EXCLUSIV O scrisoare pierdută, varianta Spitalul CF Iași. Dr. Glod așteaptă de 5 luni numirea ca manager, dar hârtiile „s-au pierdut pe drum”

miercuri, 29 mai 2024, 03:01
5 MIN
 EXCLUSIV O scrisoare pierdută, varianta Spitalul CF Iași. Dr. Glod așteaptă de 5 luni numirea ca manager, dar hârtiile „s-au pierdut pe drum”

O situație nemaiîntâlnită în sistemul sanitar ieșean: un manager de spital așteaptă de luni bune să îi vină decizia de numire în funcție, după ce a câștigat concursul. Este vorba despre Spitalul CF Iași, unde dr. Mihai Glod a câștigat concursul pentru funcția de manager în decembrie 2023, concurs la care a mai concurat și dr. Cristina Mitrofan.

Aceasta din urmă a rămas manager interimar până în prezent. Ba mai mult, sursele „Ziarului de Iași” au explicat că zilele acestea, la minister, se pregătește ordinul de ministru de prelungire a interimatului dr. Cristina Mitrofan pentru încă șase luni.

Hârtiile au plecat, dar s-au pierdut pe drum

„Ziarul de Iași” a scris în repetate rânduri despre concursul de ocupare a funcției de manager la Spitalul CF din Iași de la finalul anului trecut, când cei doi candidați înscriși au fost dr. Mihai Glod și dr. Cristina Mitrofan. După contestații depuse la fiecare probă și o competiție strânsă, într-un final câștigător a ieșit dr. Glod, care a mai condus unitatea medicală pentru mai bine de zece ani, înainte de a fi demis, fără explicații, și înlocuit interimar cu dr. Cristina Mitrofan. Diferența între cei doi candidați a fost de doar 30 de sutimi.

Conform informațiilor publicației noastre, la mijlocul lunii ianuarie toată documentația, care avea avizele necesare la nivelul structurilor administrative ale spitalelor și a Consiliului de Administrație, a fost trimisă de către Spitalul CF către Ministerul Transportorilor. Au trecut aproape cinci luni de la momentul respectiv, fără ca ministerul să ia act de concursul respectiv și să semneze ordinul de numire în funcție a dr. Mihai Glod. Acesta din urmă a trimisă o adresă, în urmă cu mai multe luni, către minister și către Consiliul de Administrație, pentru a înțelege de ce nu au avansat în vreun fel lucrurile.

CITEȘTE ȘI: Surpriză la Spitalul CFR: 3 sutimi diferenţă. După ce iniţial fusese exclus din cursă, dr. Mihai Glod a câştigat concursul de manager

Răspunsul Consiliului de Administrație, consultat și de către publicația noastră, spunea că toată documentația a fost transmisă către București, existând și număr de înregistrare și date de curierat care au confirmat livrarea. La Ministrul Transporturilor documentele au ajuns, dar răspunsul neoficial primit de către managerul care nu a fost numit încă în funcție și de Consiliul de Administrație este că „s-au rătăcit undeva de la secretariatul ministerului, către cabinetul ministrului”. Mai mult, aceleași surse spun că, acum, se pregătește emiterea unui ordin de ministru pentru prelungirea cu încă șase luni a interimatului dr. Cristina Mitrofan la conducerea spitalului, acesta urmând să expire pe data de 11 iunie.

Dr. Mitrofan a refuzat dialogul: a blocat toate canalele de comunicare

Reporterul „Ziarul de Iași” a discutat cu doi reprezentanți din Ministerul Transporturilor, care au spus că nu știu nimic despre situația de la Iași, dar că „e imposibil ca documente să se piardă în sediul ministerului”. Am transmis o solicitare scrisă pentru clarificarea situației la care nu ni s-a răspuns până la publicarea acestui material. Vom reveni atunci când vom avea răspunsul de la București. La rândul său, dr. Mihai Glod a precizat că preferă să nu comenteze situația până când aceasta nu se clarifică, dar a menționat că este pregătit să meargă în instanță să își ceară drepturile, dacă va fi cazul.

Dr. Cristina Mitrofan nu a răspuns inițial apelurilor noastre telefonice, ulterior numărul acesteia de telefon a început să sune într-una ocupat. Mesajele pe WhatsApp apar doar ca fiind trimise, nu și recepționate, ceea ce înseamnă că a blocat numărul de telefon al reporterului „Ziarului de Iași”. Am încercat să o contactăm și pe platforma Messenger, dar la cinci minute după primirea mesajelor a blocat conturile tuturor celor care i-au scris. Ulterior, la o zi distanță, a deblocat comunicarea pe Messenger, dar tot nu a răspuns la mesaje.

Am încercat insistent să o contactăm pe dr. Cristina Mitrofan pentru că mai mulți angajați ai spitalului s-au plâns de faptul că există o întreagă „schimbare masivă în rândul angajaților”, după ce aceasta și-a dat demisia. Medicii și personalul administrativ care au discutat cu noi, sub condiția protejării identității, au precizat că există un sentiment „de frică” în rândul tuturor, dar și de confuzie. Aceștia nu au înțeles de ce nu s-a schimbat managerul, deși dr. Mihai Glod a câștigat concursul, iar apoi nu au înțeles de ce spitalul derulează concursuri de angajări și sunt modificări semnificative de personal în această perioadă.

Plecări și concedieri pe bandă rulantă din funcții cheie

Pentru că, din ianuarie încoace, din informațiile „Ziarului de Iași”, au fost concediat directorul economic, cel financiar-contabil, directorul medical în funcție și-a dat demisia. A fost tăiat contractul de colaborare cu cabinetul de avocatură care ținea partea juridică a unității medicale și care reprezenta spitalul și în instanță, aceeași fiind situația și în cazul unei farmaciste care lucra de 14 ani la CF Iași și era considerată una dintre cele mai bune angajate din secția ei. În același timp, șeful serviciului administrativ este de trei săptămâni în concediu medical.

„Totul s-a blocat la o hârtie, din ce ni s-a comunicat. Din Consiliul de Administrație a plecat tot, inclusiv solicitarea de validare. Undeva, în minister, lucrurile s-a blocat”, a precizat unul dintre membrii CA pentru „Ziarul de Iași”.

În paralel cu funcția pe care o ocupă, dr. Cristina Mitrofan este în această perioadă și în campanie electorală, figurând pe poziția 9 în rândul candidaților Partidului Social Democrat pentru Consiliul Local Iași. Lista este deschisă de Bogdan Balanișcu, candidatul PSD Iași pentru Primăria Municipiului Iași. Reamintim faptul că Spitalul CF Iași aparține de Ministerul Transporturilor, care este condus de social-democratul Sorin Grindeanu.

CITESTE SI: EXCLUSIV – Concurs cu cântec şi scandal pentru funcţia de manager la Spitalul CF: anunţ ascuns, cerinţe dispărute şi presiuni pe candidaţi

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii