Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

EXCLUSIV Vasile Ianul, doborat de gripa porcina? Sanse de supravietuire de 1%

GALERIE
Vasile Ianul cu gripa porcina
  • Vasile Ianul cu gripa porcina
- +

Fostul preşedinte al clubului Dinamo Bucureşti şi al clubului Politehnica Iaşi, Vasile Ian, în vârstă de 68 de ani, a avut o viroză, iar în urma complicaţiilor apărute, a trecut prin patru spitale ieşene. Ianul a făcut atac cerebral, stop cardio-respirator şi a intrat în comă diabetică. Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase, acolo unde bărbatul se află acum, susţin că pacientul prezintă simptomele gripei porcine, iar starea sa este critică.

TEXT APARUT IN ZIARUL DE IASI, editia 16 martie 2013


Vasile Ianul a ajuns la Spitalul de Neurochirurgie pe data de 13 martie, în urma unui atac cerebral. De acolo, a fost direcţioat către Spitalul „Dr. C.I. Parhon“ şi Institutul de Boli Cardiovasculare, din cauza complicaţiilor apărute. În cele din urmă, a ajuns la Secţia de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase, iar medicii spun că starea sa este foarte gravă. Totul a pornit de la o banală viroză respiratorie, aşa cum însuşi familia a afirmat. „Tatăl meu a făcut o viroză urmată de multiple complicaţii, din cauza bolilor asociate pe care le are. Suferă de obezitate, diabet zaharat, are probleme cardiace şi renale şi a mai făcut şi atacul cerebral. La Neurochirurgie a ajuns prima dată, pentru rezolvarea leziunilor suferite în urma accidentului vascular cerebral. Mai apoi a fost nevoie de intervenţia medicilor de la Boli Cardiovasculare, pentru că intrase în stop cardiac“, a declarat Nicolae, fiul lui Vasile Ianul. Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase au afirmat că bărbatul este intubat şi sedat, iar starea sa este foarte gravă. „Pacientul a ajuns la noi într-o stare critică. A fost diagnosticat cu disfuncţie respiratorie severă, iar toate variantele se iau în calcul. Rezultatele analizelor vor veni abia în câteva zile şi atunci se va constata ce are cu exactitate. Cât despre gripa AH1N1, există această suspiciune. Toate insuficienţele respiratorii grave, precum cea din acest caz, pot ridica suspiciunea de gripă porcină, mai ales atunci când pacientul mai are şi alte afecţiuni“, a declarat prof.dr. Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase. Medicii au precizat că existe semne specifice gripei AH1N1, dar doar rezultatele vor putea confirma diagnosticul corect. De asemenea, există şi suspiciunea de encefalită, o inflamaţie a creierului care rezultă în urma infecţiei virale, suspiciune apărută după ce bărbatul a avut o reacţie adversă la lichidul cefalorahidian.


„E intubat, inconştient, şi e dureros pentru noi“


La Institutul de Boli Cardiovasculare, Vasile Ianul a ajuns la Cardiologie, unde a fost consultat şi tratat. Acesta a trecut şi pe la Spitalul „Parhon“, din cauza comei diabetice în care intrase, unde nu a stat mai mult de o zi. Rudele speră că Vasile Ianul îşi va reveni, deşi informaţiile pe care le primesc de la medici nu sunt pozitive. „Ni s-a spus că este grav şi ne putem da seama de acest lucru când ne uităm la el. Este critic. E intubat, inconştient, şi e dureros pentru noi. Aşteptăm rezultatele, să vedem dacă are encefalită sau gripă porcină, aşa cum s-a speculat“, a menţionat fiica lui Vasile Ianul, aflată la Spitalul de Boli Infecţioase. Ieri, la ATI se aflau băiatul, fiica şi soţia fostului patron, cu toţii aşteptând cât mai multe informaţii de la medicul care coordonează secţia, pentru a şti la ce să se aştepte. Nimeni nu poate însă spune exact ce se va întâmpla până la sosirea rezultatelor, dar cadrele medicale menţin un pronostic rezervat în acest caz, din cauza multiplelor afecţiuni de care pacientul suferă.


 

"Diagnosticul este complicat şi ne lasă, din păcate, puţine speranţe. E o combinaţie de comă diabetică, atac cerebral şi afecte ale virusului porcin, pur şi simplu sînt multiple afecţiuni", au declarat pentru gsp.ro cei din familie, care cer "discreţie în aceste momente în care speculaţiile nu-şi au rostul".Din momentul atacului cerebral de acum o săptămînă, Ianul a devenit inconştient, stare din care n-a ieşit. "Cum şansele de supravieţuire sînt de 1%, tot ceea ce dorim este ca oamenii să respecte ceea ce pot fi ultimele sale zile de viaţă. Vom informa publicul dacă intervine vreo schimbare în starea sa", a declarat familia pentru ziar.

Despre starea proasta a lui Vasile Ianul, Ziarul de Iasi a anuntat in exclusivitate sambata, 15 martie

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri