EXCLUSIV: Blocul groazei din Copou a fost vândut pentru 530.000 de euro
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

EXCLUSIV: Blocul groazei din Copou a fost vândut pentru 530.000 de euro

Clădirea a trecut în urmă cu cinci ani printr-o explozie. Imobilul a fost achiziţionat de firma de construcţii Stef Invest.

GALERIE
blocul groazei copou
  • blocul groazei copou
- +

A fost vândut blocul de pe strada Theodor Văscăuţeanu nr. 8 din Copou, implicat într-o explozie puternică în urmă cu aproape 5 ani, lăsând în urmă doi morţi şi pagube materiale uriaşe. 

Licitaţia organizată ieri de compania Delgaz Grid SA, în proprietatea căreia se afla imobilul, a fost câştigată de firma de construcţii Stef Invest din Iaşi. Valoarea tranzacţiei se ridică la aproximativ 2,6 milioane de lei (cca 530.000 de euro). Informaţia fost confirmată de Răzvan Apălimăriţei, administratorul companiei Stef Invest.

„Am participat la licitaţie şi am adjudecat clădirea. Ne asumăm o nouă expertiză tehnică pentru a vedea dacă imobilul va putea fi reabilitat sau necesită demolare. Mai multe nu vă pot spune, cel puţin deocamdată”, ne-a declarat Apălimăriţei.  Potrivit informaţiilor deţinute de jurnaliştii „Ziarului de Iaşi”, licitaţia a pornit de la 350.000 de euro, printre ceilalţi ofertanţi aflându-se alte trei firme de pe piaţa locală, respectiv Conest SA, Medmar Trading şi Antrepriza Ideal Casa. Suprafaţa terenului pe care se desfăşoară imobilul cu patru etaje din Copou este de 950 mp, ceea ce înseamnă că Stef Invest a plătit atât pentru teren, cât şi pentru clădire (n.r.-aflată în stare de degradare) aproape 560 euro/mp,  sub preţul pieţei, având în vedere faptul că în zonă metrul pătrat pentru un teren poate atinge si 1.000 de euro. În clădire sunt 15 apartamente, suprafaţa utilă a clădirii fiind de aproximativ 1.100 mp. În urma tragediei din 1 august 2016 din blocul C2 de pe strada Văscăuţeanu nr. 8 din Copou, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi distrugere calificată.

Compania Delgaz Grid a primit calitatea de suspect în dosar în anul 2019, însă la finalul lunii iunie 2020 s-a dispus clasarea tuturor acuzaţiilor, societatea scăpând, astfel, de acuzaţiile penale. Cu excepţia unei familii, care a refuzat banii şi se judecă în continuare cu furnizorul de gaze, Delgaz Grid a plătit despăgubiri tuturor foştilor proprietari din bloc. Aproape 1 milion de euro a achitat compania celor 13 familii afectate de deflagraţia din vara anului 2016, sumă cu care societatea a răscumpărat, practic, blocul. Un calcul simplu arată că, odată cu vânzarea imobilului către constructorul ieşean, compania a ieşit „pe minus” cu jumătate de milion de euro din tragedia care a curmat viaţa soţilor Victor şi Natalia Bulacovschi, două cadre didactice ale Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi.

Patronul Stef Invest susţine că afacerile firmei sale au urcat cu 50% anul trecut faţă de 2019. Compania este specializată în furnizarea de soluţii complete pentru lucrări în construcţii, fiind prezentă pe piaţă din anul 2003. Printre clienţii constructorului ieşean se află Lidl, Kaufland, Penny Market şi Electra.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.