anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

EXCLUSIV: Subcomisie de anchetă pentru a clarifica situația de la Opera din Iași

GALERIE
opera
  • opera
- +

În Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții din Senatul României a fost discutată astăzi o plângere depusă de fosta contabilă a Operei Naționale Române din Iași, Simona Gogan, în care sunt reluate o bună parte din acuzele din spațiul public din ultimul an, care au făcut și obiectul inspecției realizate de Corpul de Control al Ministerului Culturii la instituția ieșeană.

„Solicită comisiei să pună capăt corupției, ilegalităților pentru cheltuirea banului public, făcute de actualul manager Beatrice Rancea la Opera Națională Română din Iași. Petenta este fosta contabilă și susține că o mare parte din suma primită la rectificarea bugetară a fost cheltuită în mod discreționar, fără ca ea să avizeze”, se menționează în textul sesizării ajunse în Senat.

Fosta contabilă a Operei se declară, conform documentului ajuns în atenția Senatului, nemulțumită de faptul că actualul manager „influențează și se folosește de comisia de disciplină, că face contracte de muncă pe perioadă determinată, că face concedieri ilegale, că a schimbat organigrama, că nu respectă hotărârile judecătorești, că se folosește de sindicat și de deciziile acestuia, că nu convoacă Consiliul de Administrație”.

Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții din Senatul României a decis solicitarea punctelor de vedere de la Ministerul Culturii și Curtea de Conturi, care vor fi analizate de o subcomisie de anchetă ce urmează să fie înființată.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

C.T. Popescu, Cristi Puiu şi jurnalismul în cheie moral corectă de pe malurile Dâmboviţei

Alexandru LĂZESCU

C.T. Popescu, Cristi Puiu şi jurnalismul în cheie moral corectă de pe malurile Dâmboviţei

Intoleranţa agresivă faţă de orice puncte de vedere contrare evidenţiată din plin în cursul linşajului mediatic la care a fost supus regizorul Cristi Puiu sunt semne ale unei îngrijorătoare degradări sociale.

Filmuletul zilei

opinii

Bătrâna nimfă

Nichita DANILOV

Bătrâna nimfă

Cu trupul gol acoperit de solzi pomădat de razele verzi-argintii ale lunii şi părul revărsat pe umeri, cu faţa de un alb aproape cadaveric, cu şoldul sprijinit de stâncă, doamna Scrumeda îmi făcea de la depărtare semn cu mâna s-o aştept.

Reîntoarcerea în peşteră

Dana ȚABREA

Reîntoarcerea în peşteră

Într-un moment din spectacolul Antisocial (regia: Bogdan Georgescu), în contextul în care protagoniştii sunt absorbiţi de tehnologie, butonând telefonul mobil, survine următoarea întrebare: „Cât de departe suntem de peşterile din care am ieşit?” Mi-am amintit acest fragment meditând asupra unui paradox: evoluţia tehnologiei nu reprezintă o garanţie a faptului că omul s-a îndepărtat de peşteră (şi voi clarifica imediat ce peşteră am în vedere). Nu cumva omul tehnologic e mai aproape ca oricând să redevină omul peşterii?

Cum e posibil un stat minimal? (2)

Sorin CUCERAI

Cum e posibil un stat minimal? (2)

Adaug aici că o guvernare republicană nu exclude principiul majorităţii, ci doar pe acela al majorităţii opresive. 

pulspulspuls

Hopaa: cine-i musiu?

Hopaa: cine-i musiu?

Pe personagiul din prim plan, din ce am văzut, au avut grijă colegii noştri să vi-l prezinte: figurează în dosarul imobiliarilor de la DIICOT ca omul ce făcea legătura dintre imobiliari şi cei cu ştampila din premărie. 

Caricatura zilei

Frecția

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.