EXCLUSIV: Subcomisie de anchetă pentru a clarifica situația de la Opera din Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

EXCLUSIV: Subcomisie de anchetă pentru a clarifica situația de la Opera din Iași

GALERIE
opera
  • opera
- +

În Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții din Senatul României a fost discutată astăzi o plângere depusă de fosta contabilă a Operei Naționale Române din Iași, Simona Gogan, în care sunt reluate o bună parte din acuzele din spațiul public din ultimul an, care au făcut și obiectul inspecției realizate de Corpul de Control al Ministerului Culturii la instituția ieșeană.

„Solicită comisiei să pună capăt corupției, ilegalităților pentru cheltuirea banului public, făcute de actualul manager Beatrice Rancea la Opera Națională Română din Iași. Petenta este fosta contabilă și susține că o mare parte din suma primită la rectificarea bugetară a fost cheltuită în mod discreționar, fără ca ea să avizeze”, se menționează în textul sesizării ajunse în Senat.

Fosta contabilă a Operei se declară, conform documentului ajuns în atenția Senatului, nemulțumită de faptul că actualul manager „influențează și se folosește de comisia de disciplină, că face contracte de muncă pe perioadă determinată, că face concedieri ilegale, că a schimbat organigrama, că nu respectă hotărârile judecătorești, că se folosește de sindicat și de deciziile acestuia, că nu convoacă Consiliul de Administrație”.

Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții din Senatul României a decis solicitarea punctelor de vedere de la Ministerul Culturii și Curtea de Conturi, care vor fi analizate de o subcomisie de anchetă ce urmează să fie înființată.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Etaju 3

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.