EXCLUSIV: Un gigant industrial din SUA a infipt steagul la Iaşi!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

EXCLUSIV: Un gigant industrial din SUA a infipt steagul la Iaşi!

GALERIE
constructii in spate la opel-1
  • constructii in spate la opel-1
- +

Pe site-urile de recrutare şi în presa scrisă au început deja să apară anunţuri de angajare date de firma Lear Corporation. Compania, care este furnizor pentru industria auto, este prezentă în Top 500 cele mai mari societăţi din lume având în toate fabricile sale 115.000 angajaţi. Locaţia investiţiei va fi la intrarea în Lecţani dinspre Iaşi. „E un parteneriat privat acolo, cu parcul logistic”, ne-a spus vicepremarul din Leţcani. In zonă construieşte un astfel de parc omul de afaceri Bogdan Piţigoi. "Sunt în negocieri avansate cu o mare companie de talie mondială”, ne-a transmis Piţigoi.

 

O mare companie americană producătoare de componente auto situată în Top 500 la nivel mondial îşi deschide o fabrică la Iaşi. Reprezentanţii firmei au publicat deja pe site-uri specializate şi în presa locală anunţuri de recrutare personal pentru noul punct de lucru. Firma Lear Corporation mai are deschise în România două fabrici de compoenente electronice auto la Piteşti şi Câmpulung Moldovenesc, unde lucrează peste 1.700 de angajaţi (n.r.-conform ultimelor date disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe), iar noua fabrică de la Iaşi urmează să se axeze pe producţia de componente textile (huse scaune auto, etc). Potrivit anunţurilor de angajare postate de companie, pentru fabrica de la Iaşi se caută confecţioneri cu sau fără experienţă, tehnicieni şi maiştri textile – pielărie, ingineri textile – pielărie, ingineri mentenanţă, electromecanici, electricieni, electronişti şi mecanici. Ca beneficii, compania asigură instruirea gratuită a viitorilor angajaţi şi obţinerea unei noi profesii, un salariu atractiv, transport, condiţii de muncă la standarde europene, servicii medicale, posibilitatea de promovare, tichete de masă şi un colectiv prietenos. „Pentru confecţioneri: nu este nevoie să ştii să coşi – te învăţăm noi, în perioada şcolarizării eşti plătit, în funcţie de aptitudini poţi începe lucrul ca alimentator, cusător, croitor, confecţioner sau controlor calitate”, se mai arată în anunţul trimis de companie la mica publicitate.
 
 
„E bine pentru tot judeţul”
 
 
Noua fabrică va fi poziţionată în comuna Leţcani, în spatele reprezentanţei auto Opel. Reprezentanţii companiei din România nu au răspuns solicitării „Ziarul de Iaşi” referitoare la data începerii investiţiei, valoarea acesteia sau numărul de angajaţi pe care îl vizează. Totuşi, viceprimarul din Leţcani ne-a confirmat că sunt discuţii avansate pentru ca o firmă importantă din domeniu să vină în comună. „Eu din câte ştiu vine o companie americană care face componente pentru autovehicule, dar nu ştim noi date pentru că nu are treabă primăria. E un parteneriat privat acolo, cu parcul logistic. Intrarea în fabrică se va face pe la Romil. E bine pentru tot judeţul că vin investitori pentru că sunt noi locuri de muncă”, a declarat Ion Notingăr, viceprimarul din Leţcani. Ţinând cont de practicile companiei în ţări în care a deschis fabrici este de aşteptat ca investiţia din Iaşi să presupună dezvoltarea a peste 1.000 de locuri de muncă. Parcul logistic la care a făcut referire edilul ieşean îi aparţine omului de afaceri Bogdan Piţigoi şi este primul de acest gen din toată zona Moldovei. “Sunt în negocieri avansate cu o mare companie de talie mondială producătoare de componente auto şi îmi exprim speranţa că dacă va veni în Iaşi va produce un impact pentru comunitatea noastră, atât prin numărul locurilor de muncă create, cât şi prin contribuţiile pe care le va vira la bugetul de stat”, ne-a declarat Bogdan Piţigoi, cel mai important dealer auto din Iaşi.
 
 
Cine este Lear Corporation?
 
 
Lear a fost fondată în anul 1917 în Detroit, Michigan. Compania fabrica produse metalice şi ansambluri sudate pentru industria de automobile şi avioane. În prezent, gigantul american are peste 115.000 de angajaţi şi peste 220 de sedii în toată lumea. Anul trecut a avut vânzări de 14,6 miliarde de dolari, performanţă care a propulsat-o pe locul 187 în topul “Fortune 500”, unde are ca “vecini” companiile CBS şi Loews. În România a fost deschisă în 2001 firma Lear Corporation România, prin care sunt administrate fabricile din Piteşti şi Câmpulung. Firma americană tatonează de mai mulţi ani zona Moldovei cu intenţia de a deschide o fabrică la Iaşi, drept pentru care s-au vehiculat tot felul de scenarii. Iniţial s-a crezut că firma a închiriat o parte din clădirea Tehnoton, iar ulterior că ar fi cumpărat construcţiile fabricii Coca Cola, care se mutaseră cu producţia în Republica Moldova. Mai mult, în 2010 Lear Corporation a deschis o fabrică în Republica Moldova, la Ungheni.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Lăsaţi selecţionerii în pace

Nicolae GRECU

Lăsaţi selecţionerii în pace

Din 2008 încoace, la naţională a fost o permanentă foşgăială browniană, o revoluţie permanentă troţkistă, din care n-a ieşit nimic bun.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (I)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (I)

Autorul reia seria de foiletoane dedicate amintirilor din copilărie. De data aceasta, mecanismul nostalgic este focalizat spre iniţierea în arta umilă a pescuitului cu undiţa.

Maica Siluana, aşa cum... ne-a cunoscut

pr. Constantin STURZU

Maica Siluana, aşa cum... ne-a cunoscut

O ştiam cu mult înainte de a o întâlni. În 1997, tânărul ieromonah Nichifor Horia, actualmente PS Nichifor Botoşăneanul, îmi încredinţa, spre lectură şi zidire, un manuscris. Era povestea unei convertiri, cu însemnări de jurnal, cu multe reflecţii şi zbateri existenţiale. În fapt, o adevărată spovedanie. Semna cu pseudonim nu pentru că nu avea puterea asumării unei mărturisiri publice, ci pentru că nu dorea să atragă atenţia asupra ei. În pofida discreţiei, avea să devină din ce în ce mai cunoscută.

Online în pandemie

Ciprian IFTIMOAEI

Online în pandemie

Statistici privind accesul populaţiei la tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

pulspulspuls

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Ehehee, dragilor, oare cum să facem noi şi să dregem pe azi, uichend fiind, să nu vă plictisim sau încrunţim frunţile tot cu nărozii din politichii, ci doar cu mondenităţi locale şi vesele, dar nici să ne depărtăm prea tare de subjectul zilei, ăla pentru care mulţi nădragi tremură de vreo două zile pe la palatul cel roznovan, dar şi mai jos, spre sediul din Podu Roş (hop: iaca şi rima!)? 

Caricatura zilei

Răposat reclamant

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.