Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

EXCLUSIV: Care a fost conflictul ce a dus la înlăturarea dr. Tesloianu din funcţia de şef al Laboratorului de cardiologie! Iată contextul din vara lui 2022!

GALERIE
Dan_Tesloianu
  • Dan_Tesloianu
- +

Dr. Dan Tesloianu şi-a întrerupt activitatea de implantare a dispozitivelor intracardiace refolosite, nu după demararea anchetei actuale, ci după ce a fost schimbat din funcţia de conducere a Laboratorului de cardiologie intervenţională, de către actualul manager de la „Sf. Spiridon”, dr. Dan Timofte. Ca replică, dr. Tesloianu a dat în judecată spitalul, procesul judecându-se în continuare şi având următorul termen în martie. 

Dr. Dan Timofte,  actualul manager de la „Sf. Spiridon”

Am solicitat un punct de vedere al Spitalului „Sf. Spiridon” pentru a comenta această situaţie, informaţiile care vor fi prezentate în continuare, cât şi dosarul în sine, dar conducerea unităţii medicale a precizat că nu doreşte să facă nicio declaraţie publică.  

Prin urmare, pentru publicarea următorului material, am coroborat informaţiile primite de la mai multe surse de la spital, inclusiv din Clinica de Cardiologie, cu informaţiile din acţiunea deschisă în instanţă de dr. Dan Tesloianu.

Conflict între manager şi dr. Tesloianu

„Ziarul de Iaşi” vă prezintă, în ediţia de astăzi, o privire asupra situaţiei de la Laboratorul de cardiologie intervenţională de la Spitalul „Sf. Spiridon” la nivelul verii anului trecut, aşa cum a fost descrisă de mai multe surse din unitatea medicală. Conform informaţiilor noastre, exista un conflict activ între dr. Dan Tesloianu şi managerul unităţii medicale, dr. Dan Timofte, încă de pe vremea în care actualul manager era director medical, pe perioada în care spitalul era condus de ec. Ioan Bârliba.

Conflictul s-a acutizat după ce dr. Dan Timofte a ajuns manager în urma câştigării concursului organizat de Ministerul Sănătăţii. Conform informaţiilor noastre, dr. Tesloianu ar fi susţinut activ la nivelul spitalului unul dintre contracandidaţii lui Dan Timofte, iar din momentul în care a ajuns manager, acesta din urmă şi-a îndreptat privirea către activitatea de la Laboratorul de cardiologie intervenţională.

După controlul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), conducerea unităţii medicale a luat decizia de a-l schimba pe dr. Dan Tesloianu din funcţia de conducere a Laboratorului de cardiologie intervenţională. În locul acestuia s-a încercat numirea lui dr. Ionuţ Tudorancea, cadru didactic de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi (UMF), la fel ca dr. Dan Timofte. Numirea s-a făcut la nivelul lunii august 2022, fiind imediat contestată în instanţă de către dr. Dan Tesloianu.

Rămas fără putere în laborator, dr. Tesloianu a dat în judecată spitalul

Practic, cronologia acestor momente confirmă informaţiile publicate de către „Ziarul de Iaşi” încă din ziua descinderilor procurorilor la Spitalul „Sf. Spiridon”. În luna iunie 2022 a venit controlul de la CJAS, iar în iulie, luna următoare, conducerea unităţii medicale a realizat un audit intern şi rezultatele, care arătau cele 238 de intervenţii de implantare a stimulatoarelor cardiace reutilizate, au fost transmise către Ministerul Sănătăţii şi către organele de cercetare penală. Tot atunci, dr. Dan Timofte a luat conducerea laboratorului de sub puterea dr. Dan Tesloianu. Simultan, procurorii Parchetului General menţionează în comunicatele făcute publice până acum că activitatea de implantare a dispozitivelor de intracardiace a început în 2017, dar s-a finalizat în august 2022.

Tesloianu însă nu a acceptat derularea evenimentelor şi a dat în judecată conducerea spitalului în iulie 2022, chemându-l la ultimul termen din 2023 şi pe dr. Ionuţ Tudorancea ca intimat.

O scurtă privire aruncată asupra procesului în sine ne arată faptul că dr. Dan Tesloianu nu s-a oprit din activitatea de care este acuzat de procurori pentru că ar fi aflat de plângerea penală sau fiindcă ar fi fost desconspirat de conducerea spitalului. Pur şi simplu nu mai era în poziţia în care să-şi poate desfăşura activitatea. Ba mai mult, s-a considerat nedreptăţit de faptul că nu mai conduce laboratorul şi voia înapoi poziţia de putere.

„S-a făcut referatul cauzei de către grefierul de şedinţă, care învederează instanţei faptul că s-a solicitat judecarea cauzei în lipsă, precum şi faptul că reclamantul a înaintat la dosar precizări scrise, în sensul că solicită introducerea în cauză a numitului ########## ##### (n.red. încheierea anonimizată a instanţei face referire la dr. Ionuţ Tudorancea), beneficiarul actului administrativ contestat în prezenta cauză, iar pârâtul (n.red. - unitatea medicală dată în judecată) a depus precizări, în sensul că nu solicită introducerea în cauză a numitului”, se menţionează în documentul din instanţă consultat de „Ziarul de Iaşi”.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri