EXCLUSIV: Mama care a încercat să-şi omoare fiul de 8 ani, profesoară de religie!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 20.10.2021

Amănunte cutremurătoare în cazul ieşencei care a vrut să se sinucidă alături de fiul de 8 ani

EXCLUSIV: Mama care a încercat să-şi omoare fiul de 8 ani, profesoară de religie!

GALERIE
plecare
  • plecare
- +

Ieşeanca a fost externată din spital, iar fiul ei a ieşit ieri din comă. Femeia de 36 de ani i-a dat un „cocktail ucigaş“ fiului, apoi a luat şi ea barbiturice în scop sinucigaş. Norocul celor doi: au fost descoperiţi la timp de un membru al familiei. Poliţia continuă ancheta.

Amănunte surprinzătoare ies la iveală în cazul ieşencei care decis să plece pe cealaltă lume alături de fiul ei şi a încercat să-l omoare cu medicamente, iar apoi a luat şi ea o supradoză. Povestea terifiantă a familiei Benchea a fost prezentată ieri, în exclusivitate, de „Ziarul de Iaşi“. Articolul descria drama unei mame depresive, care nu a mai suportat greutăţile vieţii şi a apelat la suicid. Nu şi-a putut lăsa însă copilul singur, luând decizia de a-l omorî şi pe acesta. Salvarea a venit din partea bunicului băieţe­lu­lui de doar opt ani, care i-a găsit la timp în casă, înainte ca sedati­vele puternice ingerate să-i omoa­re.

 

CITIŢI POVESTEA CUTREMURĂTOARE

 

Rudele: A fost o profesoară model

Chiar dacă atât mama, cât şi copilul se află în stare mai bună acum, cazul este departe de fi clarificat, iar anchetele demarate se află abia la început. Un detaliu surprinzător, poate chiar şocant, este meseria de bază a ieşencei. Înainte de a deveni asistentul personal al mamei sale, foarte bolnavă, femeia cu probleme psihice a fost profesoară. Şi nu a predat orice materie, ci Religia, vorbin­du-le de nenumărate ori elevilor săi despre sinucidere şi despre păcatul pe care-l face o persoană care decide să-şi ia viaţa. De altfel, suicidul nu este acceptat de Biserică, iar cei care recurg la un asemenea gest nu au parte în timpul înmormântării de slujba specifică, iar preotul nu rosteşte numele celui care a părăsit lumea. Rudele ieşencei susţin că a fost o profesoară model, l-a iubit dintotdeauna pe Dumnezeu, era credincioasă şi nu-şi dau seama cum de a avut curaj să facă aşa ceva. Mo­ti­vele tentativei de crimă şi de suicid vor fi aflate însă, doarece mama şi-a revenit şi a fost exter­na­tă de la Spitalul „Sfântul Spiri­don“, acolo unde a ajuns incon­ştientă după incident. „Pacienta în vârstă de 36 de ani a primit îngrijiri medicale şi s-a recuperat complet. A părăsit unitatea medi­cală şi a plecat la Spitalul de Psi­hiatrie, unde va beneficia de ajutor specializat. Poliţia a fost aici, a făcut o anchetă, a cerut documente medicale şi atât. Restul nu mai ţine de noi“, a precizat conf. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD. Chiar dacă ieşean­ca şi-a dorit ca ea şi fiul ei să moară împreună, planul nu i-a re­uşit, ambii fiind acum în stare bună. În cursul zilei de ieri, bă­ieţelul a ieşit din comă şi a fost stabilizat. El va rămâne însă internat, pentru tratament şi monito­rizare, iar apoi cei responsabili vor decide dacă se poate întoarce în sânul familiei.

„Atunci când a ajuns în UPU, starea lui era critică. Era în comă profundă, iar analizele toxicologice au arătat că a luat o serie de medicamente antidepresive. Ma­ma acestuia a recunoscut că ea l-a forţat să ia acele medicamente, iar Poliţia investighează cazul. Pa­cientul este stabil acum, nu mai este intubat şi venital mecanic, s-a trezit din comă şi este conştient. Prognosticul este favorabil“, a precizat dr. Lucian Cernahoschi, purtător de cuvânt al Spitalului Cli­nic de Copii. Cazul nu a intrat doar în atenţia Poliţiei, ci şi a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Iaşi. „Vom evalua situa­ţia, pentru a constata dacă minorul se va întoarce în sânul fa­miliei sau dacă va intra în măsură de plasament. Vom încerca să ajutăm familia să treacă peste acest episod, să se acorde consiliere şi sprijin psihologic, dacă va fi cazul“, a precizat Angelina Ena­che, purtător de cuvânt al DGASPC Iaşi. Mama băiatului a ajuns la Spitalul „Socola“, unde va fi supusă unei expertize psihiatrice, pentru a se constata dacă a avut sau nu discernământ în momentul comiterii faptei. De asemenea, acesta va primi tratament pentru sindromul depresiv de care suferă.

„De o săptămână plângea mereu“

Rudele susţin că boala i-a luat minţile şi că nimic nu s-ar fi petrecut dacă femeia ar fi mers la specialişti şi ar fi primit ajutor. De ceva timp, acesta ameninţa că se va sinucide şi spunea că-şi va lua şi copilul cu ea, pentru a nu-l lăsa singur pe lume, să trăiască în suferinţă. Potrivit tatălui femeii, la baza suicidului nu ar fi stat doar gândul că soţul a părăsit-o, ci şi moartea mamei sale. Totul ar fi fost condimentat cu răutăţile oa­menilor din jur. „Spunea că nu mai rezistă, că nu mai suportă ca cei din jur să o privească cu milă, cu silă, pentru că este o mamă singură, că nu mai are serviciu şi nici soţ. Nu am ştiut nimic despre zbuciumul ei. Mai spunea uneori că s-a săturat şi că vrea să moară, dar nu am luat-o în serios. În urmă cu o săptămână a început să fie tot mai tristă şi plângea me­reu“, a precizat tatăl femeii depresive. Acesta susţine că minorul nu ar trebui luat din familie. „Fiica mea are nevoie de tratament. Dacă va primi ajutor de la me­dici, îşi va reveni“, a adăugat bărbatul. Deşi femeia suferea de mai mult timp de depresie nediagnosticată, specialiştii susţin că apro­pierea primăverii este lucrul care i-a dat „curaj“, deoarece în această perioadă apar schimbările hormonale, iar afecţiunile psihice netratate se accentuează.

În primele două luni ale acestui an, 580 de persoane cu depresie au ajuns la Spitalul „Socola“, iar anul trecut, numărul pacienţilor diagnosticaţi cu această afecţiune a fost de aproximativ 6.000.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Fraţii de cruce strâmbă

Cătălin ONOFREI

Fraţii de cruce strâmbă

Cum ar arăta un stat condus de nişte microbişti ce-şi fac cruce în timp ce înjură?

Filmuletul zilei

opinii

Dacii liberi

Briscan ZARA

Dacii liberi

Precum oamenii din Neanderthal, peste doar 50 de ani se va pomeni despre românii din spaţiul carpato-danubiano-pontic ca despre o naţie dispărută care a locuit câteva sute de ani pe aceste meleaguri. Pandemia de coronavirus va fi ca o linie roşie de hotar în istorie văzută ca punct final de eliminare a lor.

Corigenţi la sănătate şi bunăstare socială

Ciprian IFTIMOAEI

Corigenţi la sănătate şi bunăstare socială

Oficiul de statistică al UE, Eurostat, a diseminat recent indicatorul AROPE care arată că România este cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană, cu 35,8% din populaţie în risc de sărăcie sau excluziune socială, în anul 2020. 

Un geniu

Nichita DANILOV

Un geniu

Aici ar trebui să depună jurământul atât preşedintele, cât şi tot guvernul României, a spus el. Da, aici, în fosta închisoare de la Sighet, unde se mai aud scâncetele şi urletele foştilor deţinuţi politici care au fost supuşi la privaţiuni şi chinuri inimaginabile, tocmai ca să avem acum o temelie pentru a ne clădi noua democraţie şi noua societate...

pulspulspuls

Cum a luat deputata Berescu faţa altora mai în pole position

Cum a luat deputata Berescu faţa altora mai în pole position

Pentru că, iată, Cioloş tocmai a depus ieri lista şi programul guvernului său în parlament, unde în următoarele zile se va decide prin vot dacă merge echipa asta înainte au ba, şi pentru că avem un ieşean pe acea listă, am zis că musai să-l chestionăm olecuţă pe amicul Archibald Tănase despre subiect, în calitatea lui onorabilă de om cu doftorat în sforăraie politică. 

Caricatura zilei

Certificate

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.