anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

EXCLUSIV Derbedeul ieşean Vandam, vedetă în prestigiosul „Daily Mail“

GALERIE
interlopi clanul Tanase - senator Ionel Agrigoroaei
 • interlopi clanul Tanase - senator Ionel Agrigoroaei
- +

Cazul senatorului ieşean Ionel Agrigoroaei, ameninţat de interlopii din clanul Tănase, a fost preluat de cotidianul britanic „Daily Mail“, unul dintre cele mai importante din Marea Britanie. Subiectul prezentat în exclusivitate de „Ziarul de Iaşi“ a atras zeci de comentarii la adresa romilor de la Iaşi, dar şi a celor din Insulă.

Povestea interlopului care a săpat o groapă în curtea unui senator din Iaşi a ajuns şi în presa din Marea Britanie. Cotidianul „Daily Mail“ a prezentat în ediţia electronică situaţia fără precedent prin care trece de câteva săptămâni parla­mentarul ieşean Ionel Agri­goroaei, cel care este terorizat de către membri ai clanului ţigănesc Tănase.

În ediţia electronică a cotidianului menţionat, jurnaliştii britanici au alocat un spaţiu foarte generos poveştii publicate pentru pri­ma dată de „Ziarul de Iaşi“ (VEZI articolul AICI). Într-un articol intitulat „O bandă de ţigani s-a mutat cu un politician român după ce acesta nu şi-a plătit un împrumut garantat cu 20% din proprietatea sa… şi un tânăr de 18 ani a cumpărat-o de la bancă“, ziariştii de la „Daily Mail“ prezintă modul în care membrii clanului Tănase au ajuns să locuiască în aceeaşi vilă cu Ionel Agrigoroaei, dar şi faptul că în curtea acestuia a fost săpată o groapă despre care interlopii i-au spus senatorului că-i va fi mor­mânt.

Comentarii rasiste

Pe lângă informaţiile detaliate ale acestui caz, „Daily Mail“ a publicat mai multe fotografii cu interlopul Vandam Constantin, ca­re a cumpărat o parte din casa lui Agrigoroaei. De asemenea, au fost postate fotografii şi cu copilul lui Vandam, despre care jurnaliştii en­glezi spun că „se laudă“ cu o poză în care şi-a acoperit bebeluşul cu bani.

Materialul este comentat de câteva zeci de cititori ai „Daily Mail“, majoritatea comentariilor fi­ind tendenţioase la adresa ţiga­nilor din Iaşi, dar şi a celor din Marea Britanie. „Vor fi bineveniţi la Londra în curând de către minunatul nostru Guvern“; „acest tip de comportament îl au toţi cei care au venit aici“; „dacă voi câştiga la loterie voi cumpăra o casă în ve­cinătatea soţilor Cameron (David Cameron este prim-ministrul Re­gatului Unit) şi o voi închiria pe gratis acestor persoane (membrii clanului Tănase n.r.)“, sunt doar câteva dintre mesajele postate pe fo­rumul cotidianului „Daily Mail“.

Vandam la licitaţie

Vandam Constantin a devenit proprietar pe un cat al vilei lui Agrigoroaei în urmă cu câteva luni. Din cauza unui credit neplătit către Piraeus Bank de către firma senatorului, executorii judecăto­reşti au scos la licitaţie corpul C1 al imobilul de pe stradela Scăricica nr. 2, situat la aproximativ 300 de metri de Bojdeuca lui Ion Creangă, în zona Ţicău. A fost scos la licitaţie doar acel cat întrucât doar el fusese pus gaj. După fi­nalizarea procedurilor de executare, Vandam Constantin, care a cumpărat acea parte de casă, s-a mutat acolo, în timp ce în acelaşi imobil continuă să locuiască şi Ionel Agrigoroaei şi familia sa.

Potrivit solicitărilor înaintate autorităţilor, dar şi a declaraţiilor oferite de către Ionel Agrigoroaei, din momentul mutării aici a început o amplă acţiune de intimidare, scopul final fiind, susţine senatorul, vinderea întregului imobil către Vandam la un preţ simbolic. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.