Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

EXCLUSIV: Cum au fost ucişi cei doi studenţi la Medicină

GALERIE
dublu-asasinat-roua-iasi-studentidubla-crima-roua-iasi-studenti (3)
  • dublu-asasinat-roua-iasi-studenti
  • dubla-crima-roua-iasi-studenti (3)
- +

Criminalii au pătruns în imobil printr-o ușă la care au spart geamul termopan din dreptul încuietorii. Cei doi tineri au fost luaţi prin surprindere. După ce au fost înjunghiaţi, corpurile lor au fost aduse în aceeaşi cameră şi au fost incendiate. Poliţiştii au ridicat probe ADN de la persoane care erau în anturajul celor doi. Studentul marocan trebuia să se întâlnească vineri cu familia la Bruxelles. Văzând că nu mai ajunge, un tânăr de 25 de ani, rudă cu studentul, a alertat poliţia, care le-a găsit cadavrele în vila în care locuiau cu chirie.

Jurnaliştii Ziarului de Iaşi au aflat detalii in exclusivitate privitor la ancheta uciderii celor doi studenţi de la Medicină, în zona Ciric. Corpurile au fost găsite de către polițiștii Secției 4 Tătărași vineri dimineață la ora 2.30. Din primele informaţii, se pare că au fost mai mulţi ucigaşi care ar fi acţionat concertat. Criminalii ar fi intrat în casa celor doi studenți cu cel puțin 24 – 36 de ore înainte să fie efectuată necropsia corpurilor, adică miercuri sau joi. De altfel, asasinii au intrat în imobil pe una dintre cele două uși ale imobilului. Casa are patru camere, două băi și o bucătărie. De asemenea, se pare că cei doi studenţi, Youssef Ajniyah şi prietena acestuia, Ioana Vanesa Burlacu, au fost luaţi prin surprindere, deoarece ei au fost găsiţi îmbrăcaţi în haine lejere de zi.

Un alt aspect este faptul că tinerii au fugit îngroziţi prin casă, deoarece au fost găsite numeroase urme de sânge în toate camerele imobilului, atât pe pardoseală, pe pereți cât și pe obiecte de mobilier. Cei doi tineri au fost găsiți căzuți lângă patul dintr-un dormitor, în aceeaşi cameră, la etajul imobilului însă ei ar fi fost prinşi şi omorâţi în camere diferite. Cel mai probabil, ucigaşii au pus corpurile împreună pentru a le da foc. În acest sens, în casă a fost găsit un recipient cu lichid inflamabil folosit de obicei la aprinderea cărbunilor grătarului cât și o sticlă din plastic cu un rest de carburant. Corpurile celor două victime erau brăzdate de numeroase lovituri de cuţit, multe de autoapărare.

Imobilul din interior a fost grav afectat de flăcările care au ars mocnit, incendiul stingându-se de la sine. Fumul a afectat toate camerele iar pe corpurile tinerilor se depusese un strat de funingine. De altfel, corpurile celor doi tineri erau groaznic mutilate: numeroase plagi în zona cervicală cât și pe antebrațe. Loviturile ar fi fost repetate atât la el cât și la ea.

Un alt aspect important este că poliţiştii şi procurorii nu au găsit cuţitul cu care au fost omorâţi cei doi, iar asasinii au luat și telefoanele mobile ale victimelor.

Corpurile studenţilor au fost găsite de către poliţişti. Părinţii băiatului au sesizat dispariţia deoarece el trebuia să ajungă la Bruxelles zilele trecute. În cursul zilei de sâmbătă şi duminică, poliţiştii au prelevat probe de ADN de la o parte dintre cunoscuţii şi colegii celor doi tineri ucişi. Şi părinţii băiatului au venit din Belgia şi au fost audiaţi. Ba chiar anchetatorii au audiat şi foştii proprietari de imobile la care studenţii au stat în chirie. Cei doi tineri aveau o relație de un an de zile și se mutaseră în casa de pe Moara de Vând la data de 1 noiembrie.

„Băiatul are vârsta de 25 de ani, iar fata, 23. Cei doi au fost găsiţi morţi, cu multiple plăgi prin înjunghiere. Până la acest moment procesual s-a stabilit că persoana decedată de sex masculin, în vârstă de 25 de ani, cetăţean marocan, era student la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi, iar persoana decedată de sex feminin, în vârstă de 23 de ani, era prietena primului. Descoperirea a fost făcută de organele de poliţie, care au fost informate cu privire la posibila dispariţie a tânărului student, care, în cursul zilei de 10.12.2021, ar fi trebuit să ajungă cu avionul la Bruxelles. Cadavrele prezentau urme de violenţă, iar în imobil s-au identificat urme de ardere. Cei doi studenţi au avut parte de o moarte violentă. După ce au fost ucişi, trupurile le-au fost incendiate”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, Mihaela Apostol.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

Liste electorale

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri