la Hălă­uceşti, de bolnavii din zonă şi aşa mai departe. În primul an de activitate a fost mai dificil, şi decontam servicii de în valoare de 2.000-3.000 de lei“, a punctat Irina Cristina. Potrivit CJAS, fir­mele celor două asistente şi-au adjudecat inclusiv în 2016 cele mai mari sume decontate pe îngrijiri medicale la domiciliu, situân­du-se când una, când cealaltă pe prima poziţie.

Un caz interesant

Un caz interesant identificat de reporterii „Ziarului de Iaşi“ printre decontările publicate de CJAS este cel al furnizorului de servicii me­dicale „Radisam Med“ SRL, care, cel puţin în luna aprilie, se afla în top, pe poziţia a cincea, cu suma de 15.000 de lei. Potrivit ONRC, firma are sediul social în Iaşi şi este reprezentată legal de Diana Elena Samachiş, în vârstă de 23 de ani, născută în Paşcani. Potrivit mai multor angajaţi din sistemul medical din Paşcani, Diana Elena Samachiş este fiica asistentei me­dicale Dagmara Samachiş de la Spitalul CF din Paşcani, reprezentanta firmei de îngrijiri medicale „Help & Safe Med“ SRL. Totuşi, asistenta medicală a declarat că nu este rudă cu mai tânăra sa „concurentă“. „Am mai fost întrebată acest lucru, şi vă răspund la fel: nu ştiu cine reprezintă această firmă (n.r. - Radisam Med SRL). Noi suntem o firmă din Paşcani, iar cea pe care o menţionaţi este din Iaşi, şi nu are nicio legătură cu noi“, a mai arătat Dagmara Sa­machiş. În topul decontărilor serviciilor medicale oferite la domiciliu, printre primele trei poziţii se regăseşte constant şi furnizorul „Herma Med Care“ SRL. Datele de la ONRC arată că firma este re­prezentată de Claudiu-Ionuţ Schvam, în vârstă de 28 de ani, din Iaşi. Potrivit unor informaţii, tâ­nărul cu puteri depline în firmă este fiul medicului de familie Her­mina Schvam, care are cabinet în Păcurari.

„Piaţa“ din judeţ are 2.500 de pacienţi

Conform unui raport întocmit la finalul lunii aprilie de CJAS, în judeţ sunt 28 de furnizori de îngrijiri medicale la domiciliu. „Nu­mărul pacienţilor pentru care CJAS Iaşi a emis decizii în această perioadă a fost de 2.510. Numărul cererilor respinse este de 325. Sumele decontate de către CJAS Iaşi furnizorilor de îngrijiri la domiciliu aflaţi în relaţie contractuală au fost de 2.029.318 de lei“, se precizează în documentul menţionat. CJAS mai arată că pachetul de servicii medicale de bază pentru îngrijiri medicale la domiciliu cuprinde: măsurarea pa­rametrilor fiziologici, administrarea medicamentelor, sondaj ve­zical, îngrijirea sondei urinare şi administrarea medicamentelor in­tra­vezical pe sondă, alimentaţia enterală pe gastrostomă/sondă gastrică şi educarea asiguratu­lui/apar­ţinătorilor, alimentarea pasivă, pentru bolnavii cu tulburări de deglu­tiţie, clismă cu scop evacuator, spă­lătură vaginală în cazuri de deficit motor, manevre terapeutice pentru evitarea complicaţiilor vasculare ale membrelor inferioa­re/escarelor, manevre terapeutice pentru evitarea complicaţiilor pulmonare, îngrijirea plăgilor simple sau suprainfectate, îngrijirea escarelor/stomelor, fistulelor, tubului de dren, masaj limfedem şi contenţie elastică sau aspiraţia gastrică/căilor respiratorii.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Celălalt război (I)

Cătălin ONOFREI

Celălalt război (I)

Când memele ucid genele.

opinii

Şoc şi groază…

Briscan ZARA

Şoc şi groază…

Nu e de râs, e de fapt de plâns. Orice dependenţă e rea, chiar şi aceea faţă de propriul copil. Şi cu cât mediul în care trăim e mai sigur, cu atât uităm faptul că acel om nu e făcut să stea cu noi, ci să trăiască fără noi. Datoria noastră e să îl învăţăm să zboare nu să îl ţinem în aer agăţat de sfori. E greu să înţelegem asta, dar nu e imposibil...

Opt ore în Turnul Babel

Cristina DANILOV

Opt ore în Turnul Babel

Extrovertiții au mai multe șanse să dea instantaneu o soluție unei probleme. Introvertiții, pe de altă parte, se simt mai confortabili când iau decizii bine gândite. Nu le place să fie zoriți, repeziți și puși la colț doar fiindcă nu-s ca șeful iute ca piperul. Pentru extrovertiți, recunoașterea socială și sprijinul colegilor sunt deosebit de importante. Pentru introvertiți, acest lucru este, de asemenea, valoros, dacă există, dacă nu, nu vor suferi, ei își pot face treaba oricum, cu sau fără aprecieri și statui prea multe.

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.