Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Un accident rutier ciudat urmat de o anchetă de pomină

(EXCLUSIV) Dezvăluiri incredibile din dosarul tinerei din Iaşi arestate la două luni după ce ar fi ucis cu maşina un cetăţean

GALERIE
alexandra ozoreanu harlau imagine buna
  • alexandra ozoreanu harlau imagine buna
- +

Ancheta anului la micuţa unitate de Parchet din Hârlău. O tânără din Iaşi a fost trimisă în judecată pentru un accident rutier mortal, pe care susţine însă că nu l-ar fi comis. Procurorii au cheltuit aproape 20.000 de lei pe expertize, filaje şi interceptări, şi sunt siguri de vinovăţia tinerei de 27 de ani, care a fost reţinută la mai bine de două luni de la data la care se presupune că ar fi comis fapta. În tot acest timp, tânăra ar fi încercat să se disculpe: şi-ar fi reparat maşina, ar fi intervenit pe lângă toate prietenele sale să mintă în faţa procurorilor. Ar fi primit chiar şi informaţii din interior, de la un jandarm din Parchet - cercetat acum de magistraţii din Iaşi. Procurorii au tras linie: pe lângă şoferiţă, l-au trimis în judecată pe tatăl acesteia, dar şi trei dintre prietenele ei.

Un dosar de ucidere atipic a fost soluţionat zilele trecute de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârlău. Procurorul-şef al unităţii din micuţul oraş ieşean a trimis în judecată cinci persoane, patru dintre acestea fiind acuzate că ar fi încercat să ajute autoarea unui accident rutier să scape de răspundere penală. Capul de afiş al acestui dosar este Alexandra Oana Ozoreanu (27 de ani), care este acuzată de ucidere din culpă, instigare la mărturie mincinoasă, dar şi pă­răsirea locului accidentului. De mărturie mincinoasă sunt acuzaţi Emil Ozoreanu, tatăl ei, dar şi Florina Lipovanu, Alina-Elena Sumanaru şi Oana Găină. Pro­curorii susţin că au adunat mai multe probe care demonstrează că Alexandra Ozoreanu a comis un accident rutier în urma căruia un bărbat şi-a pierdut viaţa. Tânăra, care este în arest, susţine însă că este nevinovată. 

Accidentul

Evenimentul de la care a pornit acest dosar a avut loc în data de 14 februarie. În acea zi, victima, Mircea Dumitru Brînză, de loc din satul Feteşti, comuna Scobinţi, se afla la domiciliu alături de un alt bărbat, aflân­du-se în stare de ebrietate. Spre seară, Brînză a plecat spre un bar din Scobinţi, unde ar fi continuat să bea. În jurul orei 20.30, spun procurorii, victima a decis să plece de una singură spre domiciliu. Spre casă, ar fi circulat pe partea carosabilă, pe DJ 281, fiind lovit violent de un vehicul. Pentru a demonstra că la volanul maşinii care l-a lovit pe bărbat se afla Alexandra Ozoreanu, pro­curorii din Hârlău au vizionat imagini de pe camerele de supraveghere din zonele apropiate celei în care a avut loc accidentul. Impactul propriu-zis nu a fost surprins de nicio cameră. În ziua respectivă era viscol, iar pe drumul pe care a fost zdrobit Mircea Brînză era zăpadă. O expertiză realizată de anchetatori a relevat că, în momentul im­pactului, viteza cu care s-ar fi putut deplasa Ozoreanu era de circa 36 de kilometri pe oră, în condiţiile în care vizibilitatea era redusă, iar carosabilul era acoperit cu zăpadă. „Susnumita putea preveni producerea accidentului dacă şi-ar fi adaptat viteza funcţie de spaţiu de vi­zibilitate către înainte, fără a putea cuantifica valoarea acestei viteze, cu siguranţă valoarea fiind inferioară cele de 36 km/h. Numitul Brînză Dumitru Mir­cea putea preveni accidentarea sa dacă s-ar fi deplasat, în calitate de pieton, respectând nor­mele legale specifice şi anume cât mai aproape de marginea stângă a carosabilului, raportat la direcţia sa de mers“, se arată în rechizitoriu. Procurorii spun că, imediat după ce l-ar fi lovit pe barbat, Ozoreanu a plecat de la faţa locului. Prezenţa maşinii în zona accidentului, dar şi a femeii în maşina care l-a lovit pe bărbat, este demonstrată, spun procu­rorii, nu doar de imaginile de pe camerele de supraveghere din zona apropiată impactului, ci şi de martori.

Tânăra: Sunt nevinovată

Imediat după impact, tânăra ar fi mers în Hârlău şi ar fi încercat să scape de răspunderea penală. Procurorii au suspiciuni inclusiv că maşina tinerei ar fi suferit reparaţii, astfel încât urmările accidentului asupra acesteia să nu mai fie vizibile. Anchetatorii nu au aflat cine ar fi realizat presupusele reparaţii. De asemenea, anchetatorii au adunat mai multe declaraţii contradictorii în timpul anchetei, considerând că tatăl şi cele trei femei acuzate de măr­turie mincinoasă ar fi dat declaraţii nesincere, atunci când au fost întrebate dacă au văzut-o pe Ozoreanu în ziua respectivă. La rândul ei, Ozoreanu ar fi ofe­rit declaraţii contradictorii atunci când a fost întrebată unde se afla în momentul accidentului. Cum nu aveau decât suspiciuni cu privire la faptul că ar fi autoarea faptei de ucidere din culpă, pro­curorii au obţinut inclusiv interceptarea telefoanelor tinerei. La dosar sunt ataşate stenograme în care Alexandra Ozoreanu le cere martorilor să nu ofere toate de­taliile cerute de organe de anchetă. În timpul cercetărilor, procurorii au aflat că unul dintre jandarmii propriei unităţi i-ar fi spus Alexandrei Ozoreanu că „dosarul e rău, m-am uitat şi eu în dosar“. Jandarmul i-ar fi spus tinerei şi că în dosar s-au realizat interceptări. Anchetatorii au aflat că jandarmul ştia despre acest lucru de la soţia sa, care este grefier la Judecătorie, şi care întoc­mise încheierea prin care se dispusese autorizarea intercep­tărilor. Pentru fapta sa, jandarmul este cercetat în prezent de Parchetul Militar Iaşi.

Oana Ozoreanu a fost reţinută de Parchetul din Hârlău în data de 4 mai, ea fiind şi arestată preventiv o zi mai târziu. Tânăra este în arest şi în prezent, şi spune că este închisă pe nedrept, întrucât nu ar fi comis ea fapta.  „Clienta mea susţine că nu a luat viaţa vreunei persoane de-a lungul existenţei sale, iar asupra fiabilităţii probelor existente la dosarul de «acuzare», mă abţin să comentez“, ne-a transmis avocatul Cristian Con­stantin Curcă, apărătorul tinerei. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri