EXCLUSIV: Ce a declarat dr. Ingrid Miron-soţia medicului ieşean depistat cu coronavirus
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 16.01.2021

EXCLUSIV: Ce a declarat dr. Ingrid Miron-soţia medicului ieşean depistat cu coronavirus

GALERIE
Ingrid Miron
  • Ingrid Miron
- +

„Ziarul de Iaşi” a luat legătura cu prof.dr. Ingrid Miron, soţia oncologului prof.dr. Lucian Miron, care a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus. Aceasta a explicat complet circumstanţele în urma cărora a făcut deplasarea în Franţa şi traseul pe care l-au urmat ambii, ulterior, după ce s-au întors în ţară. Conform acesteia, pe 10 martie au ajuns la Paris la ora 15.10, pentru a completa o medicaţie specială pe care prof.dr. Ingrid Miron o putea lua doar din farmaciile din Franţa. Au stat o singură noapte la hotel şi au plecat din Paris a doua zi, pe 11 martie, la ora 12.00, stând exact 21 de ore în capitala Franţei.

„Când am plecat, pe 10 am anunţat medicul de familie unde plec şi m-am interesat pe siteul Institutului Naţional de Sănătate Publică, unde Franţa nu era în zona roşie sau galbenă. A doua zi când am ajuns la Otopeni, la Poliţia de frontieră am fost întrebaţi de unde venim şi au spus că Franţa e ok, nu e necesară carantină sau autoizolarea. Ulterior, şi eu şi soţul meu ne-am interesat la DSP şi am aflat că pe 11 martie Franţa nu era destinaţie cu risc de carantină pentru români”, a declarat medicul în exclusivitate pentru Ziarul de Iaşi.

Prof.dr. Ingrid Miron a precizat că, atunci când soţul ei s-a prezentat la IRO i s-a recomandat să stea 14 zile în izolare la domiciliu, preventiv, sau să se testeze şi să se întoarcă la muncă doar dacă rezultatul testului respectiv este negativ. „Eu mi-am reluat de luni treaba la Sf. Maria, purtând tot timpul masca cu filtru special FP 3 şi mănuşi. Înainte de a reveni am luat de două ori legătura cu directorii de la Sf. Maria care au respectat procedura şi au telefonat la Tel Verde unde li s-a spus că Franţa nu are risc. Din păcate, neavând niciunul absolut niciun simptom, suntem perfect fizic, am ales totuşi să ne testăm, deşi procedura de la momentul intrării în ţară nu prevedea asta”, a completat prof.dr. Ingrid Miron.

Aceasta confirmă informaţia conform căreia testul soţului ei a fost pozitiv pentru COVID 19, în timp ce rezultatele acesteia vor apărea în cursul zilei de marţi, 17 martie, dar că se aşteaptă să fie pozitiv, din moment ce au locuit în acest timp în aceeaşi casă. „Suntem de astăzi, de luni după-amiază, la Spitalul de Boli Infecţioase, soţul meu în izolare, iar eu aştept testele, tot în izolare. Şi noi, şi DSP, şi conducerea Spitalului Sf. Maria am respectat procedurile în vigoare şi am acţionat în temeiul de lege valabil pentru data respectivă. Din fericire nu avem semne clinice şi sperăm să rămânem tot aşa”, a conchis medicul.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

Veşti din Lumea Nouă

Alexandru CĂLINESCU

Veşti din Lumea Nouă

Revista Le Point consacră săptămâna aceasta un excelent dosar „noilor fanatici”. E vorba de ravagiile pe care le fac ideologia decolonială, delirul identitar, discursurile dogmatice, cenzura, intimidarea, confuzia întreţinută în mediile universitare etc. E aiuritor ce teze de doctorat se pot susţine acum. Două exemple, printre multe altele: „Decolonizarea lui Venus: mitul naşterii Afroditei, receptarea clasică în Renaştere şi constituirea unui corpus teoretic estetico-decolonial” sau „Studiu queer şi decolonial al literaturii irlandeze”.

Brian May

Neculai SEGHEDIN

Brian May

Da, este vorba de acel Brian May, de la formaţia Queen, cel care a compus „We Will Rock You”, „Save Me”, „Who Wants to Live Forever”, „Too Much Love Will Kill You”, „The Show Must Go On” ş.a. May este, poate, dintre artiştii celebri ai lumii, cel care are şi o briliantă carieră ştiinţifică. 

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Brand mic

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.