Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

EXCLUSIV: Gheorghe Nichita şi soţia au decis să se despartă după o căsnicie de 33 ani

GALERIE
nichita
  • nichita
- +

După 33 de ani de căsătorie, primarul Gheorghe Nichita şi soţia sa, Florentina, au hotărât să se despartă. Cei doi au luat decizia de comun acord, după ce au discutat cu cele două fiice pe care le au împreună. Informaţia circula de ceva vreme în cercul de apropiaţi al celor doi, dar nu a putut fi confirmată până acum. Se pare că oficializarea acestei decizii va fi făcută zilele următoare. Ieri, „Ziarul de Iaşi“ l-a contactat pe primar şi i-a cerut un punct de vedere. Primarul a admis că se va despărţi de soţie, de comun acord, şi a acceptat să ne ofere unele detalii legate de acest moment dificil prin care trece familia sa.

Primarul Gheorghe Nichita a acceptat să ne ofere răspunsul la întrebarea noastră tranşantă cât mai succint, rezervându-şi însă dreptul de a nu oferi detalii despre aspectele ce ţin de viaţa personală a familiei sale, dacă el va considera că acestea îi sunt atinse. Vă prezentăm răspunsurile sale în rândurile ce urmează:


ZDI - Divorţaţi? Aţi luat deja o decizie în acest sens?


Gheorghe Nichita: Este o întrebare dură şi dificilă, la care nu aş fi dorit să răspund astăzi. Dar poate că e mai bine că mi-o adresaţi dumneavoastră. În mod normal, viaţa privată a familiei mele nu ar trebui să fie subiect de presă, dar ştiu pe de altă parte că nimic nu vă împiedică să scrieţi despre asta. Aşa că mai bine spun eu ce simt, şi am rugămintea să nu exageraţi. Răspunsul este „Din nefericire, da“. Şi o spun cu un amestec de regret şi speranţă. Regret pentru partea care, aş putea spune, mi se datorează din această decizie, şi mă refer aici la faptul că nu am fost întotdeauna poate suficient de atent şi de aplecat asupra comunicării din cadrul familiei, mai ales în ultimii ani, când copiii au crescut şi mi s-a părut că totul merge de la sine, aşa că m-am dedicat integral muncii susţinute, atât în administraţie, cât şi în politică. Apoi, sunt lucrurile care însoţesc de obicei implicarea totală într-o cauză sau un proiect. S-a întâmplat cumva că am adus acasă, fără să-mi dau seama, şi am expus familia atmosferei mizere din lumea politicii. Soţia şi fetele au fost ţinte ale adversarilor, ajungându-se până acolo încât să fie urmărite zi şi noapte, să fie insultate... Iar toate acestea lasă urme. Şi sigur că am discutat şi am spus că trebuie să fim tari, că aşa este dacă te implici în politică. Dar nu a fost suficient, şi nu am sesizat la timp că, chiar dacă atacurile furibunde mă imunizau, şi chiar dacă suportul soţiei şi al fetelor mele a fost total şi admirabil, nu aveam dreptul să expun toată familia acestei situaţii. Nu vreau să intru în amănunte, ştiţi, e totuşi viaţa noastră privată. Nici nu vreau să par a fi o victimă a politicii, care mi-a adus şi satisfacţii. Dar încercam să vă descriu sentimentul de regret care mă încearcă.


ZDI - Deci, vă veţi despărţi de soţia dumneavoastră?


Gheorghe Nichita: Lăsaţi-mă să termin ce am început, vă rog să nu forţaţi şi să nu căutaţi senzaţionalul. Am spus şi de speranţă, şi să ştiţi că nu e o vorbă în vânt. Am luat această decizie patru oameni: eu, Florentina - soţia mea, şi cele două fiice ale noastre, care acum sunt mari, una are 31 de ani şi cealaltă are 27. Am ajuns la mai multe concluzii, şi am să vă spun câteva dintre ele. Mai întâi, că fiind împreună de aproape 33 de ani, nimic nu ne mai poate despărţi, vom fi în continuare apropiaţi unii de alţii. Ne ştim bine nevoile şi dorinţele, şi vom avea grijă unii de alţii, chiar dacă nu vom mai locui împreună. Apoi, că atât eu, cât şi Florentina avem parcursul nostru profesional, calea noastră de împlinire, care ne motivează şi ne dă satisfacţii. Rămânem prieteni şi ne vom sprijini reciproc, fără îndoială. Şi, nu în ultimul rând, avem doi copii cu o putere de înţelegere, maturitate şi analiză incredibile. Mă las fără nici o reţinere la judecata lor. Munca susţinută pe toate planurile, campaniile electorale una după alta, evenimentele în care am fost şi sunt implicat m-au făcut să nu realizez cât de repede a trecut timpul. În fine, nu vreau să o lungim prea mult, cred că mi-am făcut datoria şi am spus ceea ce consider că trebuie spus public. În rest, este treaba noastră, şi m-ar bucura dacă presa ar respecta dreptul nostru la intimitate, la viaţă privată şi discreţie.


„Ziarul de Iaşi“ a mai pus primarului câteva întrebări pe care am considerat că s-ar fi impus din punct de vedere jurnalistic, dar la care nu am mai primit răspuns. Gheorghe Nichita a considerat că doar cele de mai sus trebuie spuse public, restul aspectelor ţinând integral de viaţa sa privată.Mai trebuie menţionat că Florentina Nichita, soţia primarului, o prezenţă extrem de discretă în viaţa publică, este de mulţi ani profesor titular la Colegiul Agricol şi de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi“ din Copou, unde predă Agricultura ecologică.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri