Un executor judecătoresc a ajuns el însuși în situația de a fi executat silit. Ar fi împrumutat de la un prieten, fără contract, 2.000 de euro, dar când a venit timpul să returneze banii, s-ar fi făcut că plouă. În instanță, prietenul a cerut nu doar banii, ci și actualizarea ei cu rata inflației și plata dobânzii legale.
Conform precizărilor lui Marius B., un prieten de-al său, Cristian S., îi ceruse un împrumut pe care urma să-l folosească în funcționarea biroul său de executor judecătoresc. Marius B. nu avea suma necesară, 2.000 de euro, în numerar, așa că mersese cu prietenul său la bancă, de unde a retras banii pentru a-i înmâna lui Cristian S. Pe chitanță a menționat că restituirea banilor urmează să se facă în decurs de două săptămâni. Fiind vorba de un împrumut „între prieteni”, nu-și pusese problema de a întocmi și un contract în toată regula. Întocmirea chitanței avea să se dovedească un gest inspirat. Cele două săptămâni au trecut, dar Cristian S. nu ar fi returnat banii și nici nu ar mai fi răspuns la telefon. Singura soluție era apelul la justiție.
De cealaltă parte, Cristian S. nu a depus vreo întâmpinare și nici nu a formulat vreo apărare. El nu s-a prezentat nici la convocarea instanței pentru interogatoriu. Judecătorii au interpretat lipsa nejustificată de la interogatoriu ca fiind un început de dovadă că cele afirmate de Marius B. erau adevărate. Coroborat cu mențiunile de pe chitanță și cu declarațiile unei martore, acest fapt i-a făcut pe magistrații Judecătoriei să decidă obligarea lui Cristian S. la plata celor 2.000 de euro, actualizată cu indicele de inflație și dobânda legală penalizatoare.
Sentința Judecătoriei a fost contestată de Cristian S., dosarul urmând să fie reanalizat de Tribunal.
Citește și:
Publicitate și alte recomandări video