anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 25.09.2020

(EXCLUSIV) Jaful de la Altex: hoţii vor plăti 10 ani, câte 150 de euro pe lună, ca să scape de belea

GALERIE
Spargere Carrefour (2)
  • Spargere Carrefour (2)
- +

Situaţie explozivă în dosarul celui mai tare furt din Iaşi, din ultimii ani. Hoţii care au furat electronice de peste 600.000 de lei de la Altex vor plăti prejudiciul în rate ce vor dura până la 10 ani. Angajamentele de plată au fost încheiate cu o firmă de asigurări, care a despăgubit Altex în urma jafului. Hoţii au fost şi eliberaţi din puşcărie.

 Dosarul jafului de electronice pus la punct de Dan Trăistiuţă, Marius Măcăşoi, Valentin Panait şi  Daniel Florin Stăiculescu a fost finalizat de judecătorii ieşeni. Magistraţii ieşeni au ţinut cont de faptul că primii trei hoţi au fost de acord să plătească prejudiciul produs firmei Altex şi i-au condamnat pe aceştia la pedepse aparent mici, cuprinse între 3 ani şi 8 luni şi 4 ani de închisoare. De asemenea, Trăistiuţă, Măcă­şoi şi Stăiculescu au fost şi eliberaţi din arest preventiv, fiind în prezent în arest la domiciliu, urmând ca perioada de „detenţie“ de acasă să fie scăzută atunci când pedeapsa va rămâne definitivă. În privinţa prejudiciului, judecătorii ieşeni au constatat că Altex a fost despăgubită de o firmă de asigurări, care la rândul ei s-a îndreptat împotriva hoţilor. Mă­căşoi şi Panait au semnat cu firma de asi­gurări angajamente prin care se obligă să îşi achite în tare datoria. „Subsemnatul Măcăşoi Cristian Marius în calitate de inculpat îmi iau angajamentul de a plăti suma de 111.594,50 lei Societăţii Generali România“, se arată în angajamentul semnat de hoţ. Acesta a plătit 10.000 de euro atunci când a semnat angajamentul şi va plăti restul în rate de câte 150 de euro pe lună, începând cu luna ianuarie. În cazul lui Trăistiuţă, ju­decătorii au dispus punerea sub sechestru a două maşini Voskwagen: Touareg şi Golf. Cel de-al patrulea hoţ nu a fost încă prins, şi pentru el s-a disjuns dosarul. 

Care au fost faptele 

Potrivit rechizitoriului, cei patru au o relaţie de prietenie de aproximativ doi ani, ei stabilind să spargă un magazin din Iaşi în luna noiembrie 2015, atunci când s-au întâlnit în oraşul Câmpulung din judeţul Ar­geş. Ulterior, la finele lunii noiembrie, tinerii au participat la botezul fiicei lui Trăistiuţă, din Leţcani, punând la punct detaliile jafului. În rechizitoriu se menţionează că, pe 3 decembrie, Dan Trăistiuţă a mers la maga­zinul Dedeman din Valea Lupului, de unde a cumpărat o scară metalică, dar şi o funie şi un levier. În noaptea de 4 spre 5 decembrie, cei patru au plecat cu două maşini spre complexul Era oprind la aproximativ 500 de metri de magazin şi deplasându-se pe jos până la clădire. S-au urcat pe acoperişul magazinului şi au tăiat cu un foarfece o bucată din acoperişul metalic, după care Stăiculescu, având faţa acoperită cu o mască, a coborât pe o funie în magazin şi a sustras laptopurile şi telefoanele. A doua zi au împărţit bunurile şi au plecat fiecare în oraşe diferite din ţară încercând să comercializeze bunurile. În rechizitoriu se precizează că poliţiştii au început investigaţia în acest caz după ce au reuşit să afle că funia, levierul şi scara găsite în magazin fuseseră cumpărate de la Dedeman. Poliţiştii au cerut reprezentanţilor acestui magazin să le pună la dispoziţie facturile aferente acelor bunuri, precum şi imaginile de pe camerele de supraveghere din momentul comercializării lor. Aşa au ajuns la Dan Trăistiuţă, care a fost reţinut la data de 14 decembrie şi depus în arest. Iniţial, acesta nu a vrut să colaboreze cu anchetatorii, însă, în cele din urmă, Trăistiuţă a indicat procurorilor şi care au fost complicii săi. În total, cei patru au sustras 87 de laptopuri şi 190 de telefoane inteligente.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Patriotismul la români faţă în faţă cu cocina umană din păduri

Dan CONSTANTIN

Patriotismul la români faţă în faţă cu cocina umană din păduri

Peisajul din pădurile noastre frumoase, atâtea câte au mai rămas, este unul apocaliptic. Cel mai probabil puştii abia născuţi se vor obişnui cu acest peisaj şi vor crede că aşa ceva este normal şi de fapt asta este natura.

Filmuletul zilei

opinii

Ghidul bunului alegător

Alexandru CĂLINESCU

Ghidul bunului alegător

Cartea lui Cristian Preda este un ghid extrem de util pentru cei care doresc să înţeleagă mecanismele democraţiei. Iar atunci când votează, să o facă în cunoştinţă de cauză.

Partidul şpăgar electoral

Nicolae CREŢU

Partidul şpăgar electoral

S-a tot vorbit şi scris despre şpaga electorală. De-a lungul scurselor decenii de „democraţie” românească, postceauşistă. 

Folcloristică

Codrin Liviu CUȚITARU

Folcloristică

„Tremurând, un băietan s-a ridicat şi a spus, în încuviinţarea îngrozită a întregului amfiteatru, că nu făcuseră altceva decât să scrie ce învăţaseră din notiţele Pravoslavinei, ea fiind singura care le avea integral... În aritmie cardiacă, privind-o feroce pe Ţăcănel, am reuşit să îngaim o singură întrebare - Şi cu calul, cu calul cum e? Cu ochi de căprioară rănită, studenta a sărit în picioare şi a nechezat solemn - Mihahaha!”

pulspulspuls

Poveste cu șpioni roşii infiltraţi la Iaşi. Ce treabă are asta cu premarele?

Poveste cu șpioni roşii infiltraţi la Iaşi. Ce treabă are asta cu premarele?

Apropo de manifestaţiile împotriva măştii de protecţie care au loc în ultima perioadă la Bucureşti, despre care presa din Bucureşti a prezentat dovezi clare că au în spate nu numai imbolduri, dar şi bănuţi dinspre Moscova, voi aţi observat ceva ciudat, bizar, ce am văzut şi noi? 

Caricatura zilei

Teleportare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.