EXCLUSIV: Soţia pacientului ars de viu la Socola - „Nu l-a auzit nimeni? Era legat“?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

EXCLUSIV: Soţia pacientului ars de viu la Socola - „Nu l-a auzit nimeni? Era legat“?

GALERIE
incendiu-socola
  • incendiu-socola
- +
Ziarul de Iaşi a stat de vorbă şi publică azi declaraţiile uluitoare ale soţiei pacientului ars de viu în spital. Ce spune femeia te îngrozeşte efectiv. Ieri au venit şi primele explicaţii oficiale pentru incendiul de la „Socola“, date după aproape două săptămâni. Conducerea Institutului spune că uşa rezervei nu era încuiată, iar pacientul nu era sedat. În aceste condiţii, moartea în flăcări devine şi mai bizară.

Familia bărbatului ars de viu în salon la Institutul „Socola“ spune că va face tot posibilul pentru a afla adevărul despre cauzele care au dus la moartea lui. Soţia lui Ionuţ Adrian Turchină, bărbatul care a ars în ajunul Crăciunului, spune că are multe întrebări cu privire la moartea acestuia. „În primul rând, am mers cu el în ambulanţă către Spitalul Socola. Era pe picioarele lui, chiar glumea cu un medic, întrebând-o dacă a tăiat porcul. Era conştient. Avea la el un pachet cu ţigări Kent, abia îl cumpărase. La ora 1 noaptea am plecat de la el. A fost pus în rezerva cinci. Era sub influenţa alcoolului, aşa este“, ne-a spus, ieri, Ariadna Turchină.

Aceasta se arată total nedumerită cu privire la moartea soţului, pe care l-a înmormântat de curând. „Cei de la spital mi-au spus în primul rând că nu l-au sedat, lucru de care nu ştiu dacă este adevărat. Au spus că i-au dat nişte vitamine şi o soluţie pentru eliminarea alcoolului din organism. Dar oare, în momentul în care a început să ardă, nu a ţipat, nu a strigat după ajutor? Nu l-a auzit nimeni? Era legat de nu a putut să se salveze? Am înţeles că între rezervele patru şi trei a fost făcută o gaură în perete. Cel care stătea în rezerva patru a spart peretele spre cel de la 3, speriat de foc şi fum. De ce nu s-a salvat şi soţul meu?“, se întreabă femeia.

Aceasta a mai spus că, din câte bănuieşte, soţul ei a avut o moarte cumplită, violentă. „Era ars aproape în totalitate… Din câte am înţeles, a ars de viu, probabil a suferit enorm. Cine i-a dat brichetă sau chibrituri? De ce nu era supravegheat de către medici? Din câte am înţeles, focul a fost observat de către o asistentă, care a alarmat-o pe doctoriţa de gardă, care se afla într-o altă parte a spitalului, în loc să sune la 112. Medicul de gardă a venit să vadă incendiul şi ea a sunat la pompieri. Adică a trecut foarte mult timp. Oare nu se incriminează prin faptul că Spitalul Socola ne-au achitat cheltuielile cu înmormântarea, deşi nu le-am cerut acest lucru?“, s-a plâns ea.

În urma morţii bărbatului, au rămas două fetiţe, dintre care una de cinci ani şi o alta de şapte. „Zilnic întreabă de tatăl lor. Le ţinem la rude, deoarece ne-am ocupat cu înmormântarea. Ce o să le spunem când vor creşte? Că l-am dus la spital ca să se facă bine, iar de acolo l-am scos mort?“, s-a plâns mama copiilor.

VEDEȚI ȘI:

Moartea în flăcări a unui pacient, mai bizară după explicaţiile oficiale de la „Socola“ - AICI

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

Cosmin PAȘCA

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

De la o vreme, nu există discurs public (de obicei, agramat) în care Chirica să nu folosească în sens peiorativ „progresul” şi „progresiştii”. Iar mesajul său prinde, pentru că cei mai mulţi ieşeni, care au înlocuit relativ de curând căruţa cu maşina, se simt inconfortabili cu traiul într-un oraş la început de secol 21.

Filmuletul zilei

opinii

Experimentalism

Codrin Liviu CUȚITARU

Experimentalism

„Am compulsia irepresibilă a ordinii perfecte, a alinierii simetrice a lucrurilor. Câtă vreme ea, obsesia, mă tulbura strict în zona domestică - pantaloni puşi la dungă, haine încadrate morbid de simetric în şifonier, tablouri aşezate perfect pe pereţi, mobilier rânduit milimetric-infinitezimal, precum soldaţii la paradele militare din Piaţa Roşie moscovită, şi alimente puse în frigider pe categorii şi sub-categorii draconic delimitate -, viaţa mea mai era cum mai era, dar, brusc, nebunia mi-a infectat şi munca de cercetare şi, mai ales, de scris academic.”

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

Bogdan ILIESCU

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

„The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place./ Cea mai mare problemă în comunicare este iluzia că a avut loc.” George Bernard Shaw

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

Repertoriul creării inegalităţilor e unul vast, atât timp cât fiecare structură teritorială se găseşte într-o situaţie particulară, dar dincolo de fiecare acţiune luată separat a ingineriei teritoriale la care a fost supusă Moldova, acumularea şi cronicizarea acestora a creat spaţiul marginal de astăzi, arhetipul teritoriilor interstiţiale.

pulspulspuls

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.