Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

EXCLUSIV - Poliţistul de la „Trupe speciale“ înjunghiat de interlopi: 3 variante năucitoare

GALERIE
Skin
  • Skin
- +

Turnură interesantă şi bizară în ancheta din cazul bătăii din clubul Skin, în care un poliţist de la trupele speciale a fost înjunghiat: fugit după scandal în Franţa, prietenul interlopului Talabă s-a întors acasă şi, surpriză, vrea să ia totul asupra lui. Constantin Grigoriu, zis „Schelet“, spune că el este cel care a făcut-o KO pe prietena poliţistului şi că tot el l-ar fi înjunghiat pe acesta în faţa Spitalului „Sf. Spiridon“. El vine însă cu unele informaţii care pun cazul într-o cu totul altă lumină: îl acuză pe poliţist că ar fi bătut, cu puţin timp înainte, un barman din clubul Fratelli, şi că l-a făcut KO pe un tânăr în Cafeneaua Piaţa Unirii. Totul acum se bate cap în cap: în declaraţia dată de poliţist anchetatorilor, acesta l-a indicat clar pe Talabă ca fiind cel ce a lovit-o pe iubita lui în faţa spitalului, şi tot el l-ar fi înjunghiat cu un cuţit. Anchetatorii îl suspectează pe „Schelet“ că minte, şi l-au plasat în arest la domiciliu. Pentru că acel scandal a avut o audienţă record în rândul cititorilor, „Ziarul de Iaşi“ vine astăzi cu o serie de declaraţii în exclusivitate, care pun cazul, situaţia poliţistului, dar şi a interlopilor, într-o cu totul altă lumină decât până acum.

Proaspăt întors din Franţa, Constantin Grigoriu, zis şi „Schelet“, pare a fi un martor cheie în anchetă, însă nu este crezut de anchetatori. În declaraţia pe care a dat-o în faţa procurorilor, zilele trecute, acesta spune încă din prima propoziţie că nu a fugit (n.r. - el a plecat în Franţa şi s-a întors în urmă cu două săptămâni), plecarea lui fiind programată.

„Biletul de avion îl aveam cumpărat de joi pentru luni dimineaţă, şi nu m-am sustras (n.r. - cercetărilor poliţiei), aşa cum se spune“, afirmă Grigoriu. Evident, acesta spune că, în clubul Skin, bătaia a început-o poliţistul Iulian Dumitraş, care i-ar fi „administrat“ o lovitură prietenului său, Radu Holban, zis „Talabă“, în urma unei discuţii aprinse, în faţa barului.

Varianta lui „Schelet“

„Eu eram atunci cu ochii în telefon. Când ridic ochii, îl văd pe Dumitraş cum îl împinge pe prietenul meu cu o mână de gât, la care prietenul meu Radu a dus mâna stângă spre obraz şi a făcut un gest în sensul că nu-i frumos. Dumitraş i-a dat lui Radu o lovitură cu pumnul, şi prietenul meu ar fi trebuit să cadă la pământ, atât de intensă a fost lovitura, iar eu am băgat telefonul în buzunar, am făcut un pas în lateral şi l-am lovit pe Dumitraş cu mâna dreaptă, o singură dată“, explică „Schelet“.

Acesta a precizat că imediat a fost luat de agenţii de pază ai clubului şi dat afară, pe uşa din spate. Acolo, în timp ce fuma o ţigară, a auzit că poliţistul şi Talabă s-au bătut în „cealaltă parte“ a clubului. S-a urcat într-un taxi şi a mers la Spitalul „Sf. Spiridon“, unde aflase că urma să se ducă prietenul lui. După câteva minute, Grigoriu spune că acolo a apărut un taxi în care se aflau poliţistul Dumitraş şi o fată, apoi a apărut şi „Talabă“, prietenul lui.

„Dumitraş a sărit din taxi, eu m-am retras un pic, prietentul meu Radu s-a dat jos din taxi şi era plin de sânge, iar Dumitraş a început să îi spună «Nu ştii cine sunt eu... Ce vă fac...», şi era foarte nervos. Apoi, Dumitraş s-a apropiat de Radu şi l-a lovit cu pumnul, Radu a căzut jos, dar Dumitraş îl lovea în continuare aplicându-i nenumărate lovituri cu mâinile şi picioarele. S-a dat jos o fată din taxiul care îl adusese pe Dumitraş, eu m-am dus să intervin, fata s-a agăţat de mine, şi am lovit-o pe aceasta fără să vreau, iar ea ţipa la Dumitraş să stea cuminte, că nu este frumos, şi să înceteze. Eu am agăţat-o, dar nu ştiu cum. Atunci, Dumitraş şi-a îndreptat atenţia spre mine, a văzut fata care a căzut jos, Radu a luat-o la fugă la vale, taxiul cu care a venit Radu a plecat. Dumitraş a venit şi s-a confruntat cu mine. Eu, lucrând la bar, folosesc o sculă (n.r. - briceag multifuncţional) şi pe care o aveam în buzunar întrucât lucrasem toată ziua. Am băgat mâna în buzunar instinctiv, am apucat briceagul, am dat cu mâna dreaptă de trei ori, ca să mă apăr, nu l-am deschis, nici nu am avut intenţia asta, ci pur şi simplu l-am luat ca să am ceva în mână, de frică, pentru că Dumitraş avea un fizic foarte impunător, şi era agresiv. Am dat de două-trei ori, în aer, nu ştiu unde am dat, de disperare, pentru că nu a fost ceva calculat, după care am fugit, am luat un taxi, şi l-am luat pe Radu din staţia Independenţei, unde sunt covrigi. Acesta era plin de sânge“, a relatat „Schelet“ anchetatorilor.

În prezent, Constantin Grigoriu se află în arest la domiciliu.

„Soluţia magistraţilor de la Tribunalul Iaşi de admitere a propunerii de arestare preventivă, dispunând plasarea clientului meu sub măsura arestului la domiciliu, este legală şi echitabilă. Arestarea preventivă este măsura excepţională, iar în această situaţie, prin raportare la încadrarea juridică dată faptei şi la perioada de timp care a trecut de la momentul incidentului, plasarea inculpatului în arest preventiv apărea ca fiind excesivă. Nu există la acest moment pericolul social concret, actual şi iminent pentru ordinea publică , de natură să justifice o măsură ultimativă ca arestarea preventivă“, a precizat avocata Anca Drăgoi, care îl reprezintă pe Grigoriu.

În mărturia semnată de Grigoriu „Schelet“, acesta a ţinut să mai precizeze că, în seara scandalului, nu a ştiut cine este Iulian Dumitraş, însă apoi a aflat.

„Ulterior, am aflat cine este şi ce fel de persoană este, până atunci nu l-am văzut în viaţa mea. Două precizări pot să fac: cu o lună de zile înainte de incidentul de sâmbătă seara, Dumitraş a bătut un ospătar în clubul Fratelli, şi s-a împăcat ulterior cu acesta, pot aduce dovezi în acest sens. Cu două săptămâni înainte, la Cafeneaua Piaţa Unirii, Dumitraş a lovit un băiat, pe nume Roşcat, cu picioarele, i-a dat două picioare şi acesta a dormit două ore acolo. Pot aduce dovezi şi cu privire la acest aspect“, a declarat Grigoriu.   

Varianta lui „Talabă“

Care este varianta lui Radu „Talabă“? În declaraţia dată anchetatorilor, acesta spune că poliţistul Iulian Dumitraş a început conflictul din club, apoi susţine că, deşi a fost la Spitalul „Sf. Spiridon“, acolo nu s-a întâlnit cu nimeni. De asemenea, el neagă că l-ar fi înjunghiat pe Iulian Dumitraş.

„Talabă“ îşi începe mărturisirea precizând că, în momentul în care a ieşit din baia clubului, poliţistul care se afla la bar i-a făcut „un semn discret cu degetele de la mână“ să se apropie.

„Acel bărbat m-a întrebat de ce mă plimb aşa prin club, iar eu l-am întrebat dacă este vreo problemă, după care am dat să plec. Acel bărbat a continuat să spună ceva, - am dedus că mi se adresa mie cu injurii -, dar nu am putut să înţeleg foarte bine din cauza zgomotului de fundal şi a muzicii. Precizez că acel bărbat stătea sprijinit de bar, după care a venit spre mine când m-am oprit, şi l-am întrebat din nou dacă este vreo problemă. După care acel bărbat m-a lovit cu pumnul în faţă, în zona buzei, astfel încât indic judecătorului faptul că cicatricea vizibilă este urmarea acelei lovituri. În momentul imediat următor, Grigoriu Constantin, care era cu mine, i-a aplicat o lovitură cu pumnul acelui bărbat. În urma loviturii, acel bărbat nu a căzut, după care conflictul s-a aplanat, în sensul că eu am ridicat mâinile în sus cu tot cu pahar“, a declarat „Talabă“.

Dus afară de către paznicii clubului, în zona vestiarului, acesta s-a întâlnit iar cu Dumitraş care era însoţit de o tânără. „Talabă“ spune că a aşteptat un taxi aici, împreună cu Grigoriu (deşi acesta din urmă spusese că se afla în partea cealaltă a clubului, unde a luat un taxi, şi a mers direct la „Sf. Spiridon“, unde s-a reîntâlnit cu „Talabă“).

„În timp ce aştepta un taxi împreună cu Grigoriu Constantin, am văzut că înspre mine a venit din nou acel bărbat sportiv, şi m-a lovit cu piciorul în zona capului, în maxilarul stâng, şi am căzut. În urma loviturii, am fost năucit de cap“, a precizat „Talabă“.

Acesta a spus că a mers cu taxiul acasă, în zona Lidl Tătăraşi, unde „locuieşte singur“, şi unde a făcut un duş, iar la un moment dat soţia l-ar fi sfătuit să meargă la spital, pentru a fi cusut în zona gurii. A estimat că a stat acasă 50 de minute, apoi a mers la Spitalul de Neurochirurgie, de unde a fost direcţionat către „Sfântul Spiridon“.

„M-am conformat recomandărilor personalului medical şi m-am dus la Spitalul Spiridon, sens în care de la Piaţa Chirilă am luat un tramvai până în Piaţa Unirii. Precizez că la ieşirea din spital nu m-am întâlnit cu nimeni. Nu am purtat cuţit în seara respectivă, nici la bar şi nici la spital. Ştiu că sunt acuzat că aş fi lovit cu cuţitul un bărbat, dar nu este adevărat, nu recunosc această acuzaţie pentru simplul fapt că nu am lovit pe nimeni, şi cu atât mai puţin cu un cuţit. Precizez că, dacă aş fi lovit pe cineva cu cuţitul, aş fi recunoscut“, a adăugat „Talabă“.

Ce spune poliţistul

Poliţistul Iulian Dumitraş are o cu totul altă variantă despre conflictul cu cei doi prieteni, „Schelet“ şi „Talabă“: primul l-a lovit cu pumnul în faţă în clubul Skin, apoi, „Talabă“ l-a înjunghiat în faţa Spitalului „Sf. Spiridon“ şi a pus-o la pământ cu pumnul pe fata cu care era poliţistul. Dumitraş spune că se afla în Skin împreună cu un prieten şi stăteau de vorbă cu o tânără, Anastasia C.

„La un moment dat purtam o discuţie cu dumneai, şi am fost interpelat de către un domn, pe care nu îl cunoşteam. Acesta se afla în stare vădită de ebrietate şi nu a cedat rugăminţii mele de a mă lăsa în pace. I-am repetat că mă confundă şi că nu vreau să port niciun fel de discuţii cu dumnealui. Am folosit un ton politicos. Acesta a renunţat, s-a îndepărtat, dar a revenit după câteva minute. La revenirea acestuia, a început din nou să mă agaseze, să-mi vorbească, se apropia cam tare de spaţiul meu personal, timp în care am fost lovit din stânga spate cu un obiect contondent, cu siguranţă. Ştiu să fac diferenţa între o lovitură de pumn şi obiect. M-am întors şi l-am observat pe cel care m-a lovit, despre care am aflat ulterior că se numeşte Grigoriu, zis Schelet. Prima mea reacţie a fost să mă îndrept către acesta şi să-l imobilizez. Am fost oprit de paza clubului, care mi-a solicitat să părăsesc localul“, a declarat Dumitraş.

Acesta a menţionat că, la garderobă, a dat nas în nas cu „Talabă“, care l-a ameninţat, iar „când a ajuns în dreptul meu, acesta a ridicat un braţ, nu mai ştiu care, iar eu am reacţionat lovindu-l cu piciorul, cred că în zona capului“, a arătat Dumitraş. După ce s-au urcat într-un taxi, el a precizat că a mers în zona Zimbru, pentru a o lăsa pe Anastasia C. acasă, însă aceasta a refuzat şi a mers cu el la spital. În faţa Spitalului „Sf. Spiridon“, Dumitraş spune că a dat nas în nas cu „Talabă“ şi încă un tânăr, Vanea. Acesta din urmă nu s-a implicat în conflict.

„După primii trei paşi i-am observat pe Vanea şi pe acest Talabă care se îndreptau agresiv către mine, totul se întâmpla pe stradă. Talabă a ridicat braţul, iar eu am parat şi am simţit cum mi-a intrat un cuţit în umăr, deltoidul stâng. Vanea a văzut şi el cuţitul şi s-a îndepărtat. După prima lovitură de cuţit, Talabă striga că mă omoară şi că-mi ia gâtul, după care mi-a aplicat mai multe lovituri, din care am reuşit să mai parez, însă una m-a nimerit în cap, iar o alta în gât. Am reuşit să-l opresc din atac întinzând piciorul în faţă, şi am început să mă retrag cu spatele spre centrul de transfuzii, iar el venea spre mine şi mă ameninţa cu cuţitul. Acesta flutura lama de aproximativ 10 centimetri, uşor curbat, cu un tăiş pe o singură parte, nu se vedea mânerul. În procesul de retragere, am ajuns în faţa taxiului cu care venisem eu, aflându-mă la aproximativ trei metri distanţă. În timp ce Talabă urla că mă omoară, Anastasia a coborât din taxi şi a ţipat, eu am strigat să intre înapoi în taxi, iar atunci Talabă s-a întors şi a lovit-o“, a declarat Dumitraş.

În urma loviturii lui Talabă, tânăra a leşinat. Interesant este că acest Vanea, prieten cu „Talabă“, a declarat procurorilor că în noaptea respectivă s-a întâlnit cu „Talabă“ doar în clubul Skin, apoi el a mers în clubul Fratelli. Aflat aici, el ar fi fost sunat de către „Talabă“, care l-a anunţat că se află la spital, unde rana îi este cusută, apoi ar fi mers la spital doar în vizită.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri