anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

EXCLUSIV: Un gigant industrial din SUA a infipt steagul la Iaşi!

GALERIE
constructii in spate la opel-1
 • constructii in spate la opel-1
- +

Pe site-urile de recrutare şi în presa scrisă au început deja să apară anunţuri de angajare date de firma Lear Corporation. Compania, care este furnizor pentru industria auto, este prezentă în Top 500 cele mai mari societăţi din lume având în toate fabricile sale 115.000 angajaţi. Locaţia investiţiei va fi la intrarea în Lecţani dinspre Iaşi. „E un parteneriat privat acolo, cu parcul logistic”, ne-a spus vicepremarul din Leţcani. In zonă construieşte un astfel de parc omul de afaceri Bogdan Piţigoi. "Sunt în negocieri avansate cu o mare companie de talie mondială”, ne-a transmis Piţigoi.

 

O mare companie americană producătoare de componente auto situată în Top 500 la nivel mondial îşi deschide o fabrică la Iaşi. Reprezentanţii firmei au publicat deja pe site-uri specializate şi în presa locală anunţuri de recrutare personal pentru noul punct de lucru. Firma Lear Corporation mai are deschise în România două fabrici de compoenente electronice auto la Piteşti şi Câmpulung Moldovenesc, unde lucrează peste 1.700 de angajaţi (n.r.-conform ultimelor date disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe), iar noua fabrică de la Iaşi urmează să se axeze pe producţia de componente textile (huse scaune auto, etc). Potrivit anunţurilor de angajare postate de companie, pentru fabrica de la Iaşi se caută confecţioneri cu sau fără experienţă, tehnicieni şi maiştri textile – pielărie, ingineri textile – pielărie, ingineri mentenanţă, electromecanici, electricieni, electronişti şi mecanici. Ca beneficii, compania asigură instruirea gratuită a viitorilor angajaţi şi obţinerea unei noi profesii, un salariu atractiv, transport, condiţii de muncă la standarde europene, servicii medicale, posibilitatea de promovare, tichete de masă şi un colectiv prietenos. „Pentru confecţioneri: nu este nevoie să ştii să coşi – te învăţăm noi, în perioada şcolarizării eşti plătit, în funcţie de aptitudini poţi începe lucrul ca alimentator, cusător, croitor, confecţioner sau controlor calitate”, se mai arată în anunţul trimis de companie la mica publicitate.
 
 
„E bine pentru tot judeţul”
 
 
Noua fabrică va fi poziţionată în comuna Leţcani, în spatele reprezentanţei auto Opel. Reprezentanţii companiei din România nu au răspuns solicitării „Ziarul de Iaşi” referitoare la data începerii investiţiei, valoarea acesteia sau numărul de angajaţi pe care îl vizează. Totuşi, viceprimarul din Leţcani ne-a confirmat că sunt discuţii avansate pentru ca o firmă importantă din domeniu să vină în comună. „Eu din câte ştiu vine o companie americană care face componente pentru autovehicule, dar nu ştim noi date pentru că nu are treabă primăria. E un parteneriat privat acolo, cu parcul logistic. Intrarea în fabrică se va face pe la Romil. E bine pentru tot judeţul că vin investitori pentru că sunt noi locuri de muncă”, a declarat Ion Notingăr, viceprimarul din Leţcani. Ţinând cont de practicile companiei în ţări în care a deschis fabrici este de aşteptat ca investiţia din Iaşi să presupună dezvoltarea a peste 1.000 de locuri de muncă. Parcul logistic la care a făcut referire edilul ieşean îi aparţine omului de afaceri Bogdan Piţigoi şi este primul de acest gen din toată zona Moldovei. “Sunt în negocieri avansate cu o mare companie de talie mondială producătoare de componente auto şi îmi exprim speranţa că dacă va veni în Iaşi va produce un impact pentru comunitatea noastră, atât prin numărul locurilor de muncă create, cât şi prin contribuţiile pe care le va vira la bugetul de stat”, ne-a declarat Bogdan Piţigoi, cel mai important dealer auto din Iaşi.
 
 
Cine este Lear Corporation?
 
 
Lear a fost fondată în anul 1917 în Detroit, Michigan. Compania fabrica produse metalice şi ansambluri sudate pentru industria de automobile şi avioane. În prezent, gigantul american are peste 115.000 de angajaţi şi peste 220 de sedii în toată lumea. Anul trecut a avut vânzări de 14,6 miliarde de dolari, performanţă care a propulsat-o pe locul 187 în topul “Fortune 500”, unde are ca “vecini” companiile CBS şi Loews. În România a fost deschisă în 2001 firma Lear Corporation România, prin care sunt administrate fabricile din Piteşti şi Câmpulung. Firma americană tatonează de mai mulţi ani zona Moldovei cu intenţia de a deschide o fabrică la Iaşi, drept pentru care s-au vehiculat tot felul de scenarii. Iniţial s-a crezut că firma a închiriat o parte din clădirea Tehnoton, iar ulterior că ar fi cumpărat construcţiile fabricii Coca Cola, care se mutaseră cu producţia în Republica Moldova. Mai mult, în 2010 Lear Corporation a deschis o fabrică în Republica Moldova, la Ungheni.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un vis de vară după Bacalaureat

Ioan Alexandru TOFAN

Un vis de vară după Bacalaureat

Nimeni nu s-a gândit, probabil, că elevul nu se stresează decât atunci când se întâlneşte cu absurdul unui sistem de învăţământ centrat pe el şi nu când i se cere să fie creativ, să gândească şi să ia în piept marile probleme ale culturii.

opinii

O lume a celorlalţi

Codrin Liviu CUȚITARU

O lume a celorlalţi

Personajele lui Ondaatje stau, prin urmare, sub semnul „dublei critici”, adică, în limbajul postcolonial, sub semnul „dublei identităţi”. De aici rezultă tipologii maleabile, dar şi, paradoxal, neconcesive.

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

George ŢURCĂNAŞU

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

În orice societate, sistemul administrativ este conceput în scopul eficientizării gestiunii resurselor umane şi naturale ale unui teritoriu. E necesar ca acest sistem să fie flexibil şi să articuleze într-o manieră echilibrată şi funcţională necesităţile fiecărui nivel de organizare (local, judeţean, regional etc.), conform principiului subsidiarităţii.

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

Bogdan ILIESCU

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

„My advice to other disabled people would be, concentrate on things your disability doesn't prevent you doing well, and don't regret the things it interferes with. Don't be disabled in spirit as well as physically.” (Sfatul meu pentru alte persoane cu dizabilităţi ar fi să vă concentraţi asupra lucrurilor pe care dizabilitatea dvs. nu vă împiedică să le faceţi bine şi să nu regretaţi lucrurile cu care interferează. Nu fiţi dezabilitaţi spiritual, aşa cum sunteti fizic.) Stephen Hawking

pulspulspuls

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Rămaşi orfani la capitolul vizibilitate după ce mamaia Omida Şoşo a fost dată afară din partid şi, implicit, şi din filiala de Iaşi, în care a fost aleasă senatoare, cică ieşenii din acest partid au o mare problemă în ultima vreme: nu prea există în spaţiul public. 

Caricatura zilei

Rusia și-a amintit de Alaska

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.