Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

EXCLUSIV: Prădător sexual ieșean căutat de Interpol, găsit de ZDI pe Facebook FOTO

GALERIE
infractor
  • infractor
- +

Ieşeanul Vlad Burlacu este pe lista „most wanted“ a Poliţiei Române şi a Interpolului. L-am găsit pe o reţea de socializare. Poliţiştii ne-au confirmat că cel identificat de jurnalişti este persoana dată în urmărire internaţională.

Jurnaliştii Ziarului de Iaşi l-au găsit pe cel mai căutat prădător sexual din Iaşi, pus pe lista „most wanted“ a celor de la Interpol şi Poliţia Română. Acesta se plimbă prin toată Europa, pe sub nasul poliţiştilor de la Interpol. Culmea, deşi numele lui se află pe două liste a celor mai căutaţi infractori - o listă a celor mai căutaţi agresori sexuali din România şi cea a Interpol, acesta se afişează public pe reţelele sociale, fără nicio sfială.

Jurnaliştii Ziarului de Iaşi l-au contactat, însă nu doreşte să vorbească. Vlad Burlacu a fost pus recent pe lista „most wanted“ a Poliţiei Române. El era luat deja în „colimator“ în momentul în care autorităţile din România l-au pus pe lista neagră a primilor 15 agresori sexuali români, în urma scandalului cazului Dincă din Caracal (atunci, două tinere au fost agresate sexual şi omorâte de un criminal şi obsedat sexual). Imediat după acest caz, autorităţile române au constituit o listă a celor mai vânaţi prădători sexuali din România, iar Vlad Burlacu se află printre primii „nominalizaţi“.

În urmă cu o lună, Vlad Burlacu a fost pus şi pe lista celor mai căutaţi infractori români a Inspectoratului General a Poliţiei Române (IGPR), deşi acesta a făcut fapta tocmai în anul 2012. El este căutat pentru că a violat o femeie după ce i-a pus cuţitul la gât.

„Mandat de arestare a pedepsei cu închisoarea, fapta: viol. Condamnat la patru ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de violare de domiciliu şi viol. În noaptea de 7 spre 8 iulie 2012, Burlacu a pătruns prin efracţie în imobilul părţii vătămate şi sub ameninţarea unui cuţit, a obligat victima să întreţină cu el un raport sexual. Semnalmentele acestuia sunt 1,65 metri înălţime, constituţie atletică, păr şaten, ochii căprui“, se arată în descrierea faptei, pe lista Poliţiei Române.

Ce spun poliţiştii

Vlad Burlacu parcă sfidează au­torităţile europene şi cele româneşti: după fotografiile postate de el pe două conturi de Facebook, acesta călătoreşte prin Europa, el neezitând a se fotografia în ceea ce par a fi toaletele unor aeroporturi. La una dintre postările publice făcute în luna ianuarie, acesta se laudă că a ajuns în Irlanda, însă surse din poliţie sunt de părere că toate destinaţiile sunt fictive.

„Suntem siguri că nu se află în zonele respective, pentru a induce în eroare autorităţile“, ne-a spus poliţistul.

Tot la „derută“ cel mai probabil, ieşeanul urmărit de poliţia europeană şi românească, şi-a postat pe Facebook localitatea din Spania, unde domiciliază - San Pedro del Pinatar, din regiunea Murcia. Şi asupra acestui aspect, poliţiştii sunt circumspecţi.

Jurnaliştii l-au contactat, trimiţându-i un mesaj, în urmă cu o săptămână, însă acesta nu a dorit să răspundă. Aceştia l-au sfătuit să se predea autorităţilor şi l-au întrebat care este motivul pentru care a fugit. Aseară, poliţiştii nu au oferit încă un răspuns solicitărilor jurnaliştilor Ziarului de Iaşi, însă ne-au confirmat că bărbatul găsit de noi este una şi aceeaşi persoană cu cel căutat de către autorităţi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri