EXCLUSIV: Reţeaua de droguri a lui „Creţu”, spaima Ardealului, a căzut în plasă la Iaşi. Droguri transportate de Poşta Română

sâmbătă, 11 martie 2023, 02:50
2 MIN
 EXCLUSIV: Reţeaua de droguri a lui „Creţu”, spaima Ardealului, a căzut în plasă la Iaşi. Droguri transportate de Poşta Română

Poliţiştii de la „Crimă Organizată” Iaşi alături de procurori ieşeni i-au scăpat pe clujeni de unul dintre cei mai cruzi interlopi din zona lor. Este vorba despre Bogdan Negrei, zis „Creţu”, eliberat din închisoare recent. Imediat după ce a fost eliberat, acesta a adunat un grup de foşti deţinuţi şi a început să trimită droguri în penitenciarele din Bucureşti şi Botoşani. În reţea era şi un ieşean. Citiţi în rândurile de mai jos cum au fost prinşi aceştia şi cum a căzut ingenioasa reţea!

 

Creţu a fost eliberat condiţionat în luna octombrie a anului trecut, după o condamnare de 20 de ani de închisoare. În anul 2010, Creţu a dat foc unei tinere în faţa unei discoteci din Austria, deoarece nu voia să-i plătească taxa de protecţie cerută, de 3.000 de euro. Interlopul a stropit-o pur şi simplu cu benzină şi i-a dat foc. Femeia a stat îndelung în spital cu răni grave, dar a supravieţuit.

În închisoare, Creţu ar fi pus bazele grupului respectiv de traficanţi de droguri, apoi, când membrii au fost eliberaţi condiţionat, s-au apucat metodic de treabă. Membrii reţelei aveau metode dintre cele mai ingenioase. Una dintre ele: împregnau scrisori cu droguri şi le trimiteau prin poştă unor deţinuţi. Aceştia fărâmiţau hârtia scrisorilor impregnate şi făceau ţigări, pe care le vindeau. Metoda este însă una care ar mai fi fost folosită şi în alte închisori, de asta au picat în cele din urmă în plasa anchetatorilor.

Ce spune DIICOT Iaşi?

„Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reţinerea pentru o durată de 24 ore a patru inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile a produce efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie. În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada octombrie 2022 – martie 2023, cei patru inculpaţi, din judeţele Iaşi, Suceava şi Cluj, au comercializat, în repetate rânduri, droguri de risc canabis, droguri de mare risc JWH 210 şi heroină şi substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive 3-CMC consumatorilor de astfel de substanţe de pe raza acestor judeţe. De asemenea, inculpaţii, parte dintre aceştia condamnaţi anterior la pedepse privative de libertate, în prezent liberaţi condiţionat, au aprovizionat cu substanţe psihoactive ADB-BUTINACA şi droguri de mare risc JWH 210 deţinuţii încarceraţi în penitenciarele din Bucureşti şi Botoşani”, au precizat reprezntanţii DIICOT.

Procurorii au operat, anterior reţinerilor, şi mai multe percheziţii. „Cu ocazia celor 9 percheziţii domiciliare efectuate la data de 9 martie în judeţele Iaşi, Suceava şi Cluj Napoca, au fost identificate şi ridicate 100 grame de canabis, 90 doze – aproximativ 80 de grame – de substanţe psihoactive noi 3 CMC, 5 coli impregnate cu JWH -210, 65 grame de substanţă vegetală impregnata cu JWH 210, 10 doze de canabis, un pistol airsoft, 4 cântare de precizie pe care s-au găsit urme de droguri, 10 telefoane mobile şi suma de 13.000 lei”, au precizat reprezentanţii DIICOT.

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii