Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

EXCLUSIV Percheziţii la clanul Tănase. Vila „Păroasei” din centrul Iaşului, răscolită de mascaţi FOTO – VIDEO

GALERIE
paroasa2paroasaparoasa1
  • paroasa2
  • paroasa
  • paroasa1
- +

Începând din această dimineaţă una din casele clanului Tănase aflată pe strada Zlataust, de lângă Poliţia Municipală a fost percheziţionată în cadrului unui dosar privind infracţiuni asociate crimei organizate. Aici locuiește Belgian Tănase, fratele lui Cosmos Tănase, considerat a fi liderul clanului de interlopi. 

Poliţiştii de la Criminalitate Organizată Iași (BCCO) şi procurori DIICOT Iaşi au descins în vila respectivă unde locuiesc soţul celei cunoscute drept „Păroasa”, decedată în anul 2013, şi cei şase copii – cinci fete şi un băiat. Acesta din urmă, în vârstă de 20 de ani, ar fi vizat în anchetă. La fata locului si-a facut aparitia si liderul clanului, Cosmos Tanase. Acesta a venit la percheziții într-un autoturism Mercedes însă nu a intrat în casa fratelui său, și în care se aflau anchetatorii. 

După câteva ore de percheziții, în jurul orei 16, polițiștii și procurorii au  dus la audieri un tânăr, încătușat. Cel mai probabil, acesta este fiul lui Belgian Tănase.

Casa vizată de către anchetatori este opulentă, cu gard înalt iar în interior locuiesc mai multe familii. Polițiștii au percheziționat vila cu etaj apoi au ridicat câteva bunuri și au dus la audieri o persoană. De asemenea, la percheziții a fost prezent și un avocat.

În casa respectivă a trăit ”Păroasa”, adică Mariana Ciubotariu, care a murit în anul 2013, la vârsta de doar 28 de ani. Ea a murit pe masa de operație, în timpul unei operații de mărire a sânilor și a lăsat în urmă șase copii.

”La data de 3 februarie 2022, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, au efectuat 26 de percheziții domiciliare, în municipiul  București și județele Iași, Arad, Teleorman, Botoșani, Argeș, Vrancea și Ilfov, într-o cauză penală având ca obiect comiterea infracțiunilor de  constituirea unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2015 - 2017, membrii unui grup infracțional organizat ar fi deținut date cu privire la carduri bancare aparținând unor persoane din diverse țări, cu care ar fi efectuat operațiuni financiare în mod fraudulos, respectiv ar fi achiziționat diverse bunuri de la agenți comerciali din străinătate, bunurile fiind livrate pe teritoriul României, prin intermediul firmelor de curierat.

Datele de identificare ale cardurilor bancare ar fi fost obţinute în mod ilegal, fie prin achiziţionarea lor de pe diverse site-uri de specialitate, fie prin accesarea în mod ilegal a unor diverse platforme online.

Prejudiciul estimativ, cauzat de membrii grupului infracțional organizat, stabilit până în prezent, este de 300.000 de euro.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava au fost conduse, în vederea audierii, 15 persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. București, B.C.C.O. Iași, B.C.C.O. Pitești, S.C.C.O. Arad, S.C.C.O. Teleorman, S.C.C.O. Ilfov și S.C.C.O. Vrancea, al luptătorilor din cadrul S.A.S. Botoșani, S.A.S. Iași, S.A.S. Teleorman și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Alexandru cel Bun” Bacău, B.S.I.J. București, I.J.J. Teleorman și I.J.J. Argeș.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor.

 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri